Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Δεν παζαρεύουμε τις ζωές μας για να φουσκώνουν οι τσέπες των εργοδοτών

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ καταγγέλλει για ακόμη μια φορά την έλλειψη μέτρων ασφαλείας και υγιεινής στο λιμάνι του Πειραιά με τις ευλογίες της κυβέρνησης πάντα, αφού έχει διαλύσει τους μηχανισμούς ελέγχου και δίνει συνεχώς προνόμια στην εργοδοσία τσακίζοντας δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, μετατρεποντας τους εργασιακούς χώρους σε σύγχρονη ζούγκλα.

Δυστυχώς άλλος ένας συνάδελφος μας, εργαζόμενος στον ΟΛΠ τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι του χωρίς ακόμα να είναι γνωστή η τελική κατάληξη. Για ακόμη μια φορά είναι ξεκάθαρο πως σε όλες τις προβλήτες του Πειραιά για την Cosco και τις άλλες εργολαβικές εταιρείες τα κέρδη είναι σημαντικότερα από τις ζωές μας. Εδώ και τώρα η εργοδοσία να πάρει όλα τα μέτρα για να επιστρέφουμε στα σπίτια μας και στις οικογένειες μας σώοι και υγιείς!

Δεν παζαρεύουμε τις ζωές μας για να φουσκώνουν οι τσέπες των εργοδοτών. Κάνουμε ξεκάθαρο ότι στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων στον ΟΛΠ και στον αγώνα των σωματείων τους για καλύτερες συνθήκες εργασίας και στο πλευρό του συναδέλφου μας που έχει τραυματιστεί.

Περισσότερα

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία- Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου: Ανακοίνωση για τον θάνατο εργαζόμενου

Η ΔΑΣ Τουρισμού – Επισιτισμού Ρόδου καταγγέλλει το νέο θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα-έγκλημα, που συνέβη...

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Επιτακτική ανάγκη για ουσιαστικά μέτρα προστασίας εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής

Η πρόσφατη πυρκαγιά σε εργοστάσιο χημικών στον Ασπρόπυργο επιβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, ότι...

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Κινητοποιήσεις για την Υγεία σε Σάμο και Ικαρία την Τετάρτη 28 Αυγούστου

ΌΛΟΙ και ΟΛΕΣστις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ για την Υγεία την ΤΕΤΑΡΤΗ 28ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΑΜΟΣ: 7:30 μ.μ., πλατεία Πυθαγόρα, Βαθύ ΙΚΑΡΙΑ:...