Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός

Δημοσιεύτηκε στις

Δίχως τέλος είναι το έγκλημα των funds και των κυβερνήσεων που έχουν δώσει προς σφαγή τα σπίτια του λαού.

Είναι το αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, που έχουν διαμορφώσει όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις, ώστε τα «κοράκια» να επιχειρούν να αρπάξουν τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών, ακόμη και ανάπηρων ανθρώπων.

Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!

Πριν λίγες μέρες στα Σεπόλια η μεγάλη κινητοποίηση του λαού και φορέων ενημέρωναν την γειτονιά για την επικείμενη έξωση οικογενείας με παιδί ΑΜΕΑ.

Χτες το μεσημέρι εμφανίστηκε εκπρόσωπος της «αγοράστριας – εταιρείας» και ζήτησε τα κλειδιά του σπιτιού μιας οικογένειας που έχει παιδί με αναπηρία, γιατί το αγόρασε σε πλειστηριασμό.

Το σπίτι ανήκει σε φτωχούς ανθρώπους που παλεύουν όλη τους τη ζωή να φροντίσουν την οικογένειά τους και το ανάπηρο παιδί τους. Ο  πλειστηριασμός έγινε  ηλεκτρονικά τον Απρίλη του 2024, ενώ η οικογένεια δεν είχε γνώση και στα χέρια τους δεν έφτασε  καμία ειδοποίηση. Τον Ιούνιο του 2024 έμαθαν ότι το σπίτι τους δεν τους ανήκει πια! Το ένα από τα δύο παιδιά της οικογένειας, ο Σπύρος, έχει αναπηρία 67% και είναι αθλητής με διακρίσεις τόσο στον στίβο όσο και στην καλαθοσφαίριση.

«Παρά τις διακηρύξεις σας μια ακόμα οικογένεια με ανάπηρο παιδί αθλητή με διακρίσεις (τον Σπύρο) κινδυνεύει να πεταχτεί στο δρόμο», υπογραμμίζει στην επιστολή της προς την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, το ΣΕΑΑΝ και απαιτεί να σταματήσει τώρα το έγκλημα, καθώς «δεν μπορεί μια οικογένεια με ανάπηρο παιδί αλλά και κάθε λαϊκή οικογένεια να πετιέται στο δρόμο επειδή έτσι το θέλουν τα κοράκια των funds. Μια οικογένεια εργατών που τσακίστηκε μέσα στην κρίση και δεν μπόρεσε να αποπληρώσει το δάνειο της σύμφωνα με τους όρους των τραπεζών και των funds».

Το υπουργείο αλλά  και η κυβέρνηση οφείλει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να κατοχυρωθεί το σπίτι στον Σπύρο και την οικογένειά του.

Το σπίτι του Σπύρου είναι το σπίτι όλων μας. Θα το υπερασπίσουμε το σπίτι του Σπύρου στην οδό Διομήδους Κυριακού στην περιοχή Θυμαράκια όπως κάναμε και στην Ελευσίνα με το σπίτι της Διονυσίας ,όπως και με τόσους άλλους πλειστηριασμούς. Είμαστε σε ετοιμότητα  και προειδοποιούμε σε κάθε κατεύθυνση, με τον αγώνα μας και με την αλληλεγγύη μας.

Το σπίτι του Σπύρου  θα μείνει σε αυτόν και την οικογένειά του.

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων UnipakHellas: Καταγγέλλουμε τις πρακτικές χαφιεδισμού και τρομοκρατίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ  Συναδελφισσες -  συναδελφοι, Πριν προλάβουμε καλά καλά να...

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Δυναμώνουμε τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης

Καταγγέλλουμε την κλιμάκωση της εγκληματικής επίθεσης του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ στην Παλαιστινιακή...

Σωματεία Αττικής: Δεν κάνουμε πίσω. Να δώσει η κυβέρνηση λύση στο πρόβλημα στέγασης των Σωματείων μελών του ΕΚΑ

Την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη  πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση σωματείων - μελών του Εργατικού Κέντρου Αθήνας...