Δήλωση του Δ. Βουρλιώτη, Προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου σχετικά με το σοβαρό τροχαίο που συνέβη πριν λίγες μέρες στο Βιοτεχνικό Πάρκο Φοινικιάς-Μαλάδων.

Δημοσιεύτηκε στις

Το τροχαίο ατύχημα που συνέβη το πρωί της Πέμπτης 11/7 στο δρόμο προς Μαλάδες προκαλεί οργή, αγανάκτηση καθώς και ερωτηματικά. Στον συγκεκριμένο δρόμο υπάρχει μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων διαφόρων κλάδων, που χρησιμοποιούν μεγάλα και βαριά οχήματα. Ο δρόμος είναι στενός ενώ το οδόστρωμα σε πολλά σημεία είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Δεν υπάρχει παντού ορατότητα για τα οχήματα που χρησιμοποιούν τους κάθετους δρόμους, δεν υπάρχουν κόμβοι στους οποίους να μπορεί κάποιος να κάνει αναστροφή, με αποτέλεσμα να παραβιάζεται πολύ συχνά η διπλή διαχωριστική γραμμή και τέλος όταν βρέχει σε μεγάλο κομμάτι του δρόμου δημιουργούνται λίμνες που επιδεινώνουν κάθε φορά την κατάσταση του οδοστρώματος.

Ο οδηγός του φορτηγού που ενεπλάκη στο τροχαίο είναι εργαζόμενος σε εταιρεία του κλάδου μας που ενώ έχει συνταξιοδοτηθεί, αναγκάζεται να συνεχίζει να δουλεύει, αφού το ύψος των συντάξεων έχει διαμορφωθεί σε επίπεδα πείνας. Μάλιστα προκαλεί οργή το γεγονός πως λίγη ώρα μετά το τροχαίο, επέστρεψε στην έδρα της εταιρείας και κάτω από πίεση έφυγε για δρομολόγιο.

Είναι απορίας άξιο πραγματικά, ποιο είναι εκείνο το νομικό οπλοστάσιο που επέτρεψε σε εργοδοσία και αστυνομία να βγάλουν τον οδηγό σε δρομολόγιο ξανά, λίγο μετά το τροχαίο βάζοντας ξανά σε κίνδυνο και τη δική του ασφάλεια και των υπολοίπων.. .

Η κατάσταση που περιγράφουμε αναδεικνύει τις ευθύνες που έχουν Δήμος Ηρακλείου- Περιφέρεια. Απαιτούμε να παρθούν άμεσα μέτρα ουσιαστικά, πριν η κατάσταση των δρόμων στις βιομηχανικές περιοχές που εργαζόμαστε αποβεί μοιραία. Εξ’ άλλου τα εργατικά ατυχήματα που καταγράφονται καθημερινά στα εργοστάσια και στους δρόμους, είναι η σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε. Πολλά από τα ατυχήματα που συμβαίνουν καθημερινά στους δρόμους προς Μαλάδες και Φοινικιά θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν τα αυξημένα δημοτικά τέλη που μας καλούν διαχρονικά οι δημοτικές αρχές να πληρώνουμε, πήγαιναν τουλάχιστον για την ασφάλειά μας.

Για ακόμα μια φορά με τον πιο τραγικό τρόπο, αποδεικνύεται πως η πάγια διεκδίκηση του Συνδικάτου μας για την ύπαρξη κινητών μονάδων υγείας στις περιοχές που συγκεντρώνονται πολλές επιχειρήσεις (ΒΙΠΕ, ΒΙΟΠΑ Φοινικών-Μλάδων κ.α.), είναι αναγκαίο να υλοποιηθεί άμεσα.

Στο δίλλημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» απαντάμε με οργάνωση στο συνδικάτο μας, στην επιχείρηση. Η μόνη διέξοδος στα «Τέμπη» που ζούμε καθημερινά βρίσκεται στην πάλη με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του τραυματία συναδέλφου, θύματος του τροχαίου και του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΡΙΩΝ – ΕΠΟΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22-7-2024 ΣΤΙΣ 8.30πμ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΠΑ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΡΙΩΝ -...

Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού ΥΠΠΟ: ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Μπροστά στον παρατεταμένο καύσωνα, και για τις ειδικότητες που είναι εκτεθειμένες σε εξωτερικούς χώρους,...