ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Στο ίδιο έργο θεατές η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία μας!

Δημοσιεύτηκε στις

Η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 15/07/24 για τον προγραμματισμό προσλήψεων, το προσεχή σχολικό έτος ήταν 115 πλήρους και 50 μερικής απασχόλησης.

Η σημερινή Δημοτική αρχή ακριβώς πριν ένα χρόνο είχε ζητήσει από την θέση της αντιπολίτευσης να μετατραπούν οι μερικής  απασχόλησης σε πλήρους γιατί αυτό απαιτούσαν οι ανάγκες στοιχειωδώς για την υγεία των παιδιών μας.

Σήμερα ως Δημοτική Αρχή βασικός της σκοπός είναι η διασφάλιση πόρων όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών. Μόνο που οι πόροι και η χρηματοδότηση του προϋπολογισμού του Δήμου κοστολογεί λιγότερο την ζωή, τη μόρφωση και την υγεία των παιδιών μας, από έργα βιτρίνας, εργολαβίες κτλ. μακριά απο τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της πόλης μας.

Από τη μία προϋπολογισμοί που αυξήσαν τα ανταποδοτικά τέλη σε βάρος των Δημοτών και από την άλλη να μην μπορούν να βρουν 100.000€ για την υγιεινή στα σχολεία της πόλης.

Την ίδια ώρα που δεν φτάνουν 5,5 εκατομμύρια ευρώ μόνο για να αλλάξουν τα πλακάκια της κεντρικής πλατείας στα Γιάννενα για χάρη της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης μας.

Η πλειοψηφία των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου στήριξε την αναμόρφωση του οικονομικού προϋπολογισμού του Δήμου για 115 πλήρους και 50 μερικής απασχόλησης.

Συμφώνησαν δηλαδή ότι μία τρίωρη καθαρίστρια χρειάζεται και είναι σημαντική η δουλειά της, κυρίως στα Νηπιαγωγεία της πόλης. Αλήθεια τρείς ώρες χρειάζονται για να καθαριστούνε τα Νηπιαγωγεία και αυτό μετά το πέρας λειτουργίας των σχολείων;

Τόσο όμως θέλουν να κοστολογούν την υγεία των παιδιών μας τη στιγμή που σήμερα απαιτείται: Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας πλήρους ωραρίου σε όλα ανεξαρτήτως τα σχολεία από την πρωινή προσέλευση μέχρι και το σχόλασμα των μαθημάτων.

Μόνο έτσι μπορούμε να στηρίξουμε ολόπλευρα την υγιεινή τον παιδιών με βάση την ηλικία και τις ανάγκες που διαμορφώνονται.

Το σωματείο μας κάλεσε το Δημοτικό συμβούλιο και τη Δημοτική αρχή να προχωρήσει στην πρόσληψη τουλάχιστον 160 πλήρους απασχόλησης για 140 σχολικές μονάδες της πόλης μας ώστε να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις υπηρεσίες καθαριότητας με βάση τα πρωτόκολλα υγιεινής.

Σοβαρά προβλήματα  διαμορφώθηκαν το σχολικό έτος 2023 -24 με τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού (συνταξιοδοτήσεις, πολύμηνες αναρρωτικές άδειες κτλ), καθώς τα σοβαρά προβλήματα με την υποχρηματοδότηση και την κατάσταση των υποδομών των σχολικών μονάδων  είχαν  αντίκτυπο στη δουλειά μας και επιπτώσεις στην υγεία μας.

Η παραπάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν λαμβάνει υπόψη της για ακόμη μία σχολική χρονιά τα δίκαια αιτήματα των καθαριστριών, της Ένωσης Γονέων του Δήμου Ιωαννιτών, των Συλλόγων Γονέων των σχολείων, Σχολικών Επιτροπών και των Συλλόγων Εκπαιδευτικών της πόλης μας.

Μπροστά στη νέα σχολική χρονιά να μη δεχτούμε οι ανάγκες των παιδιών μας να μπουν στη ζυγαριά κόστους – οφέλους αλλά να μπούμε και να οργανώσουμε την πάλη για ένα σχολείο που θα μορφώνει και θα ζουν με αξιοπρέπεια τα παιδιά μας!

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΡΙΩΝ – ΕΠΟΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22-7-2024 ΣΤΙΣ 8.30πμ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΠΑ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΡΙΩΝ -...

Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού ΥΠΠΟ: ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Μπροστά στον παρατεταμένο καύσωνα, και για τις ειδικότητες που είναι εκτεθειμένες σε εξωτερικούς χώρους,...