Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Η Ομοσπονδία καταγγέλλει τον εμπαιγμό των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ

Δημοσιεύτηκε στις

Εν τω μεταξύ: Ο διαγωνισμός απέτυχε, ζήτω ο …επόμενος διαγωνισμός…..!

Η σημερινή συνέλευση γίνεται στο φόντο της προχθεσινής ανακοίνωσης του υπουργείου Οικονομικών ότι ο «προτιμητέος επενδυτής» αποσύρει το ενδιαφέρον του και έτσι ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται χωρίς να προχωρήσει η επένδυση. Μέλη της ΟΜΕ θα είναι σήμερα η Γενική Συνέλευση στην πύλη του εργοστασίου!

Η εξέλιξη αυτή είναι μια ακόμα επιβεβαίωση της χρεοκοπημένης πολιτικής του κέρδους, της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που απαξίωσαν την ΛΑΡΚΟ και τις παραγωγικές της δυνατότητες, ενώ σήμερα, με το ίδιο ακριβώς κριτήριο, το εργοστάσιο οδηγείται σε οριστικό λουκέτο, επειδή ο «επενδυτής» δεν προβλέπει να αποκομίζει τα κέρδη που περίμενε ότι θα του αποφέρει η εξαγορά της ΛΑΡΚΟ.

Αποκαλύπτεται δηλαδή ξανά ότι η πολιτική τους είναι αυτή που κλείνει τα εργοστάσια, φρενάρει παραγωγικές δυνατότητες και απολύει τους εργαζόμενους.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο «προτιμητέος επενδυτής» (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) απέσυρε το ενδιαφέρον του για τη ΛΑΡΚΟ επικαλούμενος «δυσμενείς μεταβολές στην παγκόσμια αγορά Ενέργειας, μετάλλων και ιδίως των προϊόντων νικελίου, καθώς και εμπλοκές στη δικαιοσύνη».

«Η κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει άμεσα στην επισκόπηση και, αν κριθεί απαραίτητο, την επανασχεδίαση της δομής της συναλλαγής με σκοπό την προκήρυξη νέου διαγωνισμού με στόχο την εξεύρεση βιώσιμης λύσης μέσω αξιόπιστων ιδιωτών επενδυτών», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση του υπουργείου, προϊδεάζοντας για ακόμα πιο ευνοϊκούς όρους παράδοσης της ΛΑΡΚΟ στους επίδοξους επενδυτές, σε κάποια επόμενη εκδοχή του διαγωνισμού (επισυνάπτεται).

Περισσότερα

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Ακόμα ένας νεκρός ναυτεργάτης σε πλοίο της Ακτοπλοϊας

Άλλος ένας ναυτεργάτης, που πήγε για το μεροκάματο, δεν γύρισε στο σπίτι του.  Άλλο...

Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου: 10 Αυγούστου στις 11πμ έξω από το Δημαρχείο δυναμώνουμε τον αγώνα για φθηνό, ποιοτικό νερό

ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ  Το...

Σύνδεσμος Οικοδόμων Ζακύνθου: Άλλος ένας εργαζόμενος νεκρός κάτω από συνθήκες καύσωνα, με ελλιπή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς

ΝΕΚΡΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ 33 ΕΤΩΝ Κόλαση επικρατεί στους χώρους δουλειάς, στις οικοδομές. Δουλειά από το πρωί...