Σωματεία Αττικής: Δεν κάνουμε πίσω. Να δώσει η κυβέρνηση λύση στο πρόβλημα στέγασης των Σωματείων μελών του ΕΚΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη  πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση σωματείων – μελών του Εργατικού Κέντρου Αθήνας για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της στέγασης των 60 σωματείων που στις 30 Νοέμβρη μένουν χωρίς στέγη. Πραγματοποιήθηκε  συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Μηλαπίδη, ενώ δεν παραβρέθηκε η υπουργός Εργασίας κα Κεραμέως παρά το γεγονός ότι υπήρχε κλεισμένο ραντεβού με την ηγεσία του υπουργείου από την προηγούμενη εβδομάδα.

 Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου μας μετέφερε ότι δεν ισχύει η δέσμευση της κας Κεραμέως στη συνάντηση που έγινε στα μέσα Ιούλη με τη διοίκηση του ΕΚΑ, ότι θα παραχωρηθεί κτίριο της ΔΥΠΑ ή του ΕΦΚΑ ώστε να στεγαστούν τα σωματεία του ΕΚΑ ως μεταβατική λύση μαζί με τη μίσθωση κτιρίου για να στεγαστεί η διοίκηση του ΕΚΑ. Μεταβατική λύση που έδινε τη δυνατότητα να βρεθεί χρόνος και να δοθεί μεσοπρόθεσμα οριστική λύση με πιο κατάλληλο κτίριο. Η κα Κεραμέως ακολούθησε την ίδια τακτική που είχε κρατήσει ο προκάτοχος της κος Γεωργιάδης οποίος είχε δεσμευτεί για παραχώρηση συγκεκριμένου κτιρίου και μετά ο ίδιος και η διάδοχος του κα Μηχαϊλίδου  έκανε ότι “δεν άκουσαν, δεν είδαν”. Μάλιστα από τη συζήτηση με τον γενικό γραμματέα προέκυψε ότι το υπουργείο δεν εξετάζει καμία οριστική λύση στο πρόβλημα της στέγασης του ΕΚΑ, ότι αρκείται στην μίσθωση κτι ρίου για να στεγαστεί η διοίκηση του ΕΚΑ αδιαφορώντας για το τι θα γίνουν τα 60 σωματεία.

 Η απάντηση στην ερώτηση γιατί δεν παραχωρείται κάποιο κτίριο του ΕΦΚΑ ή της ΔΥΠΑ ήταν ότι ο γενικός προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι η εμπορική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ταμείων των εργαζομένων. Δηλαδή η πολιτική της τουριστικής ανάπτυξης που κυριαρχεί στο κέντρο της Αθήνας και έχει κάνει την στέγη απλησίαστη για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

 Τα σωματεία που οργανώσαμε την κινητοποίηση δηλώσαμε ότι δεν κάνουμε πίσω. Ότι δεν πρόκειται να υποταχθούμε στην πολιτική της κυβέρνησης και των εργοδοτών που θέλουν  να περιορίσουν τη συνδικαλιστική δράση, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η επίθεση στο εισόδημα και στα δικαιώματά μας δυναμώνει. Το λέμε καθαρά, τα εργατικά σωματεία δε θα μείνουν άστεγα, θέλουν δε θέλουν. Περιμένουμε την απάντηση του υπουργείου η οποία θα μας δοθεί την εβδομάδα μετά τη ΔΕΘ, παραμένουμε σε εγρήγορση, δυναμώνουμε την αγωνιστική διεκδίκηση ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της στέγασης των σωματείων.

  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΣΕΤΗΠ) Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΙΧ. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΔΕΡΜΑΤΟΣ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΒΥΡΩΝ»
  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν ΑΤΤΙΚΗΣ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥ/ΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ)
  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΕΤΤΑ)
  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΜΑΤΩΝ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων UnipakHellas: Καταγγέλλουμε τις πρακτικές χαφιεδισμού

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ  Συναδελφισσες -  συναδελφοι, Πριν προλάβουμε καλά καλά να...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός

Δίχως τέλος είναι το έγκλημα των funds και των κυβερνήσεων που έχουν δώσει προς...

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Δυναμώνουμε τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης

Καταγγέλλουμε την κλιμάκωση της εγκληματικής επίθεσης του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ στην Παλαιστινιακή...