Σωματέιο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ – Σε κίνδυνο οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από την ΛΑΡΚΟ

Δημοσιεύτηκε στις

Κύριοι
Με την υπ αριθμό 267 επιστολή μας που λάβατε με δικαστικό επιμελητή, σας ανακοινώνουμε την απόφαση της Γενικής συνέλευσης για «Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από το Σάββατο 27/7/24 έως την Τετάρτη 31/7/24, για την ανεύθυνη στάση σας που έχει ενεργοποιήσει το κίνδυνο βιομηχανικού δυστυχήματος και σας αιτούμαστε να προσδιοριστεί ο απαιτούμενος αριθμός προσωπικού ασφαλείας».

Σημειώνουμε ότι μέχρι και τις 15/7/24, το προσωπικό ασφαλείας που σας απόδειδε το σωματείο και δεχόσασταν από την πλευρά σας γιατί ήταν προϊόν κοινής διαμόρφωσης όπως ορίζει ο νόμος, ακόμη και στις συνθήκες που δημιουργήθηκαν μετά την παύση της παραγωγής στις 31/7/2022, ξεπερνούσε τα 100 άτομα.

Δεν έχετε απαντήσει. Την Πέμπτη είχαμε σοβαρό συμβάν υγείας και δεν είχαμε ασθενοφόρα. Σήμερα δεν υπάρχει κανένας, ο οικισμός είναι χωρίς υδροδότηση και εσείς, αντί να ορίσετε προσωπικό ασφαλείας βγάζετε ανακοίνωση και μας παρακαλάτε να μην πίνουμε νερό.

Εάν ήταν φωτιά ή εάν πάρει φωτιά τώρα που δεν έχουμε νερό; Τι θα κάνατε; Ποιο είναι το σχέδιο που σας ζητάμε να μας κοινοποιήσετε και δεν ανταποκρίνεστε; Αυτή τη στιγμή, όλοι εμείς είμαστε έκθετοι, επειδή εσείς είστε ανεύθυνοι. Εκφράζουμε ξανά κραυγή αγωνίας για το δυστύχημα που αναπόφευκτα θα ζήσουμε.

Δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση στα αιτήματα μας για ουσιαστικό διάλογο, στη βάση διασφάλισης της περιουσίας της ΛΑΡΚΟ και την αποφυγή βιομηχανικού ατυχήματος. Τα σωματεία διαθέτουν επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας και είστε υποχρεωμένοι να τους καλέσετε να συμμετέχουν στην αναδιαμόρφωση του οποιουδήποτε σχεδίου.

Σε αυτή την βάση και για το σύνολο των άλυτων συσσωρευμένων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν μετά την απόλυση των εργαζομένων και για το λόγο ότι δεν ανταποκρίνεται η ειδική διαχείριση στο άνοιγμα διαλόγου, η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24/7/24 στις 20.30μμ αποφάσισε την έναρξη επαναλαμβανόμενων 24ρων απεργιών από το Σάββατο 27 Ιουλίου 2024, μέχρι την Τετάρτη 31 ιουλίου 2024, όπου που θα εξετάσουμε τα τυχόν νέα δεδομένα και με βάση αυτά θα αποφασίσουμε για τη συνέχεια.

Κύριο αίτημα είναι η έναρξη επίσημου διαλόγου (θα κρατούνται πρακτικά από πιστοποιημένη εταιρεία), για την ενημέρωση του σωματείου μας για το σχέδιο ασφαλείας που έχετε λάβει έτσι ώστε να είναι διασφαλισμένη η αποφυγή βιομηχανικού ατυχήματος.

Σας καλούμε να αποστείλετε τον προσδιορισμό, ημερομηνίας, τόπο, ώρας και συμμετεχόντων από την πλευρά σας για την έναρξη διαλόγου. Εάν επιθυμείτε έστω και προσωπικό ασφαλείας, παρακαλούμε να μας αποστείλετε γραπτώς το αίτημά σας για να εξεταστεί από το διοικητικό συμβούλιο.

Σε διαφορετική περίπτωση πάρτε υδροφόρα και ξεκινήστε διανομή.
Αναμένουμε απάντηση σας

Περισσότερα

ΕΚ Ζακύνθου – Να γίνει άμεσως έλεγχος στις συνθήκες εργασίας στο αεροδρόμιο Ζακύνθου

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ        Την προηγούμενη εβδομάδα άλλος...

Απεργιακή συγκέντρωση στη Βουλή ενάντια στη διάλυση των δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή διοργάνωσαν σωματεία και φορείς της Υγείας και της απεξάρτησης...

OME – Απαιτούμε να σταματήσει το  έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ και το αναμενόμενο πλιάτσικο

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριοι της ΕΜΝΕ, Κύριοι της Ειδικής διαχείρισης της ΛΑΡΚΟ, σας...