Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων : Εργατικά Κέντρα – Σωματεία – Φορείς απαιτούν να διαγραφεί το κατάπτυστο πρόστιμο

Δημοσιεύτηκε στις

ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 7μμ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δεν θα μπορούσε η μεγαλοεργοδοσία των Ιωαννίνων και η Κυβέρνηση στην προσπάθειά τους να χτυπήσουν το εργατικό κίνημα των Ιωαννίνων να παρεμποδίσουν τη δράση του, να βρουν καλύτερο σύμμαχο από την Δημοτική Αρχή των Ιωαννίνων.

Κατανοούμε ότι τη Δημοτική Αρχή ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ την ενοχλούν οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες των Σωματείων του Εργατικού Κέντρου. Την ενόχλησε η μεγάλη συμμετοχή του Γιαννιώτικου λαού στην εκδήλωση αλληλεγγύης που οι χιλιάδες Γιαννιώτες στήριξαν έμπρακτα τα Λαϊκά Μαθήματα – τους απολυμένους εργάτες της «ΛΑΡΚΟ» και συνολικότερα τους αγώνες των σωματείων.

Τους ενόχλησε η συμμετοχή χιλιάδων παιδιών και γονιών στη μεγάλη παιδική γιορτή στο Άλσος που αναδείχτηκαν οι τεράστιες ελλείψεις και ευθύνες της Δημοτικής Αρχής για την έλλειψη σε παιδικές χαρές (όσες υπάρχουν είναι σε κακό χάλι), σε ελεύθερους χώρους , σε έλλειψη δραστηριοτήτων για παιδιά.

Τους ενοχλεί ότι με τις κινητοποιήσεις μας αναδείξαμε τις ευθύνες τους για το γεγονός ότι ολόκληρες γειτονιές της πόλης και χωριά του λεκανοπεδίου μείνανε χωρίς νερό μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Τους ενοχλεί  ότι δεν συμβιβαζόμαστε με το γδάρσιμο του Γιαννιώτικου λαού από τα ανταποδοτικά τέλη και το τσεκούρωμα από τα τιμολόγια ύδρευσης.

Ενοχλεί τη Δημοτική Αρχή ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ ότι διεκδικούμε σύγχρονα σχολεία για τα παιδιά μας που πολλά στεγάζονται σε επικίνδυνα προπολεμικά κτίρια.

Είναι πολλά , είναι μακρύς ο κατάλογος , αυτά για τα οποία τους ενοχλεί η δράση του Εργατικού Κέντρου, τους βάζει εμπόδια για να περάσουν  «άβρεχτοι» τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς τους και τα πρόσφατα «Μνημόνια Συνεργασίας» με τον Υπουργό Δημοσίας  Τάξης, Χρυσοχοϊδη.

Γι’ αυτό και προσπαθούν να βάλουν εμπόδια με τα εξοντωτικά πρόστιμα στη δράση του Εργατικού Κέντρου.

Πάει πολύ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος  να προσπαθεί να μας εξηγήσει γιατί απαγορεύεται η αφισοκόλληση, ότι ρυπαίνει κλπ., να δίνει συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ έχοντας δίπλα του τους εκπροσώπους των μεσιτικών γραφείων, αυτούς που παίρνουν «νταβατζιλίκι» 500 ευρώ από τον κοσμάκη στην προσπάθειά του να βρει ένα σπίτι να νοικιάσει για να μπορέσει να σπουδάσει το παιδί του ή να στεγάσει την οικογένειά του.

Πρόστιμο θα βάλει ο Γιαννιώτικος λαός στη Δημοτική Αρχή που πριν λίγες μέρες από την εγκληματική πολιτική της έγινε απροσπέλαστη η μισή πόλη και ολόκληρες γειτονιές, σπίτια και μικρομάγαζα πλημμύρισαν από μια βροχή, από τα ακαθάριστα φρεάτια και την έλλειψη στοιχειωδών αντιπλημμυρικών έργων.

Πρόστιμο τους βάζει ο Γιαννιώτικος λαός που πλένουν τα απορριμματοφόρα στην όχθη της λίμνης κι έχουν μετατρέψει  το εργοτάξιο του Δήμου σε υγειονομική βόμβα.

Πρόστιμο τους βάζουμε γιατί καθαρίζουν μόνο το κέντρο της πόλης, (εκεί που είναι τα συμφέροντα) και οι γειτονιές από την έλλειψη προσωπικού βρωμάνε και ζέχνουν.

Που είναι η Δημοτική Αρχή της πόλης, με ποια πλευρά είναι, τι πρωτοβουλίες παίρνει όταν το Εργατικό Κέντρο μαζί με τον λαό των Γιαννίνων αγωνίζεται να μην πάρουν τα σπίτια του κοσμάκη τα κοράκια των τραπεζών και των Funds; Όταν κόβουν το ρεύμα και το νερό στα λαϊκά σπίτια;

Όταν απολυόμαστε, όταν μένουμε απλήρωτοι, όταν από την ακρίβεια δεν μπορούμε να βγάλουμε το μήνα, τι μέτρα έχει πάρει για τους ανέργους;

Πίσω από τις «αγαθές προθέσεις» περί αφισορύπανσης της Δημοτικής Αρχής, τα (ευτυχώς λίγα) παπαγαλάκια των τοπικών ΜΜΕ  και τους διάφορους «αγανακτισμένους» πολίτες συμπαραστάτες τους κρύβεται το μένος τους, η εχθρότητα για το οργανωμένο εργατικό κίνημα και τις διεκδικήσεις μας, κρύβεται η ίδια η μεγαλοεργοδοσία των Γιαννίνων.

Θέλουν τον Γιαννιώτικο λαό, τους εργαζόμενους  με το κεφάλι σκυμμένο. Ανοργάνωτο, ανυπεράσπιστο στους σχεδιασμούς και τις μεθοδεύσεις τους.

Δεν θα τους περάσει

Ο αγώνας μας ενάντια στην κυβέρνηση, την μεγαλοεργοδοσία, τη Δημοτική Αρχή για τη ζωή που θέλουμε, για τη ζωή που αξίζει σε εμάς και στις οικογένειές μας σε εμάς που μοχθούμε για να τα βγάλουμε πέρα και θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει, όσα εμπόδια και αν προσπαθήσουν να μας βάλουν, όσα κατασταλτικά μέτρα κι αν πάρουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τον Γιαννιώτικο λαό να καταδικάσει έμπρακτα τη Δημοτική Αρχή, να δυναμώσει την πάλη του, τις διεκδικήσεις, να μαζικοποιήσουμε τα συνδικάτα μας . Όλοι μαζί με την ενότητά μας, το δίκιο μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΗΘΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΤΕ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.» – ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ» – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ, ΛΥΚΕΙΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ» –  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ,  ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΥΑΙ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΎΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΟΜ. ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΡΟΧΟΝΟΜΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΠΟΤΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, ΠΡΟΝΟΙΑ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»- ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΣΜΑΤΩΝ «Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ» Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ» – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΙΤΣΑΣ – ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΙΤΣΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΤΑ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ»

 

ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Για το εργατικό ατύχημα σε εργολαβία στους Ευρωπαϊκούς Βωξίτες

Εργατικό ατύχημα συνέβη χθες σε στοά που εκμεταλλεύεται η εταιρεία Ευρωπαϊκοί Βωξίτες, όταν εργαζόμενος...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την επαναλειτουργία της

Για την κατάσταση που επικρατεί στις οικογένειες των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ και στα ΛΑΡΚΟΧΩΡΙΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Καταγγέλλει την επίθεση με χημικά και ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει την προχθεσινή επίθεση με χημικά και ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς,...