ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΚΥΡΗΞΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΟΧ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Δημοσιεύτηκε στις

Όσα συμβαίνουν στην Ακρόπολη, δε μένουν στην Ακρόπολη. Αφορούν άμεσα όλο τον χώρο του Πολιτισμού και δείχνουν τη μεγάλη εικόνα: πώς αντιλαμβάνεται και διαχειρίζεται το ΥΠΠΟ την Πολιτιστική Κληρονομιά αλλά και όσους εργάζονται σε αυτόν τον τομέα.

Η παράδοση των εισιτηρίων της Ακρόπολης σε ιδιωτική εταιρεία δεν είναι μια τυχαία κίνηση. Είναι το άνοιγμα της Κερκόπορτας για την άλωση των αρχαιολογικών χώρων από εργολάβους, το πρώτο κρίσιμο βήμα για να αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ. Για να τελειώνουν με τους αρχαιοφύλακες και την ειδικότητά τους και να φέρουν παντού εργολαβίες σεκιούριτι, όπως δείχνει και το πρόσφατο σχετικό αίτημα της διοίκησης του Αρχαιολογικού Μουσείου για την … ενίσχυση του προσωπικού φύλαξης.

Είναι η εφαρμογή στην πράξη του γενικού σχεδιασμού του Υπουργείου να τελειώνει με όλες τις ειδικότητες και να τα παραδώσει όλα σε εργολάβους. Να κάνει τον Πολιτισμό εμπόρευμα, προνόμιο για τους λίγους και εκλεκτούς που έχουν χρήματα, στον δρόμο που χάραξαν και οι privé ξεναγήσεις στην Ακρόπολη.

Τα γεγονότα στην Ακρόπολη οδήγησαν σε σύσκεψη του Σωματείου μας με ΙΔΟΧ αρχαιοφύλακες της Ακρόπολης και της Αρχαίας Αγοράς, κατά τη διάρκεια της οποίας και μέσα από συλλογικές διαδικασίες και διάλογο αποφασίστηκε η κήρυξη 24ωρης απεργίας την Κυριακή, 28 Ιουλίου 2024, καθώς και συγκέντρωση στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, σε ώρα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, η δική μας έγνοια, ως Σωματείο, δεν είναι να μπουν αξιοκρατικοί κανόνες και κριτήρια στο ξεπούλημα, αλλά να το ακυρώσουμε! Να μπει τέλος στην πολιτική της αρπαχτής, που απαξιώνει και εκποιεί τον Πολιτισμό, τον εκφυλίζει ως εμπόρευμα προς αγοραπωλησία.

Ως Διοίκηση του ΠΣΕΠ ΥΠΠΟ πιστεύουμε ακράδαντα πως μπορούμε να βάλουμε φρένο σε όσους λειτουργούν σαν πλασιέ των εργολάβων. Έχουμε εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους και τη δύναμή τους. Αρκεί να την συνειδητοποιήσουν και να την δοκιμάσουν στην πράξη! Να γυρίσουν πλάτη στους επαγγελματίες σωτήρες, στις απατηλές υποσχέσεις για βόλεμα, στη μιζέρια και τη μοιρολατρία ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα, την οργάνωση, τη συλλογική διεκδίκηση -αυτή είναι η δική μας δύναμη! Να δουν το Σωματείο ως εργαλείο για μάχες και να πυκνώσουν τις γραμμές του.

ΚΑΛΟΥΜΕ:

  • Τους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων σε αγωνιστική εγρήγορση, γιατί η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Πολιτισμού είναι συλλογική υπόθεση.
  • Όλα τα Σωματεία του Πολιτισμού να στηρίξουν την απεργία των ΙΔΟΧ αρχαιοφυλάκων και να απευθύνουν κάλεσμα ενεργούς συμμετοχής στα μέλη τους.
  • Όλους τους ΙΔΟΧ αρχαιοφύλακες όλων των αρχαιολογικών χώρων σε συμμετοχή στην απεργία και σε ενεργή παράσταση στον χώρο της Ακρόπολης την Κυριακή, 28 Ιουλίου.

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ DEMO

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Το Σωματείο Εργαζομένων της DEMO απευθύνεται στους εργαζομένους της εταιρείας, με αφορμή την...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Ανακοίνωση για την προκλητική και αισχρή ανακοίνωση της πολυεθνικής Lidl

Επιβράβευση εξόντωσης” μόνο αυτός ο τίτλος ταιριάζει στην ανακοίνωση της Lidl με τίτλο “επιβράβευση...

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΤΑΛΛΟΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

Συνεχίζοντας την άθλια αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας φέρνει...