Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Παλεύουμε όλοι μαζί οργανωμένα για μέτρα υγείας και ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά καταδικάζει ένα ακόμη σοβαρό εργατικό ατύχημα που έγινε χθες το πρωί στις προβλήτες του ΟΛΠ-Cosco, με τον συνάδελφο να έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σοβαρό τραύμα στο πόδι, χωρίς ακόμη να υπάρχουν νεότερα για την κατάσταση του.

Για ακόμη μια φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πολιτική όλων των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων, που βάζουν τα κέρδη των εργοδοτών πάνω από τις  ζωές μας  και έχουν μετατρέψει τους χώρους εργασίας σε σύγχρονες γαλέρες. Έχουν αφήσει στο έλεος τους τις υπηρεσίες Επιθεώρησης Εργασίας και του ΚΕΠΕΚ, υποστελεχώνοντας τες ακόμη περισσότερο με τον νόμο Χατζηδάκη – Γεωργιάδη, καθιστώντας στην πραγματικότητα αδύνατο τον ουσιαστικό και τακτικό έλεγχο των επιχειρήσεων, αφού με βάση τα στοιχεία του 2023 ο αριθμός των επιθεωρητών επαρκεί για να ελέγχεται μια επιχείρηση κάθε 12 χρόνια.

Όσο δεν παίρνονται μέτρα για την εξασφάλιση της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων και όσο δεν καλύπτονται οι οργανικές θέσεις με μόνιμο προσωπικό δεν θα σταματήσουμε να μετράμε νεκρούς και σακατεμένους.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά με τα σωματεία μέλη του σηκώνει τοίχο διεκδίκησης και αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Δεν θα δεχτούμε σαν κανονικότητα να πηγαίνουμε για μεροκάματο και να μην ξέρουμε αν και πως θα γυρίσουμε σπίτι.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να διερευνηθούν οι αιτίες που οδήγησαν στο ατύχημα του συναδέλφου μας. Να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό όλες οι Υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για τον έλεγχο και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων (Επιθεώρηση Εργασίας, ΚΕΠΕΚ ), ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν ουσιαστικούς ελέγχους.

Συνάδελφοι κανένας μόνος του! Δυναμώνουμε τα σωματεία μας, δυναμώνουμε την φωνή μας! Παλεύουμε όλοι μαζί οργανωμένα για μέτρα υγείας και ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς, για δουλειά και ζωή ανάλογη με τις απαιτήσεις των καιρών μας!

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...