Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Ξεκίνησαν οι εργασίες του 21ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ στην Αθήνα

Δημοσιεύτηκε στις

Ξεκίνησαν σήμερα 1/7/2024 οι εργασίες του 21ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ στην Αθήνα.

Χαιρετίζουμε όλους τους αντιπροσώπους που παρακολουθούν τις εργασίες του Συνεδρίου και ιδιαιτέρα τους αντιπροσώπους που εκλέχτηκαν με τα ψηφοδέλτια της ΑΣΕ. Η ενισχυμένη παρουσία των δυνάμεων της ΑΣΕ αποτελεί συνέχεια της αγωνιστικής δράσης που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα, στην οποία η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών είχε σημαντική συμβολή.

Λίγες μόνο ημέρες μετά το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα των εργασιών της 93ης ΓΣ της ΔΟΕ που ανέδειξε την ΑΣΕ 1η δύναμη στην μεγαλύτερη ομοσπονδία του Δημοσίου Τομέα, προσδοκούμε να γίνει ένα ακόμα βήμα στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται χρόνια τώρα για την αλλαγή των συσχετισμών σε Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, για συνδικάτα μαχητικά, στήριγμα των εργαζομένων, πρωτοπόρα στον αγώνα.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους που στήριξαν το ψηφοδέλτιό της ΑΣΕ, στις εκλογές των 87 ΕΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα. Η συμβολή των δυνάμεων της ΑΣΕ στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική, ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και εκπαιδευτικών, η αγωνιστική στάση μας για καλύτερους όρους εργασίας, για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, αναγνωρίστηκαν από τους συναδέλφους. Μαζί δώσαμε τις μάχες μέσα και έξω από τις σχολικές αίθουσες, σε κοινό βηματισμό με το εργατικό κίνημα για δουλειά και ζωή με  αξιοπρέπεια, για να παύσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που αιματοκυλίζουν τη γειτονιά μας. Συναντηθήκαμε στους δρόμους του αγώνα για μόνιμους διορισμούς και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, για αυξήσεις στους μισθούς, για ΣΣΕ, για το μπλοκάρισμα της αντιδραστικής αξιολόγησης.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης σε όλους τους αντιπροσώπους που παρακολουθούν τις εργασίες και ήμασταν συνοδοιπόροι στους αγώνες, με τους οποίους μπορεί να μην συμφωνούμε σε όλα, αλλά μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες για τον κλάδο. Η επόμενη μέρα, οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, επιβάλλουν να ορθώσουμε τείχος στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να βαδίσουμε μαζί στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Οι εργασίες του 21ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ ξεκίνησαν με τους χαιρετισμούς:

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν από την ΟΙΕΛΕ ο Απόστολος Γούλας, από την ΠΕΣΕΚ ο Γρηγόρης Καλομοίρης.

 

Περισσότερα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ.: 2ωρες Στάσεις Εργασίας Ενάντια Στην Τρομοκράτηση

Η εταιρεία το τελευταίο διάστημα δρα τιμωρητικά με επιπλήξεις που οδηγούν σε επιπλέον τρομοκράτηση των...

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ: ΑΔΗΛΩΤΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, 6ΗΜΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ- ΩΡΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Συναδέλφισσες-οι, Όπως όλοι γνωρίζουμε, από την 1η Ιούλη ξεκίνησε η χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας...

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ: ΑΔΗΛΩΤΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, 6ΗΜΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ- ΩΡΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Συναδέλφισσες-οι, Όπως όλοι γνωρίζουμε, από την 1η Ιούλη ξεκίνησε η χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας...