Σωματείο Εργαζομένων Hellenic Quality Foods-ΜΙΜΙΚΟΣ: Σύμφωνοι όλοι οι συνάδελφοι στις κινητοποιήσεις για αυξήσεις

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν συνελεύσεις τμημάτων για να συζητηθεί η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου:

“Να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουμε αυξήσεις”.

Σε αυτές τις συνελεύσεις:
1. Επιβεβαιώθηκε η διάχυτη αγανάκτηση όλων των συναδέλφων για τους μισθούς πείνας.

2. Η συντριπτική πλειοψηφία αμείβεται με τον κατώτατο μισθό. “Παλιοί” συνάδελφοι που πληρώνονταν με την κλαδική ΣΣΕ πτηνοτροφικών επιχειρήσεων, πλέον, ο κατώτατος μισθός, στους περισσότερους από αυτούς, έχει φτάσει ή έχει ξεπεράσει εκείνον τον κλαδικό μισθό μετά από 12 χρόνια χωρίς την παραμικρή αύξηση και πληρώνονται και αυτοί με τον κατώτατο! Σε άλλες περιπτώσεις, συνάδελφοι, λόγω της ειδικευμένης ή υπεύθυνης εργασίας που κάνουν, παίρνουν και ένα bonus που όμως δεν είναι κατοχυρωμένο από πουθενά! Η πρόταση του Σωματείου μας είναι να υπάρχουν αυξήσεις για όλους ανεξάρτητα από τέτοιες διαφοροποιήσεις.

3. Υπήρχε απόλυτη συμφωνία ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις για αυξήσεις. Διαφορετικές γνώμες εκφράστηκαν στο τι είδους κινητοποιήσεις είναι αυτές που πρέπει να κάνουμε. Άλλοι συνάδελφοι πρότειναν 24ωρη ή 48ωρη απεργία ή άλλες μορφές κινητοποιήσεων. Η πλειοψηφία των συναδέλφων συμφώνησε με την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου για επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας που να πιέζουν την εταιρεία ώστε να κάτσει και να κουβεντιάσει για τις αυξήσεις.

4. Όπως προέκυψε από τις συνελεύσεις οι στάσεις εργασίας δεν είναι απαραίτητο να έχουν την ίδια διάρκεια σε όλα τα τμήματα ούτε είναι απαραίτητο να είναι τις ίδιες ημέρες σε όλα τα τμήματα πχ σε άλλα τμήματα πιέζουν οι 4ωρες στάσεις για 2-3 ημέρες ενώ σε άλλα οι 2ωρες στάσεις για περισσότερες ημέρες ή στο εκκολαπτήριο ορισμένες εργασίες δεν μπορούν να σταματήσουν ούτε να μη γίνουν.

5. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ακολουθήσουν το πρόγραμμα στάσεων εργασίας καθώς είναι αποτέλεσμα συζήτησης με διπλό στόχο. Από την μία, οι εργαζόμενοι, να έχουμε τις μικρότερες δυνατές απώλειες από τις κινητοποιήσεις και από την άλλη να πιέζουμε την εταιρεία το περισσότερο δυνατό. Μη σταθούμε στο αν θα χάσουμε 5 πάνω ή 5 κάτω σε σχέση με άλλους συναδέλφους γιατί το βασικό πρόβλημα είναι ότι όλοι παίρνουμε ψίχουλα και με αυτά δεν ζούμε!

6. Η έναρξη των στάσεων εργασίας θα γίνει τη χρονική στιγμή που θα ασκούμε την μεγαλύτερη δυνατή πίεση στην εταιρεία. Επαναλαμβάνουμε ότι στόχος μας είναι να συζητήσουμε και να καταλήξουμε στην υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις.

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΝΕΟΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΡΙΩΝ – ΕΠΟΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22-7-2024 ΣΤΙΣ 8.30πμ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΠΑ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΡΙΩΝ -...

Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού ΥΠΠΟ: ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Μπροστά στον παρατεταμένο καύσωνα, και για τις ειδικότητες που είναι εκτεθειμένες σε εξωτερικούς χώρους,...