Με τον αγώνα μας καταφέραμε το αυτονόητο, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ενέκρινε τη συνέχιση της σίτισης μας και τον Αύγουστο!

Δημοσιεύτηκε στις

Κοινό Δελτίο Τύπου των Συλλόγων Οικοτρόφων ΦΕΑ, ΦΕΠΑ, ΝΦΕΕΜΠ

Με τον αγώνα μας καταφέραμε το αυτονόητο.

Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ενέκρινε τη συνέχιση της σίτισης μας και τον Αύγουστο!

Με τις συνεχόμενες κινητοποιήσεις μας καταφέραμε, στις 30/07, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ να εγκρίνει την συνέχεια της σίτισης στις εστίες της Αθήνας και τον μήνα Αύγουστο.

Είναι μία κατάκτηση που ανακουφίζει εκατοντάδες οικοτρόφους, δίνει λύση σε ένα πολύ οξυμένο ζήτημα.

Χρειάζεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα, ώστε η απόφαση που πάρθηκε να γίνει άμεσα πράξη. Το δικαίωμα μας στη σίτιση δεν το παζαρεύουμε!

Τίποτα δεν έγινε τυχαία. Ακόμα και για όσα θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα χρειάζεται διεκδίκηση και αποφασιστικότητα. Αλλιώς όπως αποδείχθηκε αυτοί που θεωρούνε τις ανάγκες μας ως κόστος με την πρώτη ευκαιρία επιδιώκουν να μας κόψουν δικαιώματα.

Έχουμε νέες μάχες να δώσουμε και δεν χωράει καμία εμπιστοσύνη – κανένας εφησυχασμός απέναντι στη διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων, των διοικήσεων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και των ιδρυμάτων, που εντείνει την υποχρηματοδότηση και παζαρεύει τις ανάγκες μας για τα κέρδη εργολάβων και  επιχειρήσεων!

 Τα καταφέραμε επειδή βασιστήκαμε στην δικιά μας δύναμη και δεν αρκεστήκαμε στα λόγια που έχουμε χορτάσει από κυβέρνηση και ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Μέσα από τους Συλλόγους μας, συντονίζοντας τον αγώνα μας όλοι οι Σύλλογοι Οικοτρόφων της Αθήνας από κοινού, με συνεχόμενες κινητοποιήσεις στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, στις Πρυτανείες των Ιδρυμάτων μας ακόμα και Βουλή .

Συνεχίζουμε λοιπόν! Όλοι για έναν και ένας για όλους, απέναντι σε αυτήν την πολιτική. Δεν θα επιτρέψουμε να λιώνουμε στη ζεστή και να μένουμε νηστικοί το καλοκαίρι. Δεν είμαστε φοιτητές δεύτερης κατηγορίας.

Απαιτούμε σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης στις φοιτητικές εστίες με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης!

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης: Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και Υπουργό Παιδείας

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!  Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Υπουργέ Παιδείας, Ένα τμήμα με...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας: Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων

Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων για τις υπηρεσίες, τους ελεγχόμενους και τους ελεγκτές Με αφορμή...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): 3 Οκτώβρη όλοι στη σύσκεψη συλλόγων στον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης

Όλες και όλοι την Πέμπτη 3/10/2024  στις 1 μ.μ. μπροστά στη σύσκεψη Σωματείων, Ομοσπονδιών και...