Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης: Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης Μάριος Ψυχάλης απολύουν 15 σχολικές καθαρίστριες που εργάζονται για πολλά χρόνια στα σχολεία του Δήμου μας.

Δημοσιεύτηκε στις

Με μία άθλια μεθόδευση η δημοτική αρχή του Δήμου μας, με μία κατάπτυστη εισήγηση που φέρνει αύριο Παρασκευή 19 Ιούλη στις 8 το πρωί (!) στη Δημοτική Επιτροπή, η Δημοτική Αρχή προχωράει στην επαναπρόσληψη μόλις 14 σχολικών καθαριστριών από τις 29 που εργάζονται στα σχολεία του Δήμου μας, κόντρα στην έγκριση του υπουργείου εσωτερικών για 29 θέσεις, δείχνοντας το δρόμο τις απόλυσης σε 15 εργαζόμενες που καθαρίζουν τα σχολεία που πάνε τα παιδιά μας, πολλές από τις οποίες είναι είναι πολύτεκνες μητέρες  και μονογονεϊκές οικογένειες που εργάζονται για χρόνια στα σχολεία του δήμου μας.

Και όλα αυτά ενώ σε συνάντηση με το σωματείο μας, παρουσία εκπροσώπων των σχολικών καθαριστριών, είχε δεσμευτεί ξεκάθαρα ότι θα τις επαναπροσλάβει όλες, και τις 29, και θα μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε πλήρους απασχόλησης, όπως είχε κατακτηθεί με τον αγώνα τους τα προηγούμενα χρόνια. Ντροπή του!

Αντί για αυτό επιδιώκει, όπως αποκάλυψε στο δημοτικό συμβούλιο, να τις αντικαταστήσει με εργαζόμενες του προσυνταξιοδοτικού προγράμματος 1 συν 1 χρόνου του ΟΑΕΔ ηλικίας 55 – 67 χρονών που μόλις έπιασαν δουλειά. Τι και αν έλεγε ότι αυτές θα τις χρησιμοποιήσει επικουρικά και για τα δημοτικά κτίρια, για να διώξει τους εργολάβους. Ο Δήμαρχος που επιδιώκει να μετατρέψει το δήμο σε Ανώνυμη Εταιρία, με απίστευτες και πρωτοφανείς ενέργειες, για να γλιτώσει περίπου 180.000 ευρώ πετάει στο δρόμο της ανεργίας εργαζόμενες που έχουν δώσει τη ζωή τους για να είναι τα σχολεία που πάνε τα παιδιά μας καθαρά.

Η απαράδεκτη αυτή εξέλιξη που αφορά τα σχολεία της πόλης μας, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε σχολεία χωρίς στοιχειώδη καθαριότητα, βρόμικα για τα παιδιά μας, τη στιγμή μάλιστα που φέτος έχει προστεθεί και το νέο σχολικό συγκρότημα του Ηλιακού Χωριού. Αφορά τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους δημότες του δήμου μας συνολικά.  

Καλούμε τα σωματεία, τους συλλόγους γονέων, τους φορείς της πόλης μας και όλες τις δημοτικές παρατάξεις του δήμου μας να καταδικάσουν τις απολύσεις, να αποτρέψουν αυτή την απαράδεκτη εξέλιξη για τα σχολειά του Δήμου μας και τις εργαζόμενες σε αυτά. 

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες σχολικές καθαρίστριες, να δώσουμε τη μάχη για την εργασία που δικαιούνται. Το ζήτημα αφορά όλους τους εργαζόμενους του δήμου μας.

Απαιτούμε:

Να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη εισήγηση στη Δημοτική Επιτροπή. Να επαναπροσληφθούν και οι 29 σχολικές καθαρίστριες και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε πλήρους απασχόλησης.

ΥΓ.  Δήμαρχε, μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό…

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...

Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση: Για τη λειτουργία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Απευθυνόμαστε στα σωματεία μέλη του Εργατικού Κέντρου και τους εργαζόμενους του Πειραιά γιατί η...