Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας : Καταγγελία της απόφασης να πεταχτούν στο δρόμο τα Σωματεία μέλη του ΕΚΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Η απόφαση να πεταχτούν στο δρόμο τα σωματεία μέλη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) επιβεβαιώνει τη διαχρονική επιλογή της κυβέρνησης, όπως και όλων των προηγούμενων, να χτυπήσουν τη λειτουργία και την δράση των Σωματείων. Η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να παραχωρήσει άδεια κτήρια του ΕΦΚΑ ή της ΔΥΠΑ, που είναι και περιουσία των ασφαλισμένων από τις ασφαλιστικές τους εισφορές, για να τα κάνει ξενοδοχεία. Παραδίδουν δηλαδή την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων για να υπηρετήσουν την κερδοφορία του τουριστικού κεφαλαίου. Η επίθεση αυτή στα Σωματεία πάει χέρι χέρι με την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, στους μισθούς και στο λαϊκό εισόδημα.

To Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, καταδικάζει τη στάση των παρατάξεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που με τις ψήφους τους, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΚΑ στις 26/8/2024, αποφασίζουν να πεταχτούν έξω τα σωματεία που στεγάζονται στο κτήριο μέχρι τις 30 Νοέμβρη αφού θα νοικιαστεί ένα κτήριο που καλύπτει μόνο τις ανάγκες της διοίκησης του ΕΚΑ. Απέρριψαν την πρόταση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) για ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ από κοινού με τις διοικήσεις των σωματείων, καθώς και πραγματοποίηση κινητοποίησης στο Υπ. Εργασίας, που έχει και την βασική ευθύνη. Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, οι παρατάξεις των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με τη στάση τους, κάνουν για άλλη μια φορά πλάτες στη μεγαλοεργοδοσία.

Απαιτούμε οριστική λύση στη στέγαση του ΕΚΑ και των σωματείων μελών του και καλούμε όλα τα μέλη του σωματείου μας σε αγωνιστική ετοιμότητα για το ζήτημα, σε συμμετοχή στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας που οργανώνουν σωματεία του ΕΚΑ, σήμερα Τρίτη στις 4 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...