Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Αριάδνη: Για το νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας με θέμα την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης

Δημοσιεύτηκε στις

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις όσον αφορά στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που αναρτήθηκε σε διαβούλευση την Πέμπτη στις 4  Ιουλίου 2024 με θέμα “Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης”.

Αγωνιούμε για το μέλλον των παιδιών μας και των οικογενειών μας σ’ όλη την χώρα.

Με το νομοσχέδιο αυτό καταργείται το ΚΕΘΕΑ και όλοι οι φορείς που ασχολούνται με την απεξάρτηση.

Το προσωπικό και η περιουσία τους θα υπάγεται στο Εθνικό Οργανισμό πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων (ΕΟΠΑΕ). Ο οργανισμός αυτός θα προωθεί τα εξαρτημένα άτομα στον αντίστοιχο φορέα που θα κρίνεται κατάλληλος για την κάθε περίπτωση (χωρίς όμως να ορίζεται με σαφήνεια το ζήτημα αυτό).  Όλοι οι οργανισμοί και όλα τα δημόσια προγράμματα κινδυνεύουν άμεσα με αφανισμό της ταυτότητας, της ιστορίας τους και των θεραπευτικών  μεθόδων τους.

 Στο νομοσχέδιο δεν προβλέπεται η δυνατότητα στήριξης των οικογενειών των εξαρτημένων. Η συνένωση όλων σε ένα οργανισμό, μόνο δυσλειτουργίες και χρόνια προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει.

Ανησυχούμε για την υποβάθμιση των στεγνών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ και της κοινωνικής επανένταξης. Πλήτεται όλο το πεδίο της απεξάρτησης στη χώρα μας.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα την πλήρη και απόλυτη διαφωνία μας με το νομοσχέδιο και ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την απόσυρσή του.

 Ζητάμε έμπρακτη στήριξη από όλους τους φορείς. Ζητάμε από  ολόκληρη την κοινωνία να σταθεί δίπλα μας στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

Περισσότερα

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζόμενων ICAP Outsourcing Solutions για την απόφαση της εργοδοσίας να καταργήσει την αργία της Καθαράς Δευτέρας

Ως Σωματείο Εργαζομένων ICAP, καταγγέλλουμε την απόφαση της εταιρείας να καταργήσει την κατ’ έθιμον...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Για το θάνατο των δύο εργαζομένων από την Εύβοια

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Συμμετέχουμε μαζικά και στηρίζουμε τις απεργίες και τα συλλαλητήρια 28 Φλεβάρη

Συμμετέχουμε μαζικά και στηρίζουμε τις απεργίες και τα συλλαλητήρια που προκήρυξαν Εργατικά Κέντρα το Σάββατο 28...