Σύνδεσμος Οικοδόμων Ζακύνθου: Άλλος ένας εργαζόμενος νεκρός κάτω από συνθήκες καύσωνα, με ελλιπή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς

Δημοσιεύτηκε στις

ΝΕΚΡΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ 33 ΕΤΩΝ

Κόλαση επικρατεί στους χώρους δουλειάς, στις οικοδομές. Δουλειά από το πρωί έως το βράδυ χωρίς μέτρα ασφαλείας, δουλειά και τα Σάββατα και τις Κυριακές, κατάργηση του 5νθημερου, καθόλου ξεκούραση, τεράστια σωματική καταπόνηση σε συνθήκες παρατεταμένου καύσωνα .

Μετά τον θάνατο του εργαζόμενου στο αεροδρόμιο Ζακύνθου ένα ακόμη τραγικό περιστατικό συνέβη σήμερα σε οικοδομή στις Βολίμες. Ο 33χρονος συνάδελφος οικοδόμος  Α.Μ., πατέρας ενός μικρού παιδιού δεν θα γυρίσει σπίτι του σήμερα. Στις εργασίες που έκανε σε οικοδομή τον καταπλάκωσε τοίχος που έπεσε πάνω του και δυστυχώς έχασε τη ζωή του.

Άλλος ένας εργαζόμενος νεκρός κάτω από συνθήκες καύσωνα, με ελλιπή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς που αυξάνουν την επισφάλεια της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας .

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, του υπουργείου Εργασίας, είναι τεράστιες και δεν μπορούν να κρυφτούν. Το σωματείο μας έχει καταγγείλει επανειλημμένα τι συμβαίνει στους χώρους δουλειάς, που έχουν μετατραπεί σε θυσιαστήρια.

 Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, Επιθεώρηση εργασίας, Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία πηγαίνουν  στον τόπο του εγκλήματος μετά το έγκλημα αφού ο έλεγχος των μέτρων ασφάλειας και προστασίας είναι ανύπαρκτος.

Καλούμε την Κυβέρνηση και  το Υπουργείο Εργασίας, να αναλάβουν σήμερα τις ευθύνες τους, να γίνονται έλεγχοι σε όλους τους χώρους εργασίας για την τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων ασφαλείας. Να στελεχωθούν άμεσα η Επιθεώρηση Εργασίας, το Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία.

Απαιτούμε:

  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Πενθήμερο 7ωρο.
  • Μεροκάματα και συντάξεις με αυξήσεις που να καλύπτουν τις αυξήσεις από τον πληθωρισμό.
  • Επαναφορά της σύνταξης στα 58 έτη.
  • Κατανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων σε όσους έχουν την ηλικία και τους υπολείπονται ένσημα για να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

 Το σωματείο μας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή της στην οικογένεια και τους οικείους  του συναδέλφου που έχασε τη ζωή του για να βγάλει το μεροκάματο.

Περισσότερα

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Για τα 79 χρόνια από την ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Συναγερμός! Δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς! 79 χρόνια μετά το μεγαλύτερο...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Κινητοποίηση στη ΔΙΠΕ Ροδόπης για την παραπομπή αγωνιστών εκπαιδευτικών στο πειθαρχικό

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΙΠΕ) Ροδόπης, προχώρησαν εκπαιδευτικοί, μετά από κάλεσμα...

Σωματείο Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό Λέσβου: Στον επισιτισμό η κάθε μέρα είναι και μια «λευκή νύχτα»

Έχει γίνει πολύ της…  μόδας η διοργάνωση «λευκών νυχτών» τα τελευταία χρόνια σε όλη...