ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας: Ανακοίνωση για τη νέα σχολική χρονιά

Δημοσιεύτηκε στις

Ευχόμαστε σε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/φισσες, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους γονείς και τους/τις εργαζόμενους/ες στα σχολεία Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά!

Καλωσορίζουμε τους/τις νεοδιόριστους/ες συναδέλφους/φισσες, τους/τις αναπληρωτές/τριες που έρχονται στα σχολεία της περιοχής μας!

Το πρώτο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς βρίσκει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα ανήσυχη και προβληματισμένη τόσο για την εκπαιδευτική πραγματικότητα που διαμορφώνεται όσο και για τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που απασχολούν κάθε λαϊκή οικογένεια.

Η καλπάζουσα ακρίβεια στα βασικά είδη, τα χαμηλά εισοδήματά, οι πρόσθετες δυσκολίες της διαβίωσης για τους/τις συναδέλφους/φισσες που υποχρεώνονται να υπηρετήσουν σε σχολεία μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, μας φέρνουν αντιμέτωπους με την ακραία φτώχεια. Την ίδια ώρα πακτωλός «ζεστού» χρήματος, φοροαπαλλαγές και τα άλλα προνόμια δίνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους (10 δις κέρδη τον τελευταίο χρόνο, οι τέσσερις «συστημικές» τράπεζες καταγράφουν αύξηση κερδών 25%, στα 2,3 δις, οι ενεργειακοί όμιλοι, μόνο το πρώτο εξάμηνο του έτους, είχαν κέρδη πάνω από 770 εκατομμύρια ευρώ, 7 δις για Νατοϊκούς εξοπλισμούς).

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η εκπαίδευση εξακολουθεί και βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής. Οι επικοινωνιακές εξαγγελίες για το «ψηφιακό σχολείο», οι «11 τομές» (τα κινητά στην τσάντα, ο κανονισμός λειτουργίας, και οι ψηφιακές πλατφόρμες, το πολλαπλό βιβλίο), δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εκπαιδευτικών και των μαθητών για την αναβάθμιση του περιεχομένου και των υποδομών των σχολείων.

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας προχώρησαν σε εκατοντάδες συγχωνεύσεις τμημάτων σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν τα τμήματα που εγκρίθηκαν δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους παραπεμπόμενους, την πρόβλεψη που κατετέθη στην πλατφόρμα e-eggrafes για τις αναμενόμενες εγγραφές του Σεπτεμβρίου, τα θέματα συνδεόμενα με μαθησιακές δυσκολίες.

Στη ΔΙΔΕ Δ΄Αθήνας, στα ΕΠΑΛ, η χρονιά θα ξεκινήσει με 35 τμήματα λιγότερα, (δεν εγκρίθηκαν ολιγομελή τμήματα τομέων και ειδικοτήτων, ακόμα και χωρίς να υπάρχουν αντίστοιχα τμήματα στα ΕΠΑΛ της ευρύτερης περιοχής) αντίστοιχες περικοπές γίνονται σε τμήματα των ΓΕΛ και των Γυμνασίων.

Είναι σαφές πως η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει σε ακόμα πιο αρνητικές συνθήκες με λιγότερα και πολυπληθή τμήματα. Εκατοντάδες μαθητές που χρήζουν παράλληλης στήριξης θα μείνουν «ξεκρέμαστοι». Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να δουν σε ποιο και σε πόσα σχολεία θα υπηρετήσουν αυτό το σχολικό έτος.

Για το θέμα των συγχωνεύσεων των τμημάτων προχωράμε σε κινητοποίηση την Τρίτη 02/8 στις 1.30 μ.μ. στη ΔΙΔΕ Δ΄Αθήνας και καλούμε τους μαθητές και τους γονείς σε κοινή δράση.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι ο αγώνας ενάντια στο αντιδραστικό, αντιπαιδαγωγικό και αντιεπιστημονικό πλαίσιο της «αξιολόγησης» που φέρνει την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, διαλύει το συλλογικό χαρακτήρα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών συνεχίζεται, ανυποχώρητα και αποφασιστικά, αξιοποιώντας όλα τα όπλα που έχουμε στη διάθεση μας, τις συλλογικές αποφάσεις, τις νομικές οδούς.

Η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας έχει προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα  για την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των συναδέλφων που έχουν συμπληρώσει τα δύο χρόνια υπηρεσίας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Παρά αυτό το δυσμενές τοπίο ως ΔΣ της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά. Και είναι βαθιά μας πεποίθηση πως μέσα από τη συλλογική μας δράση, μέσα από την συσπείρωση όλων στο σωματείο μας μπορούμε να βγούμε νικητές!

 Συνεχίσουμε όλοι/ες μαζί, διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, επιστροφή των Δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Μισθολογική εξέλιξη για όλους κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας. Να προσμετρηθεί η διετία 2016 – 2017 που έχει «παγώσει».
  • Να εξισωθούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα μόνιμων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών.
  • Να δοθεί επίδομα ενοικίου 300 ευρώ για όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους/ες, νεοδιόριστους/ες και αναπληρωτές/τριες οι οποίοι εργάζονται εκτός της περιοχής μόνιμης κατοικίας τους
  • Το ΥΠΑΙΘΑ μαζί με τα αντίστοιχα υπουργεία να προσέλθουν άμεσα για την υπογραφή ΣΣΕ.
  • Μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς, διεκδικούμε τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα (20 μαθητές ανά τμήμα γενικής παιδείας και 15 ανά κατεύθυνση), την εφαρμογή των νόμων που προστατεύουν τους μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες και την επικαιροποίησή τους, την έγκριση ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ.
  • Να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά στα σχολεία χωρίς «κόφτες», «μαγειρέματα» και περικοπές σε μια φάση πριν από την έναρξη του σχολικού έτους.

Καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/φισσες, να συσπειρωθούν στο σωματείο μας, να γραφτούν μέλη στην ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή και τη δράση του σωματείου. Για όλα τα ζητήματα που απασχολούν να μην διστάσετε να έρθετε σε επαφή με τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ.

 

Τα στοιχεία επικοινωνίας της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας:

https://www.elmenotiasathinas.gr

email: [email protected]

Περισσότερα

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Πάλι σε πλειστηριασμό τα ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία οικογένειας αναπήρων

Ολοι τη Τρίτη στις 11π.μ. έξω από τη DOVALUE (Κύπρου 27, Μοσχάτο). Απαιτούμε να μην...

Εργατικό Κέντρο Β. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου: Μόνιμες προσλήψεις στην αρχαιολογία με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων

Και μετά ήρθαν οι……………………εργολάβοι! Στην Κω, στον τρίτο τουριστικό προορισμό, πουλάνε την ιστορία μας και...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Κάτω τα χέρια από την οικογένεια του πρώην ταξιτζή

«Να προχωρήσει τώρα η DO VALUE σε ρύθμιση των χρεών άνεργου, πρώην επαγγελματία ταξιτζή,...