Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» : Στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στον δήμο Ν.Ιωνίας

Δημοσιεύτηκε στις

Η δημοτική αρχή της Ν.Ιωνίας αποφάσισε την ένταξη του δήμου Νέας Ιωνίας στον αναπτυξιακό οργανισμό «ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε», συμμετέχοντας στην αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου,  απορρίπτοντας το καθολικό αίτημα του Σωματείου των Εργαζομένων  να αποσύρει την ένταξη του Δήμου σε αυτή την Α.Ε.

Οι αναπτυξιακοί οργανισμοί, λειτουργούν ως όχημα για να περάσουν αρμοδιότητες και υποδομές των δήμων στους ιδιώτες, για να αποφασίζει ο οργανισμός από τεχνικές μελέτες μέχρι τομείς της κοινωνικής πολιτικής και της ψυχικής υγείας.  Κινούνται στο πλαίσιο της «ανάπτυξης»  και του  «εκσυγχρονισμού» της κυβέρνησης, πατώντας πάνω στην υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δήμων  από το κράτος καθώς και στα ερείπια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.

Επιπλέον είναι άμεσα συνδεδεμένος με την αντιδραστική αξιολόγηση και στρώνει τον δρόμο για τη δημιουργία του μικρού ‘ευέλικτου’ επιτελικού κράτους που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, με λιγοστούς εργαζόμενους,  με τις ολιγόμηνες συμβάσεις χωρίς δικαιώματα και πολλές και μεγάλες αναθέσεις σε ιδιώτες, που σίγουρα θα αφορούν και τη λειτουργία των σχολικών μας μονάδων, οι οποίες αφήνονται στο έλεος της υποχρηματοδότησης.

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό της Ν.Ιωνίας να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου, για επαρκή χρηματοδότηση του δήμου από το κράτος,  άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Ο ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του δήμου Ν.Ιωνίας και θα σταθεί αλληλέγγυος σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να μην πληρώσουμε για τα κέρδη των λίγων. Να αποσυρθεί τώρα η ένταξη στον αναπτυξιακό οργανισμό!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ!

Να σταματήσει κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου Ν. Ιωνίας

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες του δήμου

Μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Η συντήρηση και η φύλαξη των σχολικών κτιρίων να γίνονται αποκλειστικά από μόνιμο δημοτικό προσωπικό.

 

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου και απαιτούμε να επιλυθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους.

Περισσότερα

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που...

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Απολύουν τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ! ΌΛΟΙ και ΌΛΕΣ είμαστε δίπλα τους! Η εργατική τάξη είναι δίπλα...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Στηρίζουμε την απεργία που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ την Τετάρτη 17/7

Σε μια περίοδο που καθημερινά μετράμε νεκρούς από εργοδοτικά εγκλήματα και οι εργαζόμενοι βρίσκονται...