Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Εργοστασίου ΑΠΚΟ – ΜΟΡΝΟΣ: Καταγγελία για απόλυση συναδέλφου

Δημοσιεύτηκε στις

Την Τετάρτη λίγο πριν το σχόλασμα της πρωινής βάρδιας, γνωστοποιήθηκε στον συνάδελφο Λιώρη Γιάννη η απόλυσή του από τη ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.

Ο συνάδελφος εργάζεται στην εταιρεία 21 χρόνια στο τμήμα της ευκάμπτου συσκευασίας, με την ειδικότητα του χειριστή ρολοκοπτικών.

Καταγγέλουμε τη ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε. για την ανάλγητη πρακτική της απέναντι στον συνάδελφο και την πολυετή του προσφορά στην εταιρεία, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται λίγα χρόνια πριν την συνταξιοδότηση.

Πέρα από τους λόγους που επικαλέστηκε η εργοδοσία ότι την οδήγησαν να πάρει αυτή την απόφαση, θεωρούμε ότι ένας εργαζόμενος μετά από τόσα χρόνια δουλειάς στο εργοστάσιο, δεν αλλάζει εργασιακή συμπεριφορά χωρίς την ύπαρξη συγκεκριμένων αιτιών.

Τέτοια αίτια υπάρχουν (όπως καταγγέλουν πολλοί συνάδελφοι) εδώ και δύο χρόνια στο τμήμα της ευκάμπτου συσκευασίας, σε ένα ” τοξικό περιβάλλον” που έτσι έχει διαμορφωθεί με ευθύνη της Διεύθυνσης του τμήματος.

Το Δ.Σ. του Σωματείου πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας.

Το Δ.Σ. του Σωματείου υπέδειξε στον συνάδελφο να μην υπογράψει την απόλυση και με κάθε νόμιμο και συνδικαλιστικό μέσο να διαφυλάξουμε το δικαίωμα στην εργασία.

Οι εργαζόμενοι δεν θα γίνουμε έρμαια των διαθέσεων της εργοδοσίας.

Περισσότερα

Συνδικάτο Καθαριστριών Καθαριστών Ν. Αττικής: Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η ποινή που επιβλήθηκε στο φαντάρο Μ. Παπαγεωργίου

Το συνδικάτο καθαριστριών Αττικής και περιχώρων καταδικάζει απερίφραστα την ποινή που επιβλήθηκε στο φαντάρο...

Ε’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής: Αλληλεγγύη στους φαντάρους που αγωνίζονται

Το ΔΣ της Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής εκφράζει την αλληλεγγύη της στον στρατιώτη Μάνο Παπαγεωργίου,...

Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Νομού Θεσσαλονίκης: Για την κατάσταση στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Ο Άγιος Βασίλης ήρθε φέτος λίγες ώρες νωρίτερα για τους εργαζόμενους και το επιβατικό...