Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου: Κάλεσμα σε κινητοποίηση 10 Αυγούστου στις 11πμ στο Δημαρχείο

Δημοσιεύτηκε στις

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
                                                                                                    Ζάκυνθος 08/08/24
Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση του Ε.Κ. Ζακύνθου όσο αναφορά το νερό και την έλλειψη του, το Σάββατο 10/8/24 στις 11:00 στο Δημαρχείο Ζακύνθου και καλεί όλα τα μέλη του και όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους του νησιού να παρευρεθούν.

Το νερό αποτελεί το υπέρτατο αγαθό για την ζωή μας αλλά και το βασικότερο στοιχείο για τις καλλιέργειες μας και για τα ζώα μας.
Από την μία οι βροχές που έπεσαν φέτος ήταν λίγες και μόνο την περίοδο του χειμώνα. Από την άλλη, από την υπεράντληση που γίνεται από τις «ιδιωτικές πηγές-γεωτρήσεις» έχει κατέβει το ύψος του υδροφόρου ορίζοντα σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Το νερό μέσω της ΔΕΥΑΖ, σε όσους φθάνει, είναι λιγοστό και τόσο αλμυρό που δημιουργεί προβλήματα στις καλλιέργειες μας αλλά και είναι δύσκολο να ξεδιψάσει τα ζώα μας.

Από την μεριά τους, Πολιτεία και Αρχές του τόπου δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να ζητούν απο τους δημότες να κάνουν όσο μπορούν οικονομία στο νερό την ίδια ώρα που καθημερινά μεταφέρονται εκατοντάδες κυβικά νερού για να καλύψουν τις ανάγκες των πισίνων και των ξενοδοχείων του νησιού.

Όλες μας οι καλλιέργειες έχουν καταστραφεί λόγο λειψυδρίας με αποτέλεσμα να μηδενιστεί το οποίο μικρό εισόδημα υπήρχε στον πρωτογενή τομέα αλλά και να μην υπάρχουν τα ποιοτικά προϊόντα μας για κατανάλωση για τους κατοίκους του νησιού.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/8 στις 11:00 στο Δημαρχείο Ζακύνθου.
Να μην λείψει κανείς!
Πρώτα οι ανάγκες του λαού!

Περισσότερα

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Χαιρετίζει την μεγάλη νίκη των μεταλλωρύχων Χαλκιδικής για ΕΣΣΕ

Ένας ενωτικός αγώνας των εργαζομένων που διήρκησε πάνω από 4 μήνες με 16 μέρες...

ΕΣΚ – ΕΥΔΑΠ: Κάλεσμα εργαζομένων σε επαγρύπνηση. Τα σχέδια τους για πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων δεν θα περάσουν

Ένοχη σιωπή!! Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι Ύστερα από την ανεπιτυχή προσπάθεια της εργοδοσίας να καταργήσει – τροποποιήσει τον κανονισμό...

Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου: Για την περιοδεία του Υπουργού Υγείας

Ένας υπουργός  δήθεν σωτήρας Άλλος ένας υπουργός υγείας έρχεται να δώσει ασπιρίνη, στα οξυμένα προβλήματα...