Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Δυτ. Αττικής: Όχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας μέσα στο καλοκαίρι προχωράνε δεκάδες συγχωνεύσεις τμημάτων σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και σε τμήματα στα οποία υπάρχουν γνωματεύσεις μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και δυσκολίες, ενώ σε πολλές περιπτώσεις μαθητές θα εξαναγκαστούν να αλλάξουν ακόμη και σχολείο !!! Στη δική μας περιοχή ήδη έχουν αποφασιστεί και προχωράνε συγχωνεύσεις σε πολλά τμήματα δημοτικών σχολείων της Ελευσίνας, της Μαγούλας, της Μάνδρας και του Ασπροπύργου.

Ειδικά φέτος με αυτή την απαράδεκτη εγκύκλιο και με τις νέες αποφάσεις των περιφερειακών διευθυντών, δημιουργούνται ακόμα περισσότερα πολυπληθή τμήματα και μάλιστα σε περιπτώσεις τάξεων με γνωματεύσεις μαθητών, κάτι που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο του εκπαιδευτικού και στερεί ολοκληρωτικά από τα παιδιά μας την ισότιμη εκπαίδευση με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες του/της καθενός/μιάς.

Απαράδεκτη επίσης είναι η μετακίνηση μαθητών σε όμορα σχολεία! Μαθητές που μέχρι χθες πήγαιναν σε ένα σχολείο με τους συμμαθητές τους θα τους αναγκάσουν να αλλάξουν εκπαιδευτικό περιβάλλον για λόγους αδιανόητους παιδαγωγικά, στερώντας τους ακόμη το δικαίωμα να φοιτούν στο σχολείο της γειτονιάς προσθέτοντας κι άλλες δυσκολίες στην ένταξή τους στο σχολικό περιβάλλον και στις οικογένειές τους για την μετακίνησή τους.

Τα παιδιά μας δεν είναι ούτε αριθμοί, ούτε κόστος. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να φοιτούν σε σχολεία που λειτουργούν με ελάχιστους πόρους, ασυντήρητα σε αίθουσες – κλουβιά και σε πολυπληθή τμήματα, χωρίς ελέγχους για την αντισεισμική θωράκιση, χωρίς μέτρα προφύλαξης από καύσωνες και βαρυχειμωνιές, πανδημίες, με το ελάχιστο δυνατό εκπαιδευτικό προσωπικό, με ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες, ακόμα και για τη στελέχωση της απαραίτητης παράλληλης στήριξης και των τμημάτων ένταξης και πλήρη ανυπαρξία υποστηρικτικού επιστημονικού δυναμικού (ψυχολόγοι, νοσηλευτές κλπ.).

Στηρίζουμε τα αιτήματα καθώς και την κινητοποίηση που έχουν αποφασίσει οι Ενώσεις Γονέων της περιοχής μας, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το πρωί στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και όποια άλλη πρωτοβουλία ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Απαιτούμε:

– Να παρθούν πίσω οι αποφάσεις που ανακαλούν την κατάτμηση τμημάτων, στα οποία μάλιστα υπάρχουν γνωματεύσεις μαθητών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες και δυσκολίες.

– Να παρθούν πίσω οι αποφάσεις για συγχώνευση και δημιουργία πολυπληθών τμημάτων και για την απαράδεκτη εφαρμογή της μεταφοράς μαθητών σε όμορα σχολεία. (Αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος).

– Να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα των σχολείων για κατάτμηση των τμημάτων με βάση παιδαγωγικά κριτήρια.

– Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε παράλληλη στήριξη και δημιουργία Τμημάτων Ένταξης σε κάθε σχολείο για τους μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες και δυσκολίες.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Κάτω τα χέρια από την οικογένεια του πρώην ταξιτζή

«Να προχωρήσει τώρα η DO VALUE σε ρύθμιση των χρεών άνεργου, πρώην επαγγελματία ταξιτζή,...

ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας: Ανακοίνωση για τη νέα σχολική χρονιά

Ευχόμαστε σε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/φισσες, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους γονείς και τους/τις...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ημαθίας Πέλλας: Όλοι στο συλλαλητήριο 7 Σεπτέμβρη στη πλατεία ΧΑΝΘ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΘ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 17:30 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΝΘ...