Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Με επιτυχία διεξήχθη η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας

Δημοσιεύτηκε στις

Με επιτυχία διεξήχθη την Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής.

Στην συνέλευση που παρευρέθηκαν αντιπρόσωποι 22 πρωτοβάθμιων Σωματείων και Ενώσεων, παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθήνας Παναγιώτης Γαλανόπουλος. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕΑ (Λογιστές) εκπροσώπησε ο Νίκος Χατζηδάκης που στο σύντομο χαιρετισμό του έθιξε το ζήτημα του ηλεκτρονικού λαβύρινθου που έχουν έρθει αντιμέτωποι οι επαγγελματίες με τις “ηλεκτρονικές διασυνδέσεις” και το “my data” και τους κινδύνους για τα τεράστια πρόστιμα που όλα αυτά εγκυμονούν.

Τόσο η Εισήγηση του προεδρείου όσο και οι ομιλίες των αντιπροσώπων ανέπτυξαν εκτενώς όχι μόνο τα πολλά και έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες αλλά και τον προβληματισμό για το πως θα μπορέσουν να γίνουν πιο αποτελεσματικά τα σωματεία, πως θα συσπειρώσουν περισσότερους συναδέλφους που ψάχνουν να βρουν λύσεις από τα αδιέξοδα που γεννάνε οι πολιτικές των Κυβερνήσεων. Ακούστηκαν θετικά παραδείγματα και μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από δράσεις και παρεμβάσεις σωματείων για λύση ιδιαίτερων προβλημάτων, την αποτροπής εξώσεων, πλειστηριασμών, καθώς και επιτυχημένων αρχαιρεσιών.

Από τις τοποθετήσεις των αντιπροσώπων επιβεβαιώθηκε το κύρος που έχει κατακτήσει η ομοσπονδία μέσα από την αγωνιστική της δράση. Αναδείχθηκε ως μονόδρομος η ανάγκη μαζικοποίησης των σωματείων και η ανάπτυξη συλλογικού οργανωμένου αγώνα προκειμένου να μπούνε εμπόδια και να αποσπάσουμε και κατακτήσεις.

Το σώμα της Γενικής Συνέλευσης ενέκρινε ομόφωνα δυο ψηφίσματα. Το πρώτο αφορά την απαίτηση να δοθεί άμεση λύση για την ανασφάλιστη λόγο χρεών συναδέλφισσα και το τριών μηνών βρέφος της που αντιμετωπίζει  σοβαρό πρόβλημα υγείας. Το δεύτερο ψήφισμα καταδικάζει την προσπάθεια κατάσχεσης πρώτης κατοικίας συναδέλφου λόγω δυσβάσταχτων χρεών από την περίοδο της κρίσης που μάλιστα το ένα μέλος της οικογένειας είναι ΑΜΕΑ πρωταθλήτρια με την Εθνική Ελλάδος.

Το κλείσιμο των εργασιών έγινε σε κλήμα αισιοδοξίας και αγωνιστικής ανάτασης με την ομόφωνη έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού και την συμφωνία των αντιπροσώπων με το πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και πρωτοβουλιών που προτάθηκε για το επόμενο διάστημα.

 

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης Ο.Β.Σ.Α.

 Να δοθεί ΤΩΡΑ λύση στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί συναδέλφισσας.

Συναδελφισσα – αυτοαπασχολούμενη στην Αθήνα  έχει 3 μηνών βρέφος που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, καθώς χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση ύπατος. Λόγω χρεών της συναδέλφισσας στον ΕΦΚΑ που δημιουργήθηκαν από την αναδουλειά μέσα στην κρίση,  το ταμείο της την θεωρεί ανασφάλιστη και ως εκ τούτου καλείται να πληρώνει καθημερινά από την τσέπη της εκατοντάδες ευρώ για φάρμακα και εξετάσεις που χρειάζεται το  Βρέφος της, με συνέπεια να έχει φτάσει σε οικονομική ασφυξία. Η ίδια προσπάθησε με επίσκεψη στον ΕΦΚΑ να εξηγήσει την κατάσταση που βιώνει αλλά η αδιαφορία τους είναι προκλητική!

Απαιτούμε τώρα η διοίκηση του ΕΦΚΑ να δεχθεί τις προτάσεις μας για ρύθμιση των χρεών, τέτοια  ρύθμιση που να δίνει την δυνατότητα στην Συναδελφισσα να αποπληρώσει το χρέος της με βάση τις δυνατότητές της, και ταυτόχρονα να μπορεί να επιβιώσει η ίδια και η οικογένεια της.

Καλούμε τους αντιπροσώπους της ΟΒΣΑ να πάρουμε απόφαση για έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη στην συναδέλφισσα με κινητοποίηση που θα οριστεί τις επόμενες μέρες.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Το δυνάμωμα του κινήματος των επαγγελματιών είναι το μόνο μήνυμα που καταλαβαίνει η κυβέρνηση και οι οργανισμοί της που υλοποιούν τα αντιλαϊκα νομοσχέδια.

Περισσότερα

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ: ΑΔΗΛΩΤΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, 6ΗΜΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ- ΩΡΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Συναδέλφισσες-οι, Όπως όλοι γνωρίζουμε, από την 1η Ιούλη ξεκίνησε η χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας...

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓ/ΤΑ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ: ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Σύμφωνα με τη  μετεωρολογική υπηρεσία   επικρατούν στη χώρα συνθήκες καύσωνα με θερμοκρασίες που  ξεπερνούν...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΥΛΙΔΗΣ: ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΣΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΟΙΙΑΣ ΠΑΥΛΙΔΗ Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι Η Διοίκηση...