Κάλεσμα σε πικετοφορία Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Υπάλληλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Ν.Καρδίτσας

Δημοσιεύτηκε στις

Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων καλεί τα εργατικά σωματεία , τους εργαζόμενους , άνεργους ,συνταξιούχους και γυναίκες σε πικετοφορία ενάντια στην εφαρμογή της 6ημερης εργασίας και της ερμηνευτικής εγκύκλιου του νόμου Χατζηδάκη για την έναρξη της ψηφιακής κάρτας.

Την Τέταρτη  17/7 στις 8꞉00 μμ , στην alpha bank.

2 ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΧΑΡΙΣΜΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

Με απαράδεκτη ερμηνευτική εγκύκλιο για την ψηφιακή κάρτα , η κυβέρνηση έβαλε σε εφαρμογή επίσημα την απλήρωτη εργασία μέχρι και 2 ώρες την ημέρα στις επιχειρήσεις που θα ενταχτούν στο σύστημα της ψηφιακής κάρτας (Βιομηχανίες, Σούπερ Μάρκετ , Τράπεζες, Συγκοινωνίες, Εταιρείες Φύλαξης, Εταιρείες Ασφάλισης).

Η εγκύκλιος αξιοποιώντας το νόμο ν. 4808/2021(Γεωργιάδη) δίνει τη δυνατότητα της «ευέλικτης προσέλευσης» του εργαζόμενου μέχρι 120 λεπτά. Δηλαδή ο εργοδότης μπορεί να μεταβάλλει καθημερινά την έναρξη και τη λήξη του ωραρίου εργασίας σε ένα εύρος 4 ωρών, χωρίς καν να θεωρείται καταχρηστική η συνεχής αλλαγή ωραρίου!

Δίνεται δώρο μία ώρα απλήρωτης εργασίας στους βιομήχανους με το πρόσχημα της προετοιμασίας του εργαζόμενου για την ανάληψη της εργασίας και την αποχώρηση από αυτή! Δίνεται δώρο 3 ημέρες τον μήνα με το πρόσχημα του  «μονού χτυπήματος» της κάρτας, δηλαδή ο εργαζόμενος θα δουλεύει όσες ώρες θέλει ο εργοδότης του, γιατί ήταν δήθεν αμελής και «ξέχασε» να χτυπήσει την κάρτα. Και αυτές είναι μόνο μερικές από τις διευκολύνσεις στην εργοδοτική ασυδοσία που περιέχει αυτή κατάπτυστη εγκύκλιος!
Και η επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα ολοκληρώνεται σε συνδυασμό με την εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας που θα αποφασίζει μονομερώς ο εργοδότης, το 13ωρο και την απασχόληση «κατά παραγγελία» του νόμου Γεωργιάδη!

Έτσι λοιπόν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την «επιστροφή στην κανονικότητα» και τη «βελτίωση των εργασιακών συνθηκών». Στην ουσία λένε στους εργαζόμενους πως αν δεν σας φτάνει ο μισθός πρέπει να δουλεύετε όλη μέρα και μάλιστα να μην πληρώνεστε για όλες τις ώρες! Η αιτία όμως που δεν μπορούμε να βγάλουμε τον μήνα δεν είναι ότι δουλεύουμε λίγες ώρες τη μέρα, ούτε λίγες μέρες τη βδομάδα, αλλά ότι μας ξεζουμίζουν οι χαμηλοί μισθοί, η φοροληστεία, οι ανατιμήσεις, η πανάκριβη Ενέργεια, η εμπορευματοποίηση των πάντων, κι όλα για τα κέρδη των καπιταλιστών!

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και η ανάπτυξή τους χτίζονται πάνω στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων. Αποδεικνύεται πως είναι «παραμύθια της Χαλιμάς», όταν μας λένε πως αν αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων τότε θα βελτιωθεί και η θέση των εργαζομένων.

Ως εδώ! Να ανακληθεί εδώ και τώρα η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, με την οποία η κυβέρνηση προχώρησε από την 1η Ιουλίου στην πλήρη εφαρμογή του εκτρωματικού νόμου Γεωργιάδη. Η εγκύκλιος αυτή αποτελεί «πολεμικό ανακοινωθέν» ενάντια στην εργατική τάξη και τα δικαιώματά της και εκδόθηκε κυριολεκτικά κατά παραγγελία της εργοδοσίας.

Σε κάθε κλάδο και σε κάθε επιχείρηση να σημάνει συναγερμός!

Η μαχητική, διεκδικητική απάντηση μπορεί να δοθεί από την εργατική τάξη και τα συνδικάτα, συντονισμένα κι αποφασιστικά. Έχουμε τη δύναμη να κάνουμε και αυτόν τον νόμο κουρέλι,
όπως ήδη έχει συμβεί με πολλές διατάξεις του ν. Χατζηδάκη, όπως έχει ήδη συμβεί με τους κατασταλτικούς νόμους για τις διαδηλώσεις. Δεν θα περιμένουμε έως τις επόμενες εκλογές κανέναν εκκολαπτόμενο δήθεν «σωτήρα». Τώρα είναι ώρα μάχης. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, βγαίνουμε στην αντεπίθεση!

 Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη εγκύκλιος, όχι στην 6ήμερη εργασία!

Όλοι και όλες την Τετάρτη , στις 8꞉00 μμ , στην alpha bank.

Περισσότερα

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που...

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Απολύουν τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ! ΌΛΟΙ και ΌΛΕΣ είμαστε δίπλα τους! Η εργατική τάξη είναι δίπλα...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Στηρίζουμε την απεργία που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ την Τετάρτη 17/7

Σε μια περίοδο που καθημερινά μετράμε νεκρούς από εργοδοτικά εγκλήματα και οι εργαζόμενοι βρίσκονται...