ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Σοβαρό εργατικό ατύχημα στην ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι

Δημοσιεύτηκε στις

Την Παρασκευή 19/7 συνάδελφος εργαζόμενος στην ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι κατά την ώρα εργασίας σε αποθήκη με τσίγκινη στέγη, σε συνθήκες καύσωνα και μάλιστα σε μεσημεριανή ώρα όπου δεν θα έπρεπε να εργάζεται, ζαλίστηκε, έπεσε από ύψος και τραυματίστηκε σοβαρά. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ευαγγελισμού. Τέτοιες συνθήκες εργασίας, προκαλούν ατυχήματα, ασθένειες, πυροδοτούν υποκείμενα νοσήματα. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς στη συγκεκριμένη εταιρία την προηγούμενη χρονιά είχαν συμβεί άλλα τέσσερα σοβαρά ατυχήματα. Αυτό δείχνει τις ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εταιρίας, όπως άλλωστε τα έχει επισημάνει και το σωματείο του χώρου. Είναι προκλητικό, όταν σήμερα υπάρχει η επιστημονική και τεχνική δυνατότητα, τα απαραίτητα μέτρα να μη λαμβάνονται, με τη «δικαιολογία» του κόστους. Είναι απαράδεκτο να μη σταματά η εργασία σε συνθήκες καύσωνα, να μην αλλάζουν στέγες, φίλτρα και ότι άλλο χρειάζεται, ενώ την ίδια στιγμή ο Όμιλος ΤΕΡΝΑ φτιάχνει στην Κάρυστο τον μεγαλύτερο αιολικό σταθμό των Βαλκανίων και αγοράζει τη ΛΑΡΚΟ.

Ευχόμαστε στο συνάδελφο καλή ανάρρωση και στεκόμαστε πλάι του, σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Ζητάμε:

  • Η εταιρεία να αποζημιώσει το συνάδελφο, να καλύψει όλα τα νοσήλια, τα έξοδα του και των απαραίτητων συνοδών του. Να καταβάλει το σύνολο των αποδοχών του για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί μέχρι να αναρρώσει πλήρως.
  • Να ληφθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλες τις εγκαταστάσεις ώστε να μην έχουμε άλλα ατυχήματα.

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ: Για την διαπραγμάτευση της  κλαδικής ΣΣΕ με τους εργοδότες

Στις 2/2/2024 έγινε η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στην ομοσπονδία και τον ΣΕΒ. Πρόσφατα στις...

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Για το Σχέδιο Νόμου “Σκούπα” του Υπουργείου Παιδείας

Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει απέναντι της σε κάθε προσπάθεια της να χτυπήσει τα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

Συνάδελφοι οικοδόμοι, Η διοίκηση του Συνδικάτου κάνοντας εκτίμηση της κατάστασης των ζητημάτων που αφορούν τον...