ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΦΩΚΙΔΑΣ: Εργατικό ατύχημα στον Σκλαβενιτη Ιτεας

Δημοσιεύτηκε στις

Σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη πριν λίγες μέρες στο κατάστημα του Σκλαβενίτη στην Ιτέα.

Ο συνάδελφος κατά τη διαδικασία φόρτωσης εμπορευμάτων υπέστη ακρωτηριασμό ενός δακτύλου.

Ευχόμαστε στο συνάδελφο καλή και ταχεία ανάρρωση και δηλώνουμε πως είμαστε στο πλευρό του σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι η κακιά στιγμή. Μάλιστα έρχεται να κουμπώσει σε μια σειρά περιστατικών λιποθυμίας στο συγκεκριμένο κατάστημα ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης και του εργασιακού bulling.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ακόμα μια φορά με τον πιο τραγικό τρόπο ότι τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής αποτελούν κόστος για την εργοδοσία γι’ αυτό ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με τραυματισμούς και ατυχήματα.

Καλούμε τους αρμόδιους κρατικούς φορείς να παρέμβουν για το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά και γενικότερα απαιτούμε να εντατικοποιηθούν τώρα οι έλεγχοι για τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας, η εντατικοποίηση και οι πρακτικές bulling δεν αποτελούν απλά μια τυχαία, προσωπική ιδιαιτερότητα ενός μάνατζερ ή ενός υποκαταστήματος, αλλά έρχονται να μπετονάρουν τους στόχους για υπερκέρδη της κάθε εταιρείας, η οποία δεν μπορεί να το παίζει άμοιρη ευθυνών και ότι δήθεν καταλαβαίνει αλλά τελικά δε γίνεται τίποτα.

Μόνο οι συνάδελφοι με αποκούμπι το σωματείο τους μπορούν να βάλουν τέλος σε όλα αυτά, να απαιτήσουν μέτρα προστασίας της ζωής, να σταματήσουν οι πρακτικές bulling με σεβασμό της προσωπικότητας κάθε συναδέλφου, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με συγκροτημένα δικαιώματα, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Η Διοίκηση

Περισσότερα

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...

ΕΛΕΠΑ -Παράρτημα Δυτικών Συνοικιών: Δελτίο Τύπου για την έξωση στη Πετρουπολη

Είναι ντροπή! Ούτε 20 μέρες δεν πέρασαν από την προηγούμενη απόπειρα έξωσης της οικογένειας από...