ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ –ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ, 12:30μμ στην Περιφέρεια

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει και καλεί όλους τους εργαζόμενους στην κινητοποίηση των σωματείων των γιατρών και υγειονομικών της πόλης μας την Τρίτη 16 Ιούλη στις 12:30μμ στην Περιφέρεια ενάντια στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει και εμπορευματοποιεί τις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα σχέδιο νόμου που διαλύει και κλείνει τις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας και απεξάρτησης και χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στις αμαρτωλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στις Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες (ΑΜΚΕ) και  σε ιδιώτες.

Οι λαϊκές οικογένειες των ανθρώπων με ψυχικές διαταραχές  αντιμέτωπες με τρομακτικά  αδιέξοδα, λυγίζουν κάτω από το τεράστιο οικονομικό και ψυχικό φορτίο που επωμίζονται  λόγω των  λιγοστών  δημόσιων  υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να ολοκληρώσει το έγκλημα σε βάρος των ψυχικά ασθενών, των εξαρτημένων και των οικογενειών τους. Το νομοσχέδιο προβλέπει :

Την κατάργηση Ψυχιατρικών Νοσοκομείωντην Συνένωση  Δημόσιων δομών του ΕΣΥ με τις ΜΚΟ-ΑΜΚΕ και τις Ιδιωτικές Ψυχιατρικές Κλινικές  σε μια ενιαία αγορά υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια!!! 

-Το κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης αφού δε διασφαλίζεται η λειτουργία τους μετά το 2027

-Την κατάργηση των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων που έχουν αφήσει το δικό τους αποτύπωμα στην απεξάρτηση, και τη «νόθευση» τους με τα προγράμματα «μείωσης της βλάβης».

-Πακτωλό χρημάτων σε ιδιώτες, επιχειρηματικά συμφέροντα, ΜΚΟ για τη δημιουργία δομών και προγραμμάτων με ημερομηνία λήξης

-Κινητικότητα των υγειονομικών και «πλοήγηση» των ασθενών  από τη μία δομή στην άλλη  από τη μία πόλη στην άλλη, ακόμα και από τη μία υγειονομική περιφέρεια στην άλλη. Δηλαδή από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Το νομοσχέδιο έκτρωμα δεν πρέπει να φτάσει στη Βουλή!

Απαιτούμε:

-Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στις δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας και απεξάρτησης

-Ούτε ένα ευρώ στα επιχειρηματικά συμφέροντα, στα αρπακτικά των ΜΚΟ, στους κάθε λογής φιλάνθρωπους που εμπορεύονται τον ψυχικό πόνο .

-Όχι στο τσουβάλιασμα των θεραπευτικών προγραμμάτων και στην ενίσχυση των προγραμμάτων μείωσης της βλάβης σε βάρος των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων απεξάρτησης.

-Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό  για την στελέχωση και τον εκσυχρονισμό των υπαρχουσών δομών ψυχικής υγείας  και απεξάρτησης και  την ανάπτυξη νέων με στόχο την κάλυψη του συνόλου των αναγκών σε σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας, ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και απεξάρτησης.

Περισσότερα

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που...

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Απολύουν τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ! ΌΛΟΙ και ΌΛΕΣ είμαστε δίπλα τους! Η εργατική τάξη είναι δίπλα...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Στηρίζουμε την απεργία που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ την Τετάρτη 17/7

Σε μια περίοδο που καθημερινά μετράμε νεκρούς από εργοδοτικά εγκλήματα και οι εργαζόμενοι βρίσκονται...