Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας»: Καταγγελία για τις αυθαιρεσίες της Διεύθυνσης ΠΕ Α’ Αθήνας και του ΥΠΑΙΘΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Να αναρτηθούν τώρα όλα τα πραγματικά κενά για όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους!

 Η Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας και το υπουργείο Παιδείας με τρόπο απροκάλυπτο αδικούν κατάφωρα, αυτή τη φορά ακόμα περισσότερο, πάρα πολλες/-ούς συναδέλφισσες/-ους, μόνιμες/-ους και αναπληρωτ(ρι)ές.

Αφού μετά κόπων και βασάνων ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες  ορισμένες από τις υπηρεσιακές μεταβολές (συμπλήρωση ωραρίου , τοποθετήσεις κάποιων νεοδιόριστων) και ενώ εκκρεμούν ακόμα οι αποσπάσεις των συναδέλφων/ισσών, σοκαρισμένες/οι οι αναπληρωτ(ρι)ές γενικής είδαν να αναγράφεται δίπλα στα κενά στον ΟΠΣΥΔ που τους δόθηκαν την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη, για να δηλωθούν ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ, η φράση «προσωρινό κενό». Αυτό συμβαίνει γιατί η διεύθυνση δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τις υπηρεσιακές μεταβολές στην γενική αγωγή (τοποθετήσεις νεοδιόριστων και  αποσπάσεις) και ταυτόχρονα έχει οριστεί από το Υπουργείο η διαδικασία δήλωσης σχολείων για τους/τις αναπληρώτριες/ές για τις 3/9. Το μόνο τους μέλημα όλο αυτό το διάστημα ήταν να εφαρμόσουν σκληρή λογιστική περικοπών και συμπτύξεων για την αύξηση των υπεραριθμιών και μείωση των αναπληρωτ(ρι)ών. Συγκεκριμένα, δασκάλες/δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, αποσπασμένες/-οι, νεοδιόριστες/-οι και αναπληρωτ(ρι)ές, ενώ βρίσκονται εδώ και εβδομάδες στη «διάθεση» της Α’ Αθήνας, δεν γνωρίζουν ακόμα πού θα εργάζονται και την Τρίτη οι αναπληρωτ(ρι)ες δήλωσαν προσωρινά και τοποθετήθηκαν σε προσωρινά κενά (αφού δίπλα στο όνομά τους είδαν τον χαρακτηρισμό προσωρινή τοποθέτηση) και την ερχόμενη εβδομάδα θα κληθούν να ξαναδηλώσουν (με ποιο τρόπο άραγε;) σχολεία!

Αλήθεια σε ποια σχολεία καλούνται να τοποθετηθούν οι αναπληρώτ(ρι)ες; Στα σχολεία που ακόμα δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα εφόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές των μόνιμων συναδέλφων/ισσών; Συζητάμε για προσωρινές τοποθετήσεις! Δε φτάνει που κρατούνται σε αγωνία και δεν μπορούν να προγραμματίσουν τις ζωές τους και το μάθημά τους οι νεοδιόριστες/-οι και οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες που όσες/όσοι έχουν πάρει απόσπαση από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και όσοι/ες έχουν αιτηθεί απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ, τώρα θα παραταθεί η ταλαιπωρία και για τους αναπληρωτές/τριες συναδέλφους και συναδέλφισσες που θα κληθούν να δηλώσουν πάλι σχολεία!

Έλεος! Φτάνει τόση περιπλάνηση για όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους και ιδιαίτερα όσες/όσους αιτήθηκαν υπηρεσιακή μεταβολή αλλά και τους αναπληρωτ(ρι)ές συναδέλφισσες/-ους που έρχονται από καλοκαίρι ανεργίας και πολλοί χωρίς καν επίδομα ανεργίας!

Και σαν να μην έφτανε το μπάχαλο αυτό, τα κενά που έδωσε η Α’ Διεύθυνση και εμφανίζονται στον ΟΠΣΥΔ είναι κατά πολύ λιγότερα από τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων. Στα κενά της παράλληλης στήριξης εμφανίζονται σχολεία με μόνο 3 κενά ενώ έχουν 10 γνωματεύσεις από ΚΕΔΑΣΥ! Αναρωτιόμαστε, ποια/ποιος έκανε προτεραιοποίηση κενών και με ποια διαδικασία παρακάμπτοντας τις αποφάσεις του ΚΕΔΑΣΥ; Ποια/ποιος θα πάρει την ευθύνη να ενημερώσει τα παιδιά και τις οικογένειές τους ότι θα πάρουν μερικές μόνο ώρες παράλληλης στήριξης και όχι πλήρη όπως δικαιούνται;

Να γίνουν εδώ και τώρα οι αποσπάσεις και οι τοποθετήσεις των συναδέλφων στη ΔΙΠΕ Α’ Αθήνας!

Είναι εξαιρετικά κρίσιμο να απαιτήσουμε οι «νέες», οριστικές (;) τοποθετήσεις των αναπληρωτ(ρι)ών να μην γίνουν ούτε «στον αέρα», ούτε με προφορικές εντολές μετακίνησης ή τηλεφωνήματα αλλά με νόμιμο και διαφανή τρόπο!

Απαιτούμε:

  • Να δοθούν όλα τα  κενά στις/στους αναπληρωτ(ρι)έςνα δηλώσουν και να τοποθετηθούν εκεί που καθένας και καθεμιά δικαιούται με βάση τη σειρά και την αίτησή του! Καμία υποχρεωτική μετακίνηση! Καμία προφορική εντολή!
  • Να μη χαθεί μέρα προϋπηρεσίας για κανέναν συνάδελφο αναπληρωτή!
  • Να δοθεί δικαίωμα βελτίωσης θέσης σε όλες και όλους!
  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί ΟΛΩΝ των αναπληρωτών/τριών αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία
  • Κάθε εγκεκριμένη παράλληλη στήριξη να δοθεί αποκλειστικά ένας προς έναν και να μη γίνουμε κοινωνοί απαράδεκτων μοιρασμάτων ωρών!
  • Καμία σύμπτυξη – καμία περικοπή
  • Να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα σχολείων για κατατμήσεις τμημάτων ( διχοτομήσεις, τριχοτομήσεις τμημάτων ) και να προγραμματίσει την έγκαιρη στελέχωσή τους
  • Καμία προτεραιοποίηση κενών

Επικοινωνούμε με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει!

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...