Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: 3 Σεπτέμβρη Όλοι στη κινητοποίηση στο Υπ. Εργασίας στις 4μμ

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΛΥΣΕΙ  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑ

Tα σωματεία μέλη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας που συνυπογράφουμε το παρακάτω κάλεσμα, καταγγέλλουμε τόσο τη στάση της κυβέρνησης αλλά και των παρατάξεων που στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου αποφάσισαν να μείνουμε χωρίς γραφεία πάνω από 60 σωματεία, αφού προχωρούν σε ενοικίαση κτιρίου που θα χωράει μόνο την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Η Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες αφού οφείλει να παραχωρήσει κτίριο στο ΕΚΑ αλλά αρνείται να το κάνει. Τέτοια κτίρια που είναι κενά και αναξιοποίητα στο κέντρο της Αθήνας και ανήκουν στη ΔΥΠΑ και στον ΕΦΚΑ έχουν υποδειχθεί από τα σωματεία στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, που όμως δεν τις αποδέχεται. Δεν είναι τυχαία η άρνηση της κυβέρνησης να παραχωρήσει κτίρια που έχουν φτιαχτεί από τις ασφαλιστικές μας εισφορές για την στέγαση του ΕΚ και των συνδικάτων. Θέλει να δοθούν στους επιχειρηματικούς ομίλους για να φτιαχτούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Αυτή η απόφαση είναι συνέχεια του χτυπήματος που θέλουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις να φέρουν στα συνδικάτα, τη συνδικαλιστική δράση, τη λειτουργία τους. Χτυπήματα που πάνε χέρι – χέρι με το τσάκισμα των μισθών και του εισοδήματος των εργαζόμενων και των ανέργων, αλλά και των δικαιωμάτων μας, των κατακτήσεων μας. Η απόφαση αυτή που πετάει στον δρόμο δεκάδες σωματεία αποδεικνύει εκτός των άλλων ότι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός πάντα είναι ένας από τους καλύτερους συνεταίρους των κυβερνήσεων στις επιδιώξεις τους.

Καλούμε όλα τα σωματεία μέλη του ΕΚΑ, τα σωματεία που στεγάζονται στο κτίριο και όσα έχουν αιτηθεί την στέγαση τους να οργανώσουμε τον αγώνα για να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης του ΕΚΑ και των σωματείων, καταδικάζοντας την απαράδεκτη απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής και να απαιτήσουμε:

ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑ ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη, στις 16.00
στο Υπ. Εργασίας

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Για τη συνάντηση του Συλλόγου με τον Περιφερειάρχη Ν. Χαρδαλιά

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Πέμπτη 29-8-2024 αντιπροσωπεία του Προεδρείου του Δ..Σ του ΣΥΠΑ (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας)...

Σωματεία Ν. Αττικής: Όλοι στην κινητοποίηση 3 Σεπτέμβρη στις 4μμ στο Υπ. Εργασίας

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΛΥΣΕΙ  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑ Tα...

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Περιοδείες του Συνδικάτου Κ. Μακεδονίας και της Ομοσπονδίας ενόψει της ΔΕΘ

Περιοδείες του συνδικάτου Κ. Μακεδονίας και της Ομοσπονδίας γάλακτος τροφίμων και ποτών σε εργοστάσια...