Σωματείο Εργαζομένων UnipakHellas: Καταγγέλλουμε τις πρακτικές χαφιεδισμού και τρομοκρατίας

Δημοσιεύτηκε στις

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΥ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ 

Συναδελφισσες –  συναδελφοι,

Πριν προλάβουμε καλά καλά να πούμε καλό χειμώνα, καταγγέλλουμε την εταιρεία που αξιοποιεί χαυχεδίστηκες και κατασκοπευτικές μεθόδους, επιδιώκοντας να αυξήσει την εντατικοποίηση, να σπείρει τη διχόνοια, τον φόβο, να βάλει τους εργαζομένους στο χέρι.

Δεν μας φτάνει που περάσαμε ένα καλοκαίρι που πολλοί από μας δεν καταφέραμε να πάμε κάπου διακοπές, κυρίως λόγω οικονομικών δυσκολιών, αλλά και υποχρεώσεων που προσπαθούμε όπως όπως να μαζέψουμε. Οι πιο πολλοί πήραμε μια  ανάσα στα πατρικά μας και σε μια κοντινή παραλία ίσα ίσα να βρέξουμε τα πόδια μας. 

Δε μας φτάνει που πολλοί  από μας τεντωθήκαμε στα 12ωρα και λιώσαμε τα κορμιά μας στις μηχανές, με το πρόσχημα να βγει η παραγωγή γιατί υπάρχουν και άδειες. Και  ας αφήσουν το ότι είναι εθελοντικά. Κανείς δεν έχει πρώτη επιλογή να φάει όλη τη μέρα στο εργοστάσιο, με την κούραση να πιάνει κόκκινο και να αυξάνονται οι πιθανότητες για εργατικά ατυχήματα,όπως έπαθε πρόσφατα ο συνάδελφος που στραμπούληξε το πόδι του. Η οικονομική ανάγκη σπρώχνει τους εργαζόμενους  και ο φόβος.

Δεν μας φτάνει που μέσα στον καύσωνα του καλοκαιριού δουλεύαμε σε βαθμούς κόλασης Κελσίου  με ελλιπέστατα  μέτρα προστασίας, που παρά τις παρεμβάσεις του σωματείου δεν πάρθηκαν ουσιαστικά μέτρα (αλήθεια, πόσες φορές σταμάτησαν για διάλειμμα οι συνάδελφοι για να αξιοποιήσουν τους περίφημους κλιματιζόμενους χώρους;)

Δεν μας φτάνει που ο μισθός δεν φτάνει ούτε για ζήτω και η εταιρεία αρνείται να υπογράψει συλλογική σύμβαση εργασίας με πραγματικές αυξήσεις, αλλά επιλέγει να δώσει ψίχουλα με διαφορετικά ποσοστά και με δικά της κριτήρια, πράγμα που στοχεύει στο διαίρει και βασίλευε και να μην κατοχυρώνεται έτσι καμία αύξηση στην πραγματικότητα. 

Δεν μας φτάνουν όλα αυτά κι άλλα τόσα, έχουμε τώρα την εταιρεία να αξιοποιεί ρουφιάνικες φωτογραφίες για να μας πει ότι καθόμαστε ή ότι δεν κάνουμε τη δουλειά μας. Φτάσανε στο αισχρό και ελεεινό σημείο να μας δείξουν φωτογραφία από συνάδελφο που μίλαγε στο τηλέφωνο εν ώρα εργασίας για να μας αποδείξουν τί; ότι δεν δουλεύουμε; αλήθεια η παραγωγή από τα δικά μας χέρια και μυαλά δεν βγαίνει;

Αναρωτιόμαστε: Η εταιρεία έχει μπει στη διαδικασία να φτιάξει χαφιέδες και κατασκόπους (μάλλον για να βελτιώσει την παραγωγή); Γιατί από τη στιγμή που δεν τα αποτρέπει τέτοια φαινόμενα, δεν τα κόβει μαχαίρι, αλλά αντιθέτως τα αξιοποιεί, πάει να πει στην τελική ότι τα ενθαρρύνει. 

Το σωματείο ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ανεχθεί τέτοιες πρακτικές και τέτοιους ύπουλος μηχανισμούς  που στόχο έχουν να σπείρουν το φόβο  και την τρομοκρατία στους εργαζόμενους, να μας κάνουν να μην παίρνουμε καμιά ανάσα. Δεν θα φτάσουμε στο σημείο να βγάλουμε μάτια και στην πλάτη, μην και μας τραβήξει καμιά φωτογραφία.

  • Καταδικάζουμε αυτό το γεγονός και απαιτούμε από την εταιρία να σταματήσει αυτήν την πρακτική ΧΘΕΣ και αν χρειαστεί θα κινήσουμε και κάθε νόμιμη διαδικασία.
  • Η φωτογράφηση εν αγνοία και παρά την θέληση του άλλου αποτελεί παραβίαση των προσωπικών δεδομένων με ότι αυτό σημαίνει και από νομικής άποψης. 

Οι εργαζόμενοι έχουμε αξιοπρέπεια, τιμή, μπέσα, φιλότιμο και παλεύουμε κάθε μέρα για το μεροκάματο. 

Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτά τα φαινόμενα και να απομονώσουν όποιον επιλέγει να παίξει τον ρόλο του χαφιέ για το χατίρι της εταιρείας. Ενημερώνουμε το σωματείο μας για οτιδήποτε προκύψει. 

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός

Δίχως τέλος είναι το έγκλημα των funds και των κυβερνήσεων που έχουν δώσει προς...

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Δυναμώνουμε τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης

Καταγγέλλουμε την κλιμάκωση της εγκληματικής επίθεσης του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ στην Παλαιστινιακή...

Σωματεία Αττικής: Δεν κάνουμε πίσω. Να δώσει η κυβέρνηση λύση στο πρόβλημα στέγασης των Σωματείων μελών του ΕΚΑ

Την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη  πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση σωματείων - μελών του Εργατικού Κέντρου Αθήνας...