Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Ανακοίνωση για το θάνατο της συναδέλφισσας από την πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική

Δημοσιεύτηκε στις

Η εγκληματική ανυπαρξία μέτρων κυβέρνησης και εργοδοσίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής αφήνει ακόμα ένα θύμα. Συναδέλφισσα-μετανάστρια βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στην επιχείρηση που εργαζόταν, όταν αυτή τυλίχθηκε στις φλόγες από την φωτιά που έκαιγε ανεξέλεγκτη στην Βορειοανατολική Αττική.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους της αδικοχαμένης συναδέλφισσας μας.

Τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας  από νωρίς το πρωί της Δευτέρας με παρεμβάσεις τους, απαιτούσαν να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων καθώς και να εξασφαλιστεί η ασφαλής αποχώρησή τους από τους χώρους εργασίας. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες του σωματείου μας και δεκάδων συνδικάτων της Αττικής για τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλείας με ευθύνη της κυβέρνησης και των εργοδοτών, με αποτέλεσμα εργαζόμενη συναδέλφισσα να βρεθεί εγκλωβισμένη σε χώρο εργασίας και να βρει τραγικό θάνατο.

Οι προσπάθειες να αναδειχθεί ως ατομική ευθύνη η προστασία της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς ιδιαίτερα με αφορμή αυτό το τραγικό συμβάν είναι απαράδεκτες και έχουν στόχο να καλύψουν την εγκληματική πολιτική που θυσιάζει τη ζωή των εργαζομένων στο βωμό των κερδών. Απαιτούμε να πραγματοποιηθούν άμεσα όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΕΠΕ και του υπουργείου εργασίας για να αποδοθούν οι ευθύνες για το θάνατο της συναδέλφισσας. Το σωματείο μας έχει αποστείλει αίτηση για έλεγχο στο ΚΕΠΕΚ και για συνάντηση με εκπροσώπους στο υπουργείο εργασίας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να βρίσκονται εργαζόμενοι σε χώρο εργασίας όταν αυτός βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από πύρινο μέτωπο και να προσπαθούν να αποχωρίσουν όταν η ο ροφή του έχει πιάσει πια φωτιά.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, και να επικοινωνούν με το σωματείο τους κάθε φορά που νιώθουν εκτεθειμένοι σε οποιοδήποτε κίνδυνο.

Η ζωή όλων μας είναι πολύτιμη και δεν μπαίνει στο ζύγι κόστους οφέλους.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Ξεκινά η λειτουργία των Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης

Αγαπητοί γονείς, για 12η συνεχόμενη χρονιά ξεκινά η λειτουργία των ΛΑΪΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, που υλοποιούνται...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Βόρειο Ανατολική Αττική

Συνάδελφοι,                Για άλλη μια φορά , μέσα σε λίγες ώρες είδαμε μια φωτιά που...

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ: 13 Αυγούστου όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Ναυτιλίας

ΟΛΟΙ στην Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024 και ώρα 11:00π.μ. Τα...