Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Σχετικά με την υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε

Πυκνώνουν τα δημοσιεύματα καθημερινά στις εφημερίδες για την υπεραπόδοση των φορολογικών μέτρων και ειδικά τα αποτελέσματα που φέρνει ο τελευταίος φορολογικός νόμος- έκτρωμα.

Τι λένε τα στοιχεία που παρουσιάζονται ?

  • Πάνω από 400.000 αυτοαπασχολούμενοι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων θα πληρώσουν κατά μέσο όρο 65,3% παραπάνω φόρο σε σχέση με πέρσι .
  • Το ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι αυτοαπασχολούμενοι είναι κατά μέσο όρο 2.472 ευρώ.

Και όλα αυτά τη στιγμή που τα κρατικά έσοδα , κυρίως λόγω των έμμεσων φόρων εκτινάσσονται για άλλη μια φορά. Έτσι τα έσοδα από του κρατικού προϋπολογισμού ξεπέρασαν τα 7,5 δις ευρώ , αυξημένα κατά 4δις το πρώτο 7μηνο του 2024 σε σχέση με περσι.

Την ίδια στιγμή που τα έσοδα του κράτους σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, οι δαπάνες του κράτους για το ίδιο διάστημα , το πρώτο 7μηνο του 2024, μειώθηκαν κατά 500 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με πέρσι.

Χρήματα που λείπουν από κρίσιμες υποδομές για την κάλυψη των αναγκών του λαού μας στην Υγεία , την Παιδεία , την προστασία από τις φυσικές καταστροφές.

Ελλείψεις που τις βιώνουνε με τραγικό τρόπο στις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική, όπου για να σβήσει μια φωτιά πρέπει να περιμένουμε να κοπάσει ο αέρας , να σβήσει στη θάλασσα, ή μπαίνοντας στον οικιστικό ιστό. Ελλείψεις που τις βιώνουμε με τραγικό τρόπο στα νοσοκομεία, με το κλείσιμο κλινικών λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ελλείψεις που τις βιώνουν όλοι όσοι καταστράφηκαν ή έπαθαν μεγάλες ζημιές από τη φωτιά και το κράτος δεν τους δίνει παρά μόνο ψίχουλα ως αποζημίωση

Συνάδελφοι, η Ομοσπονδία μας είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για τα αποτελέσματα που θα έχει  ο φορολογικός νόμος- έκτρωμα. Πάλεψε με όλες της , τις δυνάμεις να μην περάσει η λογική ότι «τελικά ο κλάδος μας θα εξαιρεθεί», ή ότι αποτελούσε μια ιδεοληψία του Χατζηδάκη, όπως διατείνονταν οι ηγεσίες των τριτοβάθμιων οργάνων των επαγγελματιών σε ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ. Συνειδητά υπέκρυπταν ότι αυτό ο νόμος  αποτελούσε  βασική πολιτική επιλογή που εκπορεύεται ως προαπαιτούμενο του ταμείου ανάκαμψης για  την εκταμίευση δισεκατομμυρίων ενίσχυσης των μονοπωλιακών ομίλων.

Συνεχίσουμε και δυναμώνουμε την πάλη για:

  • Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος.
  • Κατάργηση του πρόσφατου νόμου για τη φορολογία των επαγγελματιών και κάθε τεκμαρτής φορολόγησης
  • Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις.
  • Αποζημίωση για όλες τις ζημιές στο 100% άμεσα.
  • Άμεση έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πληγέντων αυτοαπασχολούμενων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης
  • Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
  • Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

 

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων ARIVIA S.A.: 25 Αυγούστου όλοι στη γενική συνέλευση

Καλούμε όλα τα μέλη του σωματείου μας, στην γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις...

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα

Τα τελευταία χρόνια σε όλη τη χώρα ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά συγκροτήματα ξεφυτρώνουν σαν τα...

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των ναυτεργατών του Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ

Με ευθύνη της ναυτιλιακής εταιρείας SAOS FERRIES, των λιμενικών αρχών Καρύστου και των αρμόδιων...