Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Τώρα είναι η ώρα να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΟΜΕ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΕΘ ΕΝΩΝΕΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ: 7ΩΡΟ- 5ΗΜΕΡΟ- 35ΩΡΟ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σε μια περίοδο που εντείνεται η επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εξαγγείλει ξανά νέα αντεργατικά μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων στη ΔΕΘ.

 Η ΟΜΕ συμμετέχει στο κάλεσμα των συνδικάτων, για συντονισμό και οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και του λαού, για αγωνιστική απάντηση ενάντια στις κυβερνητικές εξαγγελίες που θα κάνει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για την κλιμάκωση της επίθεσης, με συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 17.30  στην πλατεία ΧΑΝΘ, Απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση κυβέρνησης – μεγαλο-εργοδοτών!

Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα επιβεβαιώσει πως όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους μεγαλοεργοδότες και τους εφοπλιστές ισχύουν στο ακέραιο. Ήδη τους έδωσε «γη και ύδωρ», αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, ψηφίζοντας στη ΒΟΥΛΗ την καθιέρωση της 6ήμερης εργασίας, για να δώσουν άλλη μια απλήρωτη ώρα δουλειάς στα αφεντικά. Ο στόχος τους είναι να μεγαλώνει συνεχώς ο χρόνος που οι εργάτες θα δουλεύουν τζάμπα για την εργοδοσία, να μεγαλώνει όλο και περισσότερο ο πλούτος που παράγεται και μπαίνει στις τσέπες των λίγων.

Δεν είναι τυχαίο που η ΕΕ «τρίβει» τα χέρια της και οι «συστάσεις» της στάζουν μέλι προς την κυβέρνηση για:

  • την «θετική πορεία της οικονομίας» στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πως πρέπει να τρέξουν κι οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις- δωράκια στο κεφάλαιο και ενάντια στον Λαό.
  • τη «συγκρατημένη» αύξηση του μισθολογικού κόστους, δηλαδή τα ψίχουλα που μοιράστηκαν στο λαό.
  • τη «σημαντική αύξηση στρατιωτικών δαπανών” κατά τα πρότυπα της πολεμικής οικονομίας που έχει εξαγγείλει η ΕΕ

Αυτή είναι η ΕΕ, αυτές είναι οι πολιτικές που ενώνουν τα δήθεν «αντίπαλα» αστικά κόμματα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΕΛ. ΛΥΣΗ, που υπερψηφίζουν αυτές τις πολιτικές και μέσα στη Βουλή, ενώ έξω παριστάνουν τους φιλολαϊκούς και υπόσχονται να μας «σώσουν»…

Αγκάθι στο εργατικό κίνημα παραμένει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, που κάνει τα πάντα για να κρατήσει τους εργαζόμενους δεμένους με τα «ρεαλιστικά» αιτήματα της «ανάπτυξης για όλους», των αυξήσεων όσο αντέχει η οικονομία, της ζωής που δεν θα ξεφεύγει από τα όρια που θέτουν τα αφεντικά, για να είναι εξασφαλισμένη η υπερκερδοφορία τους.

Η στήριξη στο ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ, με την ενεργό συμμετοχή της χώρας μας, συντελείται μια γενοκτονία διαρκείας από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Η Μέση Ανατολή βράζει, οι συνεχιζόμενες επιθέσεις του Ισραήλ στις γύρω χώρες, το Λίβανο, τη Συρία, την Υεμένη φέρνουν όλο και πιο κοντά την γενικότερη ανάφλεξη. Οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι εφοπλιστές και βιομήχανοι θέλουν να εξασφαλίσουν καλύτερες θέσεις στους τεράστιους ανταγωνισμούς που οξύνονται παγκόσμια. Αυτός είναι ο λόγος που μπλέκουν τη χώρα μας σε τουλάχιστον δυο πολεμικά μέτωπα, που δίνουν όπλα στην Ουκρανία, που κάνουν κοινές ασκήσεις με το Ισραήλ, πρόβες βομβαρδισμών όπως αυτός στην Υεμένη.

Όλα τα δισεκατομμύρια ευρώ  που κατασπαταλούνται στις πολεμικές επιχειρήσεις, θα μπορούσαν να δοθούν για την επαρκή λειτουργία στα νοσοκομεία, στα Πανεπιστήμια, σε αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα. Ξοδεύονται για τη σφηκοφωλιά του ΝΑΤΟ, για να συνοδεύει τα βαπόρια των εφοπλιστών ελληνική φρεγάτα. Η Ελλάδα μπαίνει στο στόχαστρο αντιποίνων, κινδυνεύει να βρεθεί μέσα στη δίνη ενός γενικευμένου πολέμου, για να συνεχίζουν να κερδίζουν μια χούφτα παράσιτα.

Και όλα αυτά σε μια περίοδο ανάπτυξης για το μεγάλο κεφάλαιο, με ορατό πλέον κίνδυνο  η πιθανότητα για μια νέα παγκόσμια οικονομική καπιταλιστική κρίση, στα οποία οδηγεί αυτή η πολιτική που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν από την χώρα.

 Η απάντηση μας  θα συνεχίσει να δίνεται ήδη στους χώρους δουλειάς!

 Εκεί είναι που ήδη καταγράφονται μεγάλες νίκες, με υπογραφή ΣΣΕ, με αυξήσεις στους μισθούς, με κατοχύρωση δικαιωμάτων, όπως συνέβη στον κλάδο μας ΣΣΕ με αυξήσεις, στα Μεταλλεία Χαλκιδικής όπου με τετράμηνο ενωτικό αγώνα των Σωματείων και 16 ημέρες απεργίας, πήγε στα σκουπίδια η προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλουν 10ώρο,  αλλά και στη ΛΑΡΚΟ, που οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον ηρωικό αγώνα τους σχεδόν 5 χρόνια κόντρα στο ανάλγητο σύστημα.

Μας δίνουν αισιοδοξία να συνεχίσουμε τα αποτελέσματα από τις μεγάλες νικηφόρες μάχες, στους Οικοδόμους, στο Μέταλλο, στη ΔΕΛΤΑ και σε άλλους χώρους όπου που υπογράφηκαν ΣΣΕ! 

Οργανώνουμε  την πάλη μας: 

  • Για υπογραφή ΣΣΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, που θα κατοχυρώνει ουσιαστικές αυξήσεις, στους μισθούς, σταθερό εργάσιμο χρόνο, 7ωρο 5ήμερο.
  • Για μέτρα που θα προστατεύουν την υγεία του λαού, στη δουλειά, στη γειτονιά, παντού
  • Για απεμπλοκή της χώρα μας από τα πολεμικά παιχνίδια στην Ουκρανία, για να σταματήσει η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, με τις πλάτες και της χώρας μας
  • Για πραγματικά δημόσια και σύγχρονη Υγεία και Παιδεία
  • Για να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών, για να μπει φρένο στις αυξήσεις στην ενέργεια, στο νερό.

 Ενώνουμε τους αγώνες μας, όλοι για έναν και ένας για όλους. Εμείς είμαστε οι πολλοί, εμείς παράγουμε όλον τον πλούτο.

Τώρα είναι η ώρα να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς!

ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός

Δίχως τέλος είναι το έγκλημα των funds και των κυβερνήσεων που έχουν δώσει προς...

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Δυναμώνουμε τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης

Καταγγέλλουμε την κλιμάκωση της εγκληματικής επίθεσης του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ στην Παλαιστινιακή...

Σωματεία Αττικής: Δεν κάνουμε πίσω. Να δώσει η κυβέρνηση λύση στο πρόβλημα στέγασης των Σωματείων μελών του ΕΚΑ

Την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη  πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση σωματείων - μελών του Εργατικού Κέντρου Αθήνας...