Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής – Υπόμνημα Εργαζομένων στις διευθύνσεις υγειονομικού ελέγχου

Δημοσιεύτηκε στις

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

Σε συνέχεια όλων των ανακοινώσεων του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής που αφορούν τόσο τις παραβατικές και καταδικαστέες συμπεριφορές ορισμένων υπαλλήλων δύο Διευθύνσεων Υγειονομικού Ελέγχου (Κεντρικού και Βόρειου Τομέα), όσο και ενέργειες σας που μας στοχοποιείτε, μας συκοφαντείτε συλλήβδην και μας τιμωρείτε χωρίς να είμαστε εμπλεκόμενοι, σας καταθέτουμε ενυπόγραφα το παρακάτω υπόμνημα και ζητάμε να το λάβετε υπόψη σας, να επανεξετάσετε και να  ανακαλέσετε τις αποφάσεις μετακίνησης των Εποπτών Δημόσιας Υγείας σε υπηρεσίες άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων (853941, 854262, 854410, 854412, 854430, 854472 & 854477/15-7-2024) καθώς και λοιπών υπαλλήλων των Τμημάτων Γραμματείας.

Γνωρίζετε ότι κανένας υπάλληλος δεν μπορεί να ενοχοποιείται για παραβατικές πράξεις, σκόπιμες ενέργειες ή παραλήψεις άλλων.

Οι δηλώσεις και οι διατυπώσεις που συνόδευαν τις αποφάσεις μετακίνησής μας, μας διέσυραν συλλήβδην και μας υποχρέωσαν να απαντάμε και να αποδεικνύουμε σε γνωστούς και αγνώστους, σε φίλους, συγγενείς και συναδέλφους ότι δεν είμαστε και εμείς εμπλεκόμενοι.

Ταυτόχρονα ενοχοποιήσατε την παραμονή των υπαλλήλων στις ίδιες υπηρεσίες (όχι στους ίδιους τομείς ελέγχου) ως βασικό παράγοντα δημιουργίας «κυκλωμάτων» και εν γένει παραβατικής συμπεριφοράς, αγνοώντας σκόπιμα ότι εάν ίσχυε κάτι τέτοιο όλες οι υπηρεσίες των «επαρχιακών» Περιφερειακών Ενοτήτων θα βρίθανε από «κυκλώματα» και κρύβοντας ότι κάθε χρόνο γινόταν το λεγόμενο rotation των υπαλλήλων σε όλες τις Δ/νσεις Υγειονομικού Ελέγχου, όπου οι ελεγκτές τοποθετούνταν σε διαφορετική περιοχή-τομέα ευθύνης και με διαφορετικό συνεργάτη. Τις αποφάσεις για το rotation αυτό, τις έβλεπαν και τις ενέκριναν και οι πολιτικοί προϊστάμενοι.

Στις συγκεκριμένες αποφάσεις μετακινήσεων δεν λάβατε υπόψη σας σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν ορισμένοι συνάδελφοί μας, ούτε τυχόν οικογενειακά μονογονεϊκών οικογενειών, οικογενειών με ΑΜΕΑ μέλη κλπ, προσθέτοντας και νέες δυσκολίες στην καθημερινότητά τους.

Με μετακινήσεις σε υπηρεσίες «από τη Δύση στην Ανατολή», μας προσθέτετε υποχρεωτική καθημερινή κίνηση 30, 40 και 50 χιλιομέτρων, μειώνοντας έτσι τον «δικό» μας χρόνο και δυσκολεύοντας τη δυνατότητα αντιμετώπισης προσωπικών και οικογενειακών υποχρεώσεων και αυξάνοντας τα έξοδα στον οικογενειακό μας προϋπολογισμό, σε μια εποχή μάλιστα που ο μισθός μας δεν φτάνει να βγάλουμε το μήνα. Μας τιμωρείτε, χωρίς να μας είμαστε ένοχοι.

Μάλιστα αυτό γίνεται την ίδια ώρα, που παραμένουν άλυτα τα χρόνια προβλήματα των μετακινήσεών μας με υπηρεσιακά οχήματα για εκτέλεση υπηρεσίας, την ίδια ώρα δηλ. που όλες οι Περιφερειακές Αρχές κάνουν πως δεν γνωρίζουν ότι για την εξωτερική υπηρεσία οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας χρησιμοποιούσαν τα ιδιωτικά τους ΙΧ αυτοκίνητα, βάζοντας προσωπική τους περιουσία και βενζίνη, χωρίς να αποζημιώνονται.

Με το παρόν ζητάμε :

  • Να ανακληθούν οι αποφάσεις μετακίνησης όλων των μη εμπλεκόμενων υπαλλήλων.
  • Να ικανοποιηθούν αιτήματα μετακίνησης συνάδελφων με σοβαρά προβλήματα υγείας, οικογενειακά, οικονομικά.
  • Να εκδοθεί Δελτίο Τύπου και να αποσταλεί σε όλα τα ΜΜΕ και γενικότερα, το οποίο θα αποκαθιστά την τιμή, την υπόληψη και θα αποκρούει την στοχοποίηση και απαξία όλων των υπαλλήλων των Δ/νσεων Υγειονομικού Ελέγχου που δεν έχουν καμία ανάμιξη, ούτε διώκονται από καμία ανακριτική ή άλλη Αρχή, που προήλθε από τις σχετικές δηλώσεις και ενέργειες σας.

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Να ανακληθεί η συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος της ταμίας του Σωματείου Εργαζομένων ΨΝΘ Μ....

Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη -Επιτροπή ειρήνης Βόλου: Ανακοίνωση για τις επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο

Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Επιτροπή ειρήνης Βόλου...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής: 6 Οκτώβρη Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του σωματείου μας

Πιο πολλοί – Πιο δυνατοί. Ισχυρό Σωματείο ισχυροί εργάτες. Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του σωματείου μας....