ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μηχανουργού Βασίλη Γαβαλά .

Ο συνάδελφος μαζί με άλλους συναδέλφους από το συνεργείο ΒΑΡΕΝΤΖΗΣ ΜΑΡΚΕΛΟΣ & ΣΙΑ, εργάζονταν στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας(Κόρου) , κάτω από τον καταπέλτη του πλοίου JUMBO JET , της εταιρείας SEAJET του εφοπλιστή Ηλιόπουλου. Ο καταπέλτης υποχώρησε συνθλίβοντάς τον και σκοτώνοντάς τον ακαριαία, τραυματίζοντας επίσης άλλο ένα συνάδελφο ο οποίος γλύτωσε από του χάρου τα δόντια. Το σημερινό εργοδοτικό έγκλημα είναι σχεδόν αντιγραφή του προηγουμένου θανατηφόρου που είχαμε πριν τέσσερις μήνες πάλι από πτώση καταπέλτη πλοίου της ίδιας εταιρίας,  με αποτέλεσμα του χαμό του συναδέλφου μας Μιχελή Κώστα.

 Είναι ο τρίτος συνάδελφος μόνο τον τελευταίο χρόνο που δεν γυρίζει σπίτι του από την δουλειά για να μπουν γρήγορα τα πλοία των εφοπλιστών στην γραμμή και να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ από τα δισεκατομμύρια που βγάζουν . Για να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των εργολάβων που θησαυρίζουν για να πιάνουν τους περιβόητους χρόνους της επισκευής.

Δεν υπολογίζουμε τους νεκρούς συναδέλφους που εξαντλημένοι από την ασταμάτητη δουλειά εδώ και μήνες σε συνθήκες καύσωνα χάνουν την ζωή τους από καρδιοπάθειες και τόσα άλλα, θάνατοι που δεν μετριούνται ποτέ.

Τα Υπουργεία Εργασίας και Εμπορικής Ναυτιλίας και συνολικά η Κυβέρνηση έχει βάλει απ’ ότι φαίνεται στόχο να σπάσει κάθε ρεκόρ στους δολοφονημένους εργάτες , για το κέρδος των αφεντικών .

Παρά τις δεκάδες καταγγελίες που κάνουν τα σωματεία μας στο χώρο για την κατάσταση που επικρατεί στην ναυπηγοεπισκευή ,  κάνουν την «πάπια»  για να μην στεναχωρηθούν τα πραγματικά  αφεντικά , οι Εφοπλιστές .

Βάψανε άλλη μια φορά τα χέρια τους με αίμα χωρίς να νοιάζονται για τις συνέπειες κάνοντας μάλιστα και δηλώσεις σαν αυτή του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας σήμερα ότι: «Σε θέματα ασφαλείας όλων των απασχολούμενων στον χώρο της ναυτιλίας δεν επιτρέπονται από κανέναν ούτε εκπτώσεις ούτε συμβιβασμοί».

Οι εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευή , μέσα από τα  σωματεία μας  έχουμε αποφασίσει ότι δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας,  για αύξησή των ελέγχων , για τιμωρία των ενόχων , για δημιουργία υποδομών που θα μας παρέχουν ασφάλεια και υγιεινή στην δουλειά μας.

Αύριο Πέμπτη 25 Ιουλίου προχωράμε σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στις 7 το πρωί και από εκεί πορεία  στο λιμάνι του Πειραιά και στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Απαιτούμε να πληρώσουν τώρα οι πραγματικοί υπεύθυνοι

Ζητάμε άμεσα να υλοποιηθούν τα εξής:

  • Εντατικοποίηση των ελέγχων τώρα. Να γίνονται έλεγχοι 7 ημέρες την εβδομάδα και σε ώρες πέραν του ωραρίου δημοσίου.
  • 5μελεις επιτροπές και στα μεγάλα ναυπηγεία 
  • Τεχνικοί ασφαλείας από λίστες του λιμεναρχείου.
  • Υποχρεωτικότητα της Σ.Σ.Ε. καθώς και των διατάξεων που περιλαμβάνει για τα μέτρα προστασίας.
  • Άμεση επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας και του Πυροσβεστικού Σταθμού στο Πέραμα.

 

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...