Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ημαθίας Πέλλας: Όλοι στο συλλαλητήριο 7 Σεπτέμβρη στη πλατεία ΧΑΝΘ

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΘ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 17:30 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΝΘ – ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 3ΜΜ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

Συνάδελφοι .Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε τη πρώτη αγωνιστική μας απάντηση στις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ οι οποίες μας έχουν τσακίσει τη ζωή , ενώ την ίδια στιγμή εξασφαλίζουν δισεκατομμύρια κερδών για τους βιομήχανους και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δίνουμε αγωνιστικό παρόν στο συλλαλητήριο για να αντιπαλέψουμε τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις οποίες συμφωνούν ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ, Βελόπουλος . Θα μας βρουν απέναντι τους γιατί :

  • Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε 6 μέρες τη βδομάδα, 12ωρα, να τρέχουμε σαν άλογα και στα μισά του μήνα να μην έχουμε παρά μόνο λίγα ευρώ στις τσέπες μας.
  • Δεν ανεχόμαστε τις απλήρωτες υπερωρίες και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας.
  • Δεν ανεχόμαστε την κατάσταση στο Δημόσιο σύστημα Υγείας και Παιδείας.
  • Δεν αντέχουμε τη κατάσταση με το ταμείο ανεργίας, το άγχος κάθε καλοκαίρι για το αν θα συμπληρώσουμε τα ένσημα για να ζήσουμε με ψίχουλα.
  • Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία με τις ηλεκτρονικές κάρτες, να μας τις χτυπάνε όποτε θέλουν, και να επιλέγουν οι εργοδότες ποιο κομμάτι του χρόνου εργασίας μας θα πληρώνουν και πόσο.
  • Καταδικάζουμε τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ και την εμπλοκή της χώρας μας σε δύο πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή . Δεν γίνεται να δίνουν δισεκατομμύρια για ΑμερικανοΝατοϊκές στρατιωτικές δαπάνες και για τις ανάγκες μας να λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα !
  • Δεν ανεχόμαστε τις απολύσεις και τις συνδικαλιστικές διώξεις!

Τώρα είναι η ώρα να γίνουμε μια γροθιά. Αλλιώς θα μας κάνουν τη ζωή κόλαση. Η δύναμη μας είναι τεράστια αρκεί να την συνειδητοποιήσουμε. Όπου αυτό έγινε οι εργαζόμενοι μέτρησαν νίκες , όπως στα Μεταλλεία Χαλκιδικής κα. Εμείς έχουμε όπλο το σωματείο μας που βγήκε πιο δυνατό από τις εκλογές.

Το Σάββατο συνάδελφοι βάζουμε μπροστά τα δικά μας αιτήματα και τις δικές μας ανάγκες και δείχνουμε το μπόι μας σε Κυβέρνηση και αφεντικά .

  • Για αυξήσεις στους μισθούς με 950 ευρώ κατώτατο μισθό . Επαναφορά τριετιών , πληρωμή υπερωριών με ταυτόχρονη μείωση του εργάσιμου χρόνου και 5νθήμερο- 7ωρο – 35ωρο .
  • Για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Για διευκόλυνση χορήγησης ταμείου ανεργίας , χωρίς τον αέρα των 2 μηνών και για όσο διάστημα είναι άνεργοι οι συνάδελφοι μας με γενναία αύξηση του ποσού στα 750 ευρώ.
  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας και όχι να καθορίζεται το μισθός μας από τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματιών.
  • Γενναία κρατική χρηματοδότηση του Συστήματος Υγείας και Παιδείας , ώστε να μην βάζουμε το χέρι βαθιά στη τσέπη , με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης , τρόφιμα , καύσιμα κα .
  • Φθηνό ρεύμα , κανένα εργατικό λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα – νερό – θέρμανση.Οι ενεργειακοί όμιλοι το πρώτο εξάμηνο του 24 είχαν 770 εκ ευρώ κέρδη!
  • Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας τη στιγμή που οι Τράπεζες κολυμπάνε στα κέρδη : Eurobank 721 εκ , Εθνική 670 , ΑΛΦΑ 322 , Πειραιώς 563 , και όλα αυτά μόνο για το πρώτο εξάμηνο του χρόνου!

Αυτοί με τα κέρδη τους – Εμείς με τις ζωές μας

Περισσότερα

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Κάτω τα χέρια από την οικογένεια του πρώην ταξιτζή

«Να προχωρήσει τώρα η DO VALUE σε ρύθμιση των χρεών άνεργου, πρώην επαγγελματία ταξιτζή,...

ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας: Ανακοίνωση για τη νέα σχολική χρονιά

Ευχόμαστε σε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/φισσες, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους γονείς και τους/τις...

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: 7 Σεπτέμβρη Όλοι στο Συλλαλητήριο των Σωματείων

Η ΔΙΚΑΙΗ ΟΡΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟ...