Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτ. Εκπαίδευση Αττικής “Ο ΒΥΡΩΝ”: Κινητοποίηση και συνάντηση με τη διεύθυνση του Φροντιστηρίου “ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ”

Δημοσιεύτηκε στις

Το σωματείο μας χαιρετίζει τη συγκλονιστική συμμετοχή από εργαζόμενους του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το φροντιστήριο «Ηράκλειτος» την Τρίτη 3 Ιούλη. Η αλληλεγγύη είναι συγκινητική και ενδυναμώνεται στον κλάδο μας, σε μία περίοδο που οι απολύσεις εκπαιδευτικών αυξάνονται, σε πολλές περιπτώσεις με συνδικαλιστικά κίνητρα.

Οι διοικήσεις των παρευρισκόμενων εκπαιδευτικών σωματείων απαίτησαν να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέλφου μας και μέλους της διοίκησης του σωματείου «Βύρωνας»  Κωνσταντίνου Τσιμπούκη, να σταματήσει το συνολικότερο ρεύμα απολύσεων μέσα στο φροντιστήριο, να κατοχυρωθούν οι εργαζόμενοι με Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας που θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, αυξήσεις των μισθών και πληρωμένες τις ενημερώσεις γονέων.

  Χαιρετίζουμε επίσης τη συμπαράσταση που έδειξαν μαθητές και συνάδελφοι που βρίσκονταν μέσα στο φροντιστήριο, αυτή την ιδιαίτερη μέρα, που το κλίμα από την πλευρά της διοίκησης ήταν τεταμένο.

Στη συνάντηση του σωματείου και της ομοσπονδίας με την εργοδοσία παρευρέθηκαν αντιπρόσωποι εκπαιδευτικών οργανώσεων την ιδιωτική εκπαίδευση και δημόσια εκπαίδευση. Τέθηκε καθαρά η απαίτηση όλων των εκπροσώπων για ανάκληση της απόλυσης με ένα πρόγραμμα διδασκαλίας στο ύψος των περσινών ωρών τουλάχιστον. Τέθηκαν επίσης τα ζητήματα της υπογραφής επιχειρησιακής σύμβασης, των αναπληρώσεων των αργιών, των απλήρωτων ενημερώσεων γονέων και ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στον αντιπαιδαγωγικό θεσμό των αξιολογήσεων των εκπαιδευτικών από τους μαθητές.

Η εργοδοσία επιδίωξε να υποτιμήσει την απόλυση, ως μία απόλυση εκπαιδευτικού που δεν ήταν καλός στη δουλειά του και που του έκαναν χάρη (!) να τον κρατήσουν 6 χρόνια στο φροντιστήριο, χαρακτηρίζοντάς τον προκλητικά  “αχάριστο” και την άρνηση του για την αναπλήρωση της αργίας ως ένδειξη “ασέβειας απέναντι στους μαθητές και τους γονείς που πληρώνουν”! Έφτασαν στο σημείο να πουν πως η θετική αξιολόγηση των μαθητών προήλθε ύστερα από πίεση του ίδιου. Δικαιολόγησαν τη στάση τους για την αναπλήρωση των αργιών αναγνωρίζοντας πως εκπαιδευτικά δεν είναι αναγκαία, αλλά έτσι δίνεται καλύτερη εικόνα στους γονείς. Υπερθεμάτισαν για τον σεβασμό προς τους μαθητές αλλά για σεβασμό προς τους εκπαιδευτικούς ούτε λόγος.

Η ενεργή επίδραση του «Ηράκλειτου» στις αντιδραστικές εξελίξεις του κλάδου αποδεικνύεται από το γεγονός πως οι αξιολογήσεις από τους μαθητές διεξάγονται στο φροντιστήριο πολύ πριν εδραιωθούν στα υπόλοιπα φροντιστήρια. Οι αργίες είναι γνωστές από την αρχή της χρονιάς και ένα καλά οργανωμένο φροντιστήριο μπορεί να φτιάξει τον προγραμματισμό του συνυπολογίζοντάς ‘τες, όχι καταργώντας ‘τες στην πράξη. Αποδείχθηκε από την παραδοχή τους πως ο «Ηράκλειτος» ανήκει στα φροντιστήρια που διεκδίκησαν ενεργά την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών, όπως άλλωστε είναι γνωστό πως έχει κάνει και ο όμιλος «Πουκαμισά». Επιπλέον, μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκε το γεγονός ότι η διεύθυνση του φροντιστηρίου με το να αμείβει τους εκπαιδευτικούς με ένα ωρομίσθιο ανώτερο μεν του κατώτερου νομίμου, κατώτερο δε των σύγχρονων αναγκών, θεωρεί αυτονόητο ότι η πενιχρή “επιπλέον αμοιβή” συνεπάγεται επιπρόσθετες υποχρεώσεις εκ μέρους των εργαζομένων, που εκτός των άλλων συμπεριλαμβάνουν και τις ενημερώσεις γονέων.  Για τα παραπάνω ζητήματα αρνήθηκαν να πάρουν την παραμικρή δέσμευση.

Είναι χαρακτηριστική η αλαζονεία της Διοίκησης, η οποία αντιμετώπισε τους εκπροσώπους δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων ως ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτή την κινητοποίηση από ευχαρίστηση, χωρίς να νιώθουν την ανάγκη να απαντήσουν στo αιτήμά τους για επαναπρόσληψη του συναδέλφου.

Ύστερα από την πίεση των σωματείων η διοίκηση δεσμεύτηκε να αποφασίσει εντός μιας εβδομάδας.

Θα απαντήσει σε όλους μας!

Περισσότερα

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ: ΑΔΗΛΩΤΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, 6ΗΜΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ- ΩΡΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Συναδέλφισσες-οι, Όπως όλοι γνωρίζουμε, από την 1η Ιούλη ξεκίνησε η χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας...

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓ/ΤΑ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ: ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Σύμφωνα με τη  μετεωρολογική υπηρεσία   επικρατούν στη χώρα συνθήκες καύσωνα με θερμοκρασίες που  ξεπερνούν...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΥΛΙΔΗΣ: ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΣΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΟΙΙΑΣ ΠΑΥΛΙΔΗ Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι Η Διοίκηση...