ΠΟΛ – ΕΛΕΠΑ: Για τις άθλιες δηλώσεις του Εκπρόσωπου Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών Όμηρου Τσάπαλου και την αστεία παράταση των φορολογικών δηλώσεων

Δημοσιεύτηκε στις

Τι άλλο θα ακούσουμε από την Κυβέρνηση και κάθε παπαγάλο της – βλέπε εκπρόσωπου τύπου Υπ. Οικ. Αλλά όχι ο μοναδικός – για την τραγωδία που ζούμε κατ’ επανάληψη κάθε χρόνο με ονομασία Φορολογικές Δηλώσεις. Τι σχόλιο να κάνουμε οι εργαζόμενοι του κλάδου για την κυριολεκτικά αστεία παράταση που ανακοινώθηκε;

Ο ανεκδιήγητος κυβερνητικός εκπρόσωπος ενδιαφέρεται για το δικαίωμα των λογιστών και των οικογενειών τους να κάνουν διακοπές , κυρίως «για τις γυναίκες των λογιστών που διαμαρτύρονται» και βρήκε μια καινοτόμο λύση, όπως άλλωστε όλος ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους. Τι είπε λοιπόν ο εν λόγω κύριος; Θέλετε οι εργαζόμενοι του κλάδου να κάνετε διακοπές; Ε τότε δεν δίνουμε καμιά παράταση στις φορολογικές δηλώσεις.. ΙΔΙΟΦΥΕΣ… πως αλήθεια δεν το είχαμε σκεφτεί οι χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου;

Από πού να ξεκινήσεις να σχολιάσεις την παραπάνω δήλωση; Από τον σεξισμό ενάντια στις γυναίκες; Από τον εμπαιγμό και την κοροϊδία ενάντια σε έναν ολόκληρο κλάδο; Από τα ψέματα και την ψυχεδελική στρέβλωση της πραγματικότητας;

Και ξάφνου η γενναιοδωρία της Κυβέρνησης εμφανίζεται στο πλήρες μεγαλείο της. Παράταση μιας εβδομάδας για τα φυσικά πρόσωπα και 2 εβδομάδων για τα νομικά. «Ποιος ακούει κύριε Τσάπαλε τις διαμαρτυρίες των γυναικών των λογιστών τώρα;»

Στην πραγματικότητα μας λένε να δουλέψουμε ακόμα ποιο εντατικά, ακόμα περισσότερες ώρες, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα μας για να φέρουμε εις πέρας και αυτήν την χρονιά το μαρτύριο των Φορολογικών Δηλώσεων.. Ο Θεοχάρης τώρα δικαιώνεται που μας έλεγε να δουλεύουμε μετά τις 12 το βραδύ γιατί τότε δεν είχε πρόβλημα το σύστημα…

Όμως τα πράγματα είναι σοβαρά και απαιτείτε δράση ενάντια σε κυβερνήσεις που σταθερά όλα αυτά τα χρόνια περνούν το ένα νόμο μετά τον άλλο σε βάρος των εργαζομένων. Εν προκειμένω η άθλια κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εργασίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έχει υπαιτίους και δεν είναι άλλοι από την ίδια την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών. Και τι δεν είδαμε πάλι φέτος:

  • Η διαδικασία υποβολής τους ξεκίνησε πιο αργά από ποτέ
  • Προβλήματα σε καθημερινή βάση με τα πληροφοριακά συστήματα.
  • Προβλήματα μέχρι και σήμερα με αναρτώμενα στοιχεία και βεβαιώσεις.
  • Προβλήματα μέχρι και σήμερα με τα Mydata.
  • Εγκύκλιοι που βγαίνουν κατόπιν εορτής.
  • Προσυμπληρωμένες δηλώσεις που στο σύνολο τους σχεδόν χρειάστηκε να τροποποιήσουμε.
  • Προβλήματα με το ΦΠΑ και το κλείδωμα των δηλώσεων.

Η λίστα είναι ατελείωτη και δεν φτάνει ένα Δελτίο τύπου για να χωρέσει όλα τα προβλήματα. Σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι του κλάδου και οι αυτοαπασχολούμενοι έχουμε κυριολεκτικά χάσει τον ύπνο μας ( μπορεί και στον ύπνο μας να βλέπουμε φορολογικές δηλώσεις) για να ανταπεξέλθουμε στον φόρτο εργασίας και στην ένταση της δουλειάς.

Υπουργείο και Κυβέρνηση κυριολεκτικά έχουν γονατίσει τους μισθωτούς λογιστές και ελευθέρους επαγγελματίες. Ο σκοπός τους δεν είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, η διευκόλυνση των διαδικασιών, το «δημοσιονομικό κενό» και άλλα τέτοια βαρύγδουπα που μας λένε, αλλά η εντατικοποίηση και το φόρτωμα στις πλάτες των μισθωτών με νέα βάρη και χειρότερες συνθήκες εργασίας. Αλλά και το τσάκισμα των αυτοαπασχολούμενων λογιστών, αφού η δουλειά συγκεντρώνεται στα μεγάλα μονοπώλια του κλάδου, λογιστικές – ελεγκτικές – συμβουλευτικές εταιρίες που κυριολεκτικά θησαυρίζουν, την ίδια ώρα που οδηγούνται σε κλείσιμο χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι.

Ο όγκος εργασίας που συνεχώς χειροτερεύει μέρα με την μέρα την ζωή μας, αν συνυπολογίσουμε και τα προβλήματα της ακριβείας, της Υγείας, της Παιδείας το μείγμα γίνεται εκρηκτικό. Το πρόβλημα της μη ύπαρξης ΣΣΕ (με ευθύνη των εργοδοτικών φορέων και όλων των τελευταίων κυβερνήσεων) που να προστατεύει το ωράριο και τις συνθήκες εργασίας ξεπροβάλει σε κάθε πτυχή της εργασίας μας.

Αν ενδιαφέρονταν τόσο πολύ η Κυβέρνηση, ο κύριος Τσάπαλος και οι όμοιοι του για τις διακοπές των εργαζομένων και ΕΒΕ του κλάδου θα είχαν φροντίσει η διαδικασία να μην έχει τα πλείστα προβλήματα, θα είχαν πάρει μέτρα κατά τις ακρίβειας που μας τσακίζει, δεν θα περνάγανε νομοσχέδια για εξαήμερη εργασία και 13ωρα, οι δημοσιές υπηρεσίες δεν θα ήταν αποδεκατισμένες με τεράστια κενά, δεν θα διέλυαν το ΕΣΥ ώστε να τρομάζουμε μην τυχόν αρρωστήσουμε, δεν …..

Απαιτούμε εδώ και τώρα

  • Παράταση των Φορολογικών Δηλώσεων Φ.Π. και Ν.Π. μέχρι 30/09/2024. (για να κάνουμε και το χατίρι στον κύριο Τσάπαλο και να πάμε διακοπές !!!)
  • Οι δηλωτικές υποχρεώσεις που λήγουν το μήνα Αύγουστο να μετατεθούν τουλάχιστον έως τις 15/9.
  • Ανάκληση της απόφασης για το «κλείδωμα» της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ,
  • Διαβίβαση μόνο των εσόδων στα myDATA,
  • Καμία σκέψη για ποινές και πρόστιμα,
  • Άμεση επίλυση όλων των δυσλειτουργιών, όπως αδυναμία συσχέτισης, αδυναμία λήψης συνόψεων κ.λ.π.
  • Σύνταξη πλήρους και σαφούς οδηγού για την χρήση των ηλεκτρονικών βιβλίων – μέχρι τότε δοκιμαστική λειτουργία χωρίς την επιβολή κυρώσεων.

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΦΩΚΙΔΑΣ: Εργατικό ατύχημα στον Σκλαβενιτη Ιτεας

Σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη πριν λίγες μέρες στο κατάστημα του Σκλαβενίτη στην Ιτέα. Ο συνάδελφος...