Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων: Όλοι μαζί στις 26/6 για τη κατάργηση του φορολογικού εκτρώματος

Δημοσιεύτηκε στις

ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ – ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο Ν. 5073/2023 ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Συνάδελφε –συναδέλφισσα

Με την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων ξεδιπλώνετε η νέα φοροληστεία της κυβέρνησης αφήνοντας όλους τους συναδέλφους άναυδους με τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν. Είναι η πρεμιέρα του περίφημου φορολογικού εκτρώματος ν. 5073/2023 που ψήφισε πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση και ήρθε για να μείνει. Με τη τεκμαρτή φορολόγηση και την υποχρεωτική εφαρμογή των mydata, επεκτείνεται η φοροληστεία των προηγούμενων κυβερνήσεων σε βάρος μας. Είχε προηγηθεί η κατάργηση του αφορολόγητου και η φορολόγηση μας από το πρώτο ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος, τον ΕΝΦΙΑ, μια σειρά από αδίκους έμμεσους φόρους.

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ

26/6 ΟΛΟΙ 19:00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ο ΝΟΜΟΣ 5073/2023 ΔΕ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ, ΔΕ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ

Η κυβέρνηση παρά το εκλογικό στραπάτσο συνεχίζει αμετανόητη. Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών για άλλη μια φορά βαφτίζοντας το μαύρο άσπρο,μιλούν με περίσσιο θράσος για φορολογική δικαιοσύνη. Στη πραγματικότητα ένας στους δυο επαγγελματίες καλείτε να πληρώσει φόρους για ανύπαρκτα εισοδήματα καθώς έχει δηλώσει έσοδα μικρότερα από το τεκμαρτό όριο. Την ίδια στιγμή συνεχίζουμε να πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ σε έμμεσους φόρους και βλέπουμε το εισόδημα μας να περιορίζεται από την εκτίναξη των τιμών σε ρεύμα, νοίκια, πρώτες ύλες, οικογενειακές ανάγκες.

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ – ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ

Χείρα βοήθειας στη κυβέρνηση προσφέρει και ο τραπεζίτης Στουρνάρας που μας κουνά το δάχτυλο λέγοντας “σιγά τον φόρο που μπήκε”. Ο κεντρικός τραπεζίτης που συνεχώς μιλάει για την φοροδιαφυγή των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, δεν λέει κουβέντα για τα τεράστια κέρδη των τραπεζών. ¨Ξεχνά¨ ότι ανακεφαλαιοποιήθηκαν με τα λεφτά μας (μνημόνια), ότι ακόμα και σήμερα απολαμβάνουν αναβαλλόμενο φόρο. Κανένα σχόλιο επίσης για τα γνωστά κοράκια που λυμαίνονται την οικονομία όπως οι εφοπλιστές με την εθελοντική φορολογία και άλλοι στρατηγικοί επενδυτές που έχουν φόρο απαλλαχτεί για χρόνια. Είναι οι ίδιοι που κατέχουν το 0,2% των ΑΦΜ που χρωστάνε 85 δις ευρώ, με τις κυβερνήσεις να τα θεωρούν διαχρονικά ανείσπρακτα.

Καμία εμπιστοσύνη στις ηγεσίες των τριτοβάθμιων οργανώσεων. Σήμερα φωνάζουν για αντισυνταγματικότητα του νόμου καλώντας το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα.Αξιοποιούν ως συνταγματολόγο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, κορυφαίο στέλεχος των μνημονιακών κυβερνήσεων, εμπνευστή του PSI που τσάκισε τα ταμεία μας. Οι ίδιοι σκόπιμα διαδίδουν ότι ο νέοςφορολογικόςνομόςαποτελείιδεοληψίατου Μητσοτάκη ή του Χατζηδάκη. Αποκρύπτουν ότι αποτελεί συνέχεια της φοροληστείας όλων των κυβερνήσεων, ότι αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προαπαιτούμενο για την εκταμίευση δόσης του ταμείου ανάκαμψης. Αφήνουν συνειδητά στο απυρόβλητο την Ευρωπαϊκή ένωση και τις στρατηγικές της επιλογές που συνεχώς διαφημίζουν και υπερασπίζονται στα συνέδρια τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 

  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο Ν.5073/2023ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΕΚΜΑΡΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ. ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΙΔΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
  • ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ 12.000 ΕΥΡΩ, ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Καλούμε σε συμπόρευση κάθε συνάδελφο κάθε σωματείο

Όλοι μαζί στις 26/6 για τη κατάργηση του φορολογικού εκτρώματος

 

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΡΙΩΝ – ΕΠΟΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22-7-2024 ΣΤΙΣ 8.30πμ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΠΑ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΡΙΩΝ -...

Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού ΥΠΠΟ: ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Μπροστά στον παρατεταμένο καύσωνα, και για τις ειδικότητες που είναι εκτεθειμένες σε εξωτερικούς χώρους,...