Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Απάντηση στα ψεύδη που διακινούν στελέχη των ΔΑΚΕ ΔΗΣΥ ΔΙΚΤΥΟ

Δημοσιεύτηκε στις

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη!

Ορισμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες φαίνεται πως δεν κατάλαβαν τίποτα από το μήνυμα των εκλογών για αντιπροσώπους στην 93η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε και από τα εκλογικά αποτελέσματα της Γ.Σ. που έφεραν στην πρώτη θέση, για πρώτη φορά στην ιστορία, τις δυνάμεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών.
Συνεχίζουν, μετά το πέρας της Γ.Σ, να εκτοξεύουν λάσπη και ψέματα που φτάνουν στα όρια της γελοιότητας. Συνεχίζουν να διαστρεβλώνουν και να συκοφαντούν για να καλύψουν τις αδιέξοδες και επιζήμιες για τον κλάδο επιλογές τους που καταδικάστηκαν μαζικά από τους εκπαιδευτικούς.

Οι ηγεσίες της ΔΑΚΕ, της ΔΗ.ΣΥ. και του ΔΙΚΤΟΥ δεν μπορούν ακόμα να χωνέψουν ότι στα πλαίσια της 93η Γ.Σ. πολλές από τις θέσεις τους μειοψήφησαν και καταψηφίστηκαν, ότι το σώμα της Γ.Σ. είχε και βούληση και γνώμη.

Για παράδειγμα η καταψήφιση της κοινής τους πρότασης για το θέμα των «υπηρεσιακών μεταβολών και των αιρετών» στην πράξη σημαίνει καταψήφιση της απαράδεκτης στάσης τους μέσα στα Υπηρεσιακά Συμβούλια που έχουν γίνει το μακρύ χέρι της διοίκησης, καταψήφιση της επιλογής τους να διευκολύνουν το σχέδιο Κεραμέως για την ποδηγέτησή τους μέσω των ηλεκτρονικών εκλογών, καταψήφιση της λογικής του ρουσφετιού και των ατομικών εξυπηρετήσεων στις οποίες διακρίνονται σε πολλές περιπτώσεις αυτοί που κατά τα άλλα κόπτονται για την υπεράσπιση του θεσμού του αιρετού.
Για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν πραγματικά του χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες όπως:

  • Δικαίωμα συνυπηρέτησης στον ίδιο νομό για όλα τα ζευγάρια εκπαιδευτικών.
  • Αυτοδίκαιη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων με την ολοκλήρωση της διετούς δόκιμης υπηρεσίας χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.
  • Μονοετής υπηρέτηση της οργανικής για όλους τους νεοδιόριστους.
  • Οι αναπληρωτές τοποθετούνται στα σχολεία με απόφαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε.
  • Όλα τα κενά να ανακοινώνονται με ευθύνη των Π.Υ.Σ.Π.Ε. πριν την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης τοποθέτησης – προτίμησης.
  • Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών π.χ. 9μηνη άδεια
  • Καθιέρωση δωρεάν μετακίνησης στην περιοχή πρόσληψης και ανάληψης υπηρεσίας για αναπληρωτές και νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς και 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ για όλο το έτος.
  • Αύξηση του ποσουύ της χιλιομετρικής αποζημίωσης από τα 0,15€/χλμ στα 0,35€/χλμ. για ανάγκες της υπηρεσίας.
  • Διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται αποζημίωση στα 15χλμ. μεταξύ κατοικίας-υπηρεσίας ώστε να καλύπτονται όλοι οι συνάδελφοι που μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις.
  • Για μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν σε νησιωτικές – ορεινές περιοχές και/ή Δήμους μέχρι 30.000 κατοίκους, να θεσπίζεται υποχρέωση με συναρμόδιους Υ.ΠΑΙ.Θ και Ο.Τ.Α. για την εξασφάλιση κατοικίας με τον προσφορότερο τρόπο και για πολλά ακόμα ζητήματα…

Η Δ.Ο.Ε. έχει θέσεις και αποφάσεις και μάλιστα πρόσφατες από την 92η Γ.Σ. του Κλάδου που υιοθέτησε την  πρόταση για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και την πλειοψηφία των προτάσεων που κατέθεσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Μάλλον ορισμένοι έχουν τόση μεγάλη απόσταση από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του κλάδου, μάλλον αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρά τις αποφάσεις που ξέχασαν τι ψήφισαν οι ίδιοι πριν ακριβώς ένα χρόνο…
Οι εκλεγμένοι με την ΑΣΕ στην 93η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δώσαμε τη μάχη για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο. Στηρίξαμε και στα πλαίσια της Γ.Σ. θετικές και προωθητικές αποφάσεις όπως για το ωράριο, την κατοχύρωση των εκπαιδευτικών κατά την άσκηση του έργου τους και φυσικά την απόφαση ενάντια στην αξιολόγηση. Στο πλαίσιο αυτό θα κινηθούμε και στα πλαίσια του νέου Δ.Σ.

Υ.Γ. Με δεδομένο ότι οι παρατάξεις που καταψήφισαν την εισήγηση του απερχόμενου Δ.Σ. στο θέμα των υπηρεσιακών μεταβολών δεν είχαν την απόλυτη πλειοψηφία στο σώμα της Γ.Σ. δύο πράγματα συμβαίνουν: Ή ορισμένοι που βγαίνουν στα κάγκελα τάχα μου δήθεν υπέρ του κλάδου, απαξίωσαν τόσο πολύ το θέμα και προτίμησαν να είναι κάπου αλλού την ώρα της ψηφοφορίας και όχι στην αίθουσα της Γ.Σ. ή δεκάδες αντιπρόσωποι με τις παρατάξεις τους συντάχθηκαν με τις θέσεις μας..

Περισσότερα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ.: 2ωρες Στάσεις Εργασίας Ενάντια Στην Τρομοκράτηση

Η εταιρεία το τελευταίο διάστημα δρα τιμωρητικά με επιπλήξεις που οδηγούν σε επιπλέον τρομοκράτηση των...

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ: ΑΔΗΛΩΤΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, 6ΗΜΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ- ΩΡΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Συναδέλφισσες-οι, Όπως όλοι γνωρίζουμε, από την 1η Ιούλη ξεκίνησε η χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας...

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ: ΑΔΗΛΩΤΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, 6ΗΜΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ- ΩΡΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Συναδέλφισσες-οι, Όπως όλοι γνωρίζουμε, από την 1η Ιούλη ξεκίνησε η χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας...