Σωματείο Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου: Συνεχίζουμε τον αγώνα για ενίσχυση του Θριάσιου Νοσοκομείου

Δημοσιεύτηκε στις

Συνεχίζουμε τον αγώνα για ενίσχυση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ Νοσοκομείου με επείγουσες προσλήψεις προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων με Στάση Εργασίας των τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου (από 7 π.μ. εως 3 μ.μ.) και Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 9 π.μ.

Με μαζική συμμετοχή (που έφτασε το 90% των εργαζομένων της πρωινής βάρδιας) πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Ιουνίου, η Στάση Εργασίας και Συγκέντρωση των τραυματιοφορεων και βοηθών θαλάμου που οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που προκαλούν σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, των Χειρουργείων, των κλινικών και ΜΕΘ – ΜΑΦ του ΘΡΙΑΣΙΟΥ Νοσοκομείου.

Στα πλαίσια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου, όπου αναδείξαμε ότι:

  • παραμένουν κενές το 70% των οργανικών θέσεων τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου (62 κενές οργανικές θέσεις) και καλυμμένες είναι μόνο 24 οργανικές θέσεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου
  • σε εργασιακή ομηρία παραμένουν περισσότεροι από συμβασιούχοι εργαζόμενων όλων των ειδικοτήτων (ανάμσεα τους 29 συμβασιούχοι τραυματιοφορείς και βοηθοί θαλάμου) που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες σε όλες τις υπηρεσίες και τμήματα του νοσοκομείου
  • δεν έχει προκηρυχθεί ούτε μία μόνιμη θέση τραυματιοφορέα/βοηθού θαλάμου, ενώ δεν έχουν εγκριθεί ούτε τα αλλεπάλληλα αιτήματα του νοσοκομείου για πρόσληψη επικουρικών τραυματιοφορέων, βοηθών θαλάμου και μαιών.
  • αποτέλεσμα των ελλείψεων τραυματιοφορέων είναι να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στις εισαγωγές των ασθενών από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών καθώς και στη μεταφορά ασθενών για χειρουργικές επεμβάσεις και εξετάσεις και ταυτόχρονα η χρόνια καταπόνηση, λόγω της φύσης της εργασίας, σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση λόγω των ελλείψεων προσωπικού, έχουν σαν αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας των συναδέλφων.
  • πρόσθετα σοβαρά προβλήματα προκαλούν οι ελλείψεις και η παλαιότητα του εξοπλισμού (καροτσάκια και φορεία) που είναι αναγκαίος για τη μεταφορά των ασθενών καθώς και η ανεπαρκής στελέχωση των βαρδιών (πριωνή – απογευματινή – νυχτερινή) με τραυματιοφορείς.

Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις και σε νοσηλευτικό και μαιευτικό προσωπικό δεδομένου ότι υπάρχουν 124 κενές θέσεις νοσηλευτών, βοηθών νοσηλευτών και μαιών..  Αποτέλεσμα είναι στα νοσηλευτικά τμήματα, δύο νοσηλευτές ανα βάρδια να έχουν την ευθύνη για τριάντα ή περισσότερους ασθενείς (στην Ορθοπαιδική για 45 ασθενείς), με δυσμενέστατες συνέπειες στην ποιότητα της παρεχόμενης νοσηλευτικής φροντίδας αλλά και στην καταπόνηση της υγείας των εργαζομένων, ενώ στη Μαιευτική κλινική οι μαίες δεν επαρκούν για την ασφαλή στελέχωση της κλινικής και του Μαιευτηρίου σε όλες τις βάρδιες.

Παρόμοια είναι τα παραδείγματα στα Χειρουργεία – Αναισθησιολογικό και στη ΜΕΘ Κέντρου Εγκαυμάτων όπου σε πολλούς εργαζόμενους οφείλονται περισσότερες από 100 ημέρες ανάπαυσης. Αντίστοιχες είναι οι ελλείψεις στην Αιμοδοσία, στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, στο Τμήμα Επειγόντων Προσωπικού, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ενώ στις ΜΕΘ και τη ΜΑΦ του νοσοκομείου παραβιάζεται συστηματικά ακόμα και η υπουργική απόφαση για τη στελέχωση με νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό..

 ΔΕΝ ανεχόμαστε να συνεχίζεται η υποστελεχωση και υποβάθμιση των δημόσιων μονάδων υγείας από όλες τις κυβερνήσεις, που επιδεινώθηκε επί κυβερνήσεων της ΝΔ, όπως αποδεικνύεται από τη συνεχιζόμενη μείωση του αριθμού των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία, από 93580 τον Ιανουάριο 2013 σε 70275 το Φεβρουάριο 2024.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με νέα Στάση Εργασίας και Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας την Τρίτη 25 Ιουνίου, για να δυναμώσει η διεκδίκηση για

► να ενισχυθεί το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο με επείγουσες προσλήψεις  τραυματιοφορέων, βοηθών θαλάμου, μαιών και νοσηλευτών με επείγουσες διαδικασίες. Να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες για την πρόσληψη των επιτυχόντων της προκήρυξης 7Κ/2022

► να προκηρυχθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού, μαιευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού. Να μονιμοποιηθούν, με νομοθετική ρύθμιση, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι.

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΡΙΩΝ – ΕΠΟΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22-7-2024 ΣΤΙΣ 8.30πμ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΠΑ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΡΙΩΝ -...

Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού ΥΠΠΟ: ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Μπροστά στον παρατεταμένο καύσωνα, και για τις ειδικότητες που είναι εκτεθειμένες σε εξωτερικούς χώρους,...