Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος: Καταγγελία για επίθεση ΜΑΤ στη συγκέντρωση δασκάλων, γονέων και μαθητών

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΟΕΚΙΔΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, που χτύπησε με ΜΑΤ και χημικά τη συγκέντρωση δασκάλων, γονέων και μαθητών έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Η κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας χτυπά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και εκείνους που αγωνίζονται για τη μόρφωση τους, που παλεύουν ενάντια στις συγχωνεύσεως χιλιάδων τμημάτων και τη δημιουργία τμημάτων με πάνω από 28 μαθητές αγνοώντας κάθε εκπαιδευτική διαδικασία και σύγχρονη επιστημονική μελέτη, στη γνωστή λογική της μείωσης του κόστους για την εξοικονόμηση πόρων.

Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι – χέρι με την καταστολή.

Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτή την πολιτική και να δυναμώσουν τον αγώνα μαζί με τους δασκάλους, καθηγητές και το γονεϊκό κίνημα να παλέψουν για το σχολειό που αξίζει στα παιδία μας. Ένα σχολειό που δεν θα αναγκάζονται οι εκπαιδευτικοί να κοιμούνται σε σκηνές και αυτοκίνητα, ούτε θα γυρνούν με τη βαλίτσα στο χέρι όλη την Ελλάδα κάθε χρόνο αλλά θα αντιμετωπίζονται με σεβασμό και θα μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια από το μισθό τους.

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ : Σίριαλ παραβιάσεων από την SAOS FERRIES

Ακόμα ένα επεισόδιο στο σίριαλ για την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων ,...

Σωματείο Εργ. στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν.Αχαϊας: Καταγγελία για το ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης»

ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΕΑ «ΣΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ» ΜΕ COVID Χωρίς ρεύμα κινδύνευσε να μείνει, για άλλη...

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Καταγγελία για την επίδοση προστίμου στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καταγγέλλει την απαράδεκτη και αισχρή ενέργεια της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων...