Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης: Κάλεσμα εργαζομένων στις μεταφορικές για το Συλλαλητήριο 7 Σεπτέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 17:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΝΘ

Συναδέλφισσα- συνάδελφε,

Για μια ακόμα φορά o πρωθυπουργός έρχεται στη ΔΕΘ για να αποδείξει πως είναι ο κατάλληλος να υπερασπιστεί τα συμφέροντά των βιομηχάνων και εφοπλιστών ώστε να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Για αυτό και αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, έτρεξαν να φέρουν εγκύκλιο με την οποία η εργοδοσία μπορεί να επιβάλλει 6ήμερη δουλειά σε ακόμα περισσότερους κλάδους, μεταξύ των οποίων και στις μεταφορές, να επεκτείνουν τον απλήρωτο χρόνο εργασίας, με το 2ωρο της «ευέλικτης προσέλευσης», με τη μία ώρα «χρόνου προετοιμασίας», με τα απλήρωτα διαλείμματα.

Την ώρα που οι μισθοί μας δεν φτάνουν για να βγάλουμε το μήνα και η ακρίβεια «σπάει κόκκαλα», οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι σπάνε τα κοντέρ των κερδών, η κυβέρνηση μας προκαλεί με ανακοινώσεις για «μέτρα στήριξης του εισοδήματος» που θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ. Μέτρα που θα είναι σταγόνα στον ωκεανό και δε θα καλύψουν καμία ανάγκη μας.

Ο στόχος τους είναι να μεγαλώνει συνεχώς ο χρόνος που εμείς οι εργάτες θα δουλεύουμε τζάμπα για την εργοδοσία, να μεγαλώνει όλο και περισσότερο ο πλούτος που παράγεται και μπαίνει στις τσέπες των λίγων.

Άλλωστε, η Ευρωπαϊκής Επιτροπής λίγο μετά τις Ευρωεκλογές, επισήμανε:

  • Την εφαρμογή των υπόλοιπων μεταρρυθμίσεων – δωράκια στο κεφάλαιο. Δηλαδή πλήρες ξεχείλωμα του εργασίμου χρόνου με την 6ήμερη εργασία, 13ωρα, απλήρωτες υπερωρίες και πάνω από όλα τον διαχωρισμό σε ενεργό και ανενεργό χρόνο εργασίας.
  • τη”συγκρατημένη” αύξηση του μισθολογικού κόστους, δηλαδή ψίχουλα που μοιράστηκαν στο λαό και μικροεπιδόματα, χωρίς να προβλέπονται ουσιαστικές αυξήσεις.
  • τη”σημαντική αύξηση στρατιωτικών δαπανών”, δηλαδή δισεκατομμύρια από τους ματωμένους φόρους μας για την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, για να σκοτώνονται παιδιά στην Παλαιστίνη, για να ξεσπιτώνονται ολόκληροι λαοί στη Μ. Ανατολή.

Αυτή είναι η ΕΕ, αυτές είναι οι πολιτικές που μας ξεζουμίζουν για την κερδοφορία των λίγων και που ενώνουν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Βελόπουλο. Συμφωνούν όλοι τους με τις οδηγίες της ΕΕ για τα εργασιακά, για το χρηματιστήριο ενέργειας που εκτίναξε τις τιμές του ρεύματος, για το σύμφωνο σταθερότητας, για την στήριξη σε ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, που μετράει πάνω από 40 χιλιάδες νεκρούς.

Η Μέση Ανατολή βράζει, οι εφοπλιστές και βιομήχανοι θέλουν να εξασφαλίσουν καλύτερες θέσεις στους τεράστιους ανταγωνισμούς που οξύνονται παγκόσμια. Αυτός είναι ο λόγος που μπλέκουν τη χώρα μας σε τουλάχιστον δυο πολεμικά μέτωπα, που μεταφέρουν όπλα στην Ουκρανία και μέσω των εταιρειών που δουλεύουμε.Δισεκατομμύρια που θα μπορούσαν να δοθούν για τις λαϊκές ανάγκες (νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα), ξοδεύονται για το του ΝΑΤΟ, για να συνοδεύει τα βαπόρια των εφοπλιστών ελληνική φρεγάτα. Άρα κανείς από αυτούς ούτε θέλει ούτε μπορεί να μας «σώσει» για αυτό ας μην το παίζουν σωσίες.

Αυτές τις δυνάμεις στηρίζουν και οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ  που κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τους εργαζόμενους σε αιτήματα που δεν θα ξεφεύγουν από τα όρια που θέτουν τα αφεντικά.Είναι αδίστακτοι!

Δεν περιμένουμε κανέναν σωτήρα. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε και να μετράμε την ζωή μας με το σταγονόμετρο!

Η απάντηση των εργαζόμενων δίνεται ήδη στους χώρους δουλειάς.Εκεί είναι που μια σειρά αντιλαϊκοί νόμοι γίνονται κουρέλι.Εκεί είναι που πολλά από τα σχέδια της εργοδοσίας πετιούνται στα σκουπίδια, όπως στα Μεταλλεία Χαλκιδικής που «έπεσε» στο κενό η προσπάθεια να επιβληθεί το 12ώρο. Εκεί που ήδη καταγράφονται μεγάλες νίκες, με υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, με κατοχύρωση δικαιωμάτων, όπως στους Οικοδόμους, στο Μέταλλο.

Είναι η ώρα όλοι όσοι αγωνίζονται να βρεθούν μαζί στο δρόμο, να γίνουν ένα ακαταμάχητο ποτάμι διεκδίκησης! Σήμερα η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας έχει κάνει άλματα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες ώστε να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, χωρίς εντατικοποίηση, με καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας

Είναι η ώρα να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες!

Καλούμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη στις μεταφορές να δώσει μαχητική απάντηση, να παλέψουμε όλοι μαζί, οργανωμένα μέσα από το σωματείο μας:

  • Για υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ένσημα, ασφάλιση, δώρα και επιδόματα. Την ώρα που οι μεταφορικέ καταγράφουν ρεκόρ κερδών με την δικιά μας δουλειά, εμείς συνεχίζουμε να ζούμε με μισθούς πείνας, που τελειώνουν στα μέσα του μήνα και δεν καλύπτουν ούτε τα βασικά.
  • Σταθερό ωράριο εργασίας 7ωρο – 5νθήμερο- 35ωρο. Η τεχνολογία και η επιστήμη σήμερα μπορούν να μας εξασφαλίσουν λιγότερη δουλειά, παράγοντας περισσότερο πλούτο, με μεγαλύτερη ασφάλεια.
  • Καμία απλήρωτη υπερωρία, δεν χαρίζουμε τον κόπο μας σε κανένα αφεντικό!
  • Ένσημα ΒΑΕ για όλους τους εργαζόμενους στις αποθήκες. Γιατί η επιβάρυνση που δεχόμαστε είναι πολύ μεγάλη, σηκώνουμε βάρη, ο χώρος εργασίας είναι ανθυγιεινός και χρειαζόμαστε την προστασία που μας δίνουν τα ένσημα.
  • Για μέτρα που θα προστατεύουν την υγεία μας στη δουλειά (κατάλληλο εξοπλισμό, κατάλληλη ενδυμασία).Όχι άλλοι νεκροί και σακατεμένοι εργάτες.
  • Κατάλληλη εκπαίδευση των εργαζομένων στις αποθήκες και των χειριστών κλαρκ. Όχι εικονικά διπλώματα χειριστών ή εμπειρική χρήση μηχανημάτων. Δεν είμαστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιούμε μηχανήματα χωρίς εκπαίδευση επειδή μπορεί να μην υπάρχουν χειριστές στην επιχείρηση.
  • Για μέτρα προστασίας μας από τις καιρικές συνθήκες. Δεν γίνεται να παγώνουμε τον χειμώνα και να σκάμε το καλοκαίρι.
  • Μεταφορά των εργαζομένων από και προς την εργασία με έξοδα της εταιρείας. Το κόστος της μετακίνησης έχει γίνει πλέον δυσβάσταχτο, η εταιρεία να αναλάβει την μεταφορά των εργαζομένων με δικά της μέσα ή να καλύπτει το κόστος μεταφοράς δίνοντας το αντίστοιχο αντίτιμο σε μηνιαία βάση.
  • Για απεμπλοκή της χώρα μας από τα πολεμικά παιχνίδια. Καμιά αποστολή στρατιωτικού υλικού στο μακελειό του Παλαιστινιακού λαού και στην Ουκρανία!

Ενώνουμε τους αγώνες μας, όλοι για έναν και ένας για όλους. Εμείς είμαστε οι πολλοί, εμείς παράγουμε όλον τον πλούτο. Τώρα είναι η ώρα να σημάνει συναγερμός σε κάθε μεταφορική εταιρεία και εταιρεία logistics, σε κάθε αποθήκη!

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 17:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΝΘ

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Για το εργατικό ατύχημα σε εργολαβία στους Ευρωπαϊκούς Βωξίτες

Εργατικό ατύχημα συνέβη χθες σε στοά που εκμεταλλεύεται η εταιρεία Ευρωπαϊκοί Βωξίτες, όταν εργαζόμενος...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την επαναλειτουργία της

Για την κατάσταση που επικρατεί στις οικογένειες των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ και στα ΛΑΡΚΟΧΩΡΙΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Καταγγέλλει την επίθεση με χημικά και ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει την προχθεσινή επίθεση με χημικά και ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς,...