OME – Απαιτούμε να σταματήσει το  έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ και το αναμενόμενο πλιάτσικο

Δημοσιεύτηκε στις

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριοι της ΕΜΝΕ, Κύριοι της Ειδικής διαχείρισης της ΛΑΡΚΟ, σας επισημαίνουμε σοβαρότατα ζητήματα που προέκυψαν από τις απολύσεις των εργαζομένων:

  1. Αποφυγή βιομηχανικού δυστυχήματος

Σχετικά με τις νέες επικίνδυνες εξελίξεις σχετικά με την ΛΑΡΚΟ, σας προειδοποιούμε ότι θεωρείστε απολύτως υπεύθυνοι για οποιαδήποτε μικρής ή μεγάλης έκτασης ατυχήματος ή δυστυχήματος, συμβεί στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ. Εάν αυτό που συμβαίνει μετά τις 15/7/2024, είναι επίσημο σχέδιο, έχει υπόγραφες  και έχει «εγκριθεί» από την Επιθεώρηση Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Νότιας Ελλάδας, θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες να πράξουν τα δέοντα για την σύλληψη αυτών που ενδεχομένως έχουν βάλει την υπογραφή ή έχουν αναλάβει την ευθύνη για την υλοποίηση ενός  τέτοιου εγκληματικού  σχεδίου.

  1. Ασφαλή λειτουργία των ιατρείων

Τα ιατρεία της ΛΑΡΚΟ, μετά από 60 έτη λειτουργίας, δεν έχουν ασθενοφόρα, έχουν υλικοτεχνικές ελλείψεις, δεν επαρκεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά περιστατικά, όπου αντί για ασθενοφόρα μεταφέρθηκαν με ΙΧ, αλλά και περιστατικό που πήγε ασθενοφόρο, η καθυστέρηση μεταφοράς στο νοσοκομείο ήταν πάνω από 4 ώρες και είχε ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας του συναδέλφου μας ο οποίος είναι διασωληνωμένος στην εντατική.

  1. Εξόφληση μισθοδοσίας των εργαζομένων, παροχή βεβαιώσεων προϋπηρεσίας και προσωπικών εργασιακών και ιατρικών φακέλων.

Δεν δίνουν ούτε τα προσωπικά αντικείμενα στους εργαζόμενους και είναι αδύνατον εάν δεν επαναπροσληφθούν όλοι να ταχτοποιηθούν οι υποχρεώσεις τους απέναντι στους απολυμένους.

  1. Ασφαλή ηλεκτροδότηση, υδροδότηση, βιολογικού καθαρισμού και συντήρησης των οικισμών και του χωρίου της Λάρυμνας

Η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη. Ο Οικισμός δεν έχει νερό, δεν ελέγχεται η χλωρίωση και η βιολογικοί σταθμοί.

  1. Ασφαλής επαναλειτουργίας του λιμανιού, έχουν διακοπή εργασίες που απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους εκτός ΛΑΡΚΟ.

Η ειδική διαχείριση ψεύδεται ότι δήθεν οι εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ είναι υπό κατάληψη. Οι εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ είναι κλειδωμένες, τα κλειδιά τα έχει η ειδική διαχείριση, αλλά δεν υπάρχει ούτε υπεύθυνος, ούτε υπάλληλος του υπεύθυνου.

 Αποφυγή πλιάτσικου της ΛΑΡΚΟ η οποία είναι περιουσία του ελληνικού λαού

 Η τελευταία απογραφή της περιουσίας της ΛΑΡΚΟ πραγματοποιήθηκε το 2022, υπό την ευθύνη της ειδικής διαχείρισης,  υλικά υποθήκης μηδενίστηκαν λογιστικά πχ από 2,5 εκατομμύρια ευρώ, η αξία τους καταγράφηκε σε 0.01 λεπτό του ευρώ. Στις 15/7/2024 δεν πραγματοποιήθηκε απογραφή και παράδοση, σε πιθανές κλοπές δεν μπορεί να προσδιοριστεί η χρονική περίοδο που πραγματοποιήθηκαν. ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

  1. Προτεινομένη λύση από τους εργαζόμενους:

Ακόμη και στα πλαίσια της τελευταίας νομοθετικής ρύθμισης, λύση υπάρχει και  μάλιστα χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός: Επαναπρόσληψη   όλων των εργαζομένων στην εταιρεία «ανάθεσης έργου» μέχρι την μεταβίβαση της ΛΑΡΚΟ στον νέο ιδιοκτήτη (όπως οι εργαζόμενοι του Σκαραμαγκά, στο πολεμικό Ναυτικό).

Αυτή και μόνο αυτή η λύση μπορεί να εξασφαλίσει τον απαιτούμενο χρόνο και την ομαλότητα έτσι ώστε  να λυθούν, τα άλυτα μέχρι σήμερα προβλήματα, όπως: όλα τα θέματα υγιεινής ασφάλειας, καθώς και την διασφάλιση της εργασίας και του εισοδήματος σε όλους τους εργαζόμενους μέχρι να υπάρξουν οι απαιτούμενες νομοθετικές και υπουργικές ρυθμίσεις για την  ομαλή απορρόφηση στα προγράμματα απασχόλησης.

Απαιτούμε να σταματήσει το  έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ και το αναμενόμενο πλιάτσικο

Περισσότερα

Σωματέιο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ – Σε κίνδυνο οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από την ΛΑΡΚΟ

Κύριοι Με την υπ αριθμό 267 επιστολή μας που λάβατε με δικαστικό επιμελητή, σας ανακοινώνουμε...

ΕΚ Ζακύνθου – Να γίνει άμεσως έλεγχος στις συνθήκες εργασίας στο αεροδρόμιο Ζακύνθου

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ        Την προηγούμενη εβδομάδα άλλος...

Απεργιακή συγκέντρωση στη Βουλή ενάντια στη διάλυση των δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή διοργάνωσαν σωματεία και φορείς της Υγείας και της απεξάρτησης...