ΕΛΜΕ Πειραιά: Επιστολή προς τους αναπληρωτές και αναπληρώτριες

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΕΛΜΕ Πειραιά είναι το σωματείο σας ως την επαναπρόσληψή σας και είναι πάντα δίπλα σας!

Επικοινωνείτε με το Δ.Σ. για κάθε σας πρόβλημα! 

Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα για την  μονιμοποίησή σας! 

Συναδέλφισσα αναπληρώτρια, Συνάδελφε αναπληρωτή,

Τώρα που ακόμα μία χρονιά ελαστικής, προσωρινής εργασίας έφτασε στο τέλος της, σκέψεις και συναισθήματα σε κατακλύζουν: νιώθεις ικανοποίηση που βοήθησες τους μαθητές σου να μείνουν όρθιοι μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, σχολικό και οικογενειακό-κοινωνικό, αλλά και αβεβαιότητα για το πού θα σε βρει το πρώτο κουδούνι του ερχόμενου Σεπτέμβρη. Έχεις αγωνία για το αν θα γίνουν διορισμοί, αν θα καταφέρεις να διοριστείς και σε ποιο μέρος της Ελλάδας θα βρεθείς!

Ταυτόχρονα, οργανώνεις ή ολοκλήρωσες την μετακόμισή σου, αν εργάζεσαι μακριά από τον τόπο σου, και σκέφτεσαι την ταλαιπωρία που σε περιμένει μέχρι να πάρεις τελικά το πολυπόθητο επίδομα ανεργίας – αν φυσικά το δικαιούσαι κι αυτό – ή να βρεις κάποια επιπλέον «απασχόληση» για να τα βγάλεις πέρα. Σκέφτεσαι, επίσης, ότι κάπου πίσω από όλα αυτά ίσως χωρέσουν και λίγες οικονομικές διακοπές, για να ‘’βγει’’ και η επόμενη χρονιά.

Το σωματείο σου, η ΕΛΜΕ Πειραιά, σου εύχεται ολόψυχα ένα όμορφο και ξεκούραστο καλοκαίρι! Συμμεριζόμαστε τους προβληματισμούς και τις αγωνίες σου και σου υπενθυμίζουμε ότι είσαι μέλος του Σωματείου μας μέχρι την επόμενη πρόσληψή σου. Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις με την ΕΛΜΕ Πειραιά για οτιδήποτε χρειαστείς μέχρι να επαναπροσληφθείς και να εγγραφείς στον νέο σου Σωματείο. Και να θυμάσαι ότι δεν είσαι μόνος/η, η δύναμή μας βρίσκεται στη συλλογική στάση και δράση!

Παράλληλα, επειδή η κυβέρνηση θα προωθήσει κατακαλόκαιρο αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα, όπου βρεθείς πρέπει και μπορείς να συμμετέχεις στους αγώνες που θα γίνουν για να μην περάσουν αυτά και για να διεκδικήσουμε μόρφωση, δουλειά και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα για όλους. Γιατί το 2024 αυτά δικαιούμαστε και μπορούμε να τα έχουμε, με βάση τις μεγάλες οικονομικές, τεχνολογικές και επιστημονικές δυνατότητες της εποχής μας! Καμία, λοιπόν, ανοχή στα λίγα! Τα θέλουμε και τα δικαιούμαστε όλα, εμείς και τα παιδιά μας!

Συναδέλφισσα αναπληρώτρια, συνάδελφε αναπληρωτή, ευχόμαστε να είσαι ξανά μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά από τον Σεπτέμβριο και συνοδοιπόρος στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που μας περιμένουν… Σε κάθε περίπτωση, όπου κι αν είσαι, μπες και δράσε μέσα από το εκεί Σωματείο Εκπαιδευτικών. Η ιστορία έδειξε ότι μονόδρομος και όπλο μας είναι τα σωματεία μας και οι μαζικοί αγώνες μας.

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλες και όλους!

Περισσότερα

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ: ΑΔΗΛΩΤΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, 6ΗΜΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ- ΩΡΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Συναδέλφισσες-οι, Όπως όλοι γνωρίζουμε, από την 1η Ιούλη ξεκίνησε η χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας...

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓ/ΤΑ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ: ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Σύμφωνα με τη  μετεωρολογική υπηρεσία   επικρατούν στη χώρα συνθήκες καύσωνα με θερμοκρασίες που  ξεπερνούν...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΥΛΙΔΗΣ: ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΣΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΟΙΙΑΣ ΠΑΥΛΙΔΗ Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι Η Διοίκηση...