Σύλλογοι Οικοτρόφων ΝΦΕ ΕΜΠ, ΦΕΠΑ, ΦΕΑ: Για την κινητοποίηση στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Δημοσιεύτηκε στις

Την Τρίτη 18/06/2024 οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΦΕΑ, ΦΕΠΑ, ΝΦΕ ΕΜΠ μαζί με εστιακούς φοιτητές από την ΑΣΠΑΙΤΕ πραγματοποιήσαμε κινητοποίηση και συνάντηση με την Διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για το οξυμένο ζήτημα του κλιματισμού στις εστίες μας αλλά και για άλλα οξυμένα ζητήματα που παραμένουν.

Η κινητοποίηση αποτέλεσε κλιμάκωση της δράσης μας, μέσα από την οποία είχαμε ήδη κάποια πρώτα ορισμένα αποτελέσματα, όμως δεν επαναπαυτήκαμε επιλέγοντας να κλιμακώσουμε – να ασκήσουμε μεγαλύτερη πίεση.

Συγκεκριμένα στην κινητοποίηση στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ που πραγματοποιήσαμε από κοινού οι Σύλλογοι Οικοτρόφων της Αθήνας, η πρόεδρος του Ιδρύματος:

  • Δεσμεύτηκε ότι έχουν εξασφαλιστεί 50 φορητά κλιματιστικά για τις Νέες Εστίες του ΕΜΠ και θα προμηθευτούν άλλα 100 για την ΦΕΠΑ. Δεσμεύτηκε κάτω από την πίεση μας πως για 1η φορά θα παρθούν μέτρα για την σίτιση όσων φοιτητών παραμείνουν στις εστίες καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού, σε συνεννόηση με τις Πρυτανείες των ιδρυμάτων. Δεν επαναπαυόμαστε μέχρι να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις, συνεχίζουμε την πίεση!
  • Δεν έδωσε καμία απάντηση για την κατάσταση στη συντήρηση της ΦΕΠΑ και των υποδομών της που συνεχώς χειροτερεύει δημιουργώντας καθημερινά προβλήματα στους εστιακούς φοιτητές. Ίδια ήταν η αντιμετώπιση και για την επιδιόρθωση των συστημάτων ψύξης στα κτήρια των Νέων Εστιών του ΕΜΠ
  • Έδωσε δέσμευση για επικοινωνία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ με τον μηχανικό που επιβλέπει την ΦΕΑ στην οποία κυριολεκτικά ο κλιματισμός δεν υπάρχει με εκατοντάδες φοιτητές να ψήνονται στην εστία, χωρίς όμως να δίνει περαιτέρω ουσιαστικές απαντήσεις. Μάλιστα στην ΦΕΑ υπάρχει ειδικός όροφος όπου μένουν φοιτητές με ειδικές ανάγκες και ακόμα και εκεί δεν υπάρχει κλιματισμός. Κυβέρνηση, Υπ Παιδείας, ΙΝΕΔΙΒΙΜ είναι υπόλογοι για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί στους συναδέλφους μας

Για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται πως μόνο με την αποφασιστική μας δράση, με την συμμετοχή όλων μας μπορούμε να αποσπάμε κατακτήσεις. Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει η διεκδίκηση. Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι η πίεση που πρέπει να ασκήσουμε είναι ακόμα μεγαλύτερη, μιας και κυβέρνηση – ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν έχουν καμία διάθεση να δώσουν λύσεις στα προβλήματα μας. Μας αντιμετωπίζουν ως φοιτητές 2ης κατηγορίας.

Ενώ εδώ και μήνες είχαμε ενημερώσει και προειδοποιήσει για τα θέματα, καταλήξαμε να ψηνόμαστε μέσα στα δωμάτια μας! Γνωρίζουν πολύ καλά πως ζούμε αλλά επιλέγουν να μην τα λύσουν, ενώ θα μπορούσαν να έχουν πάρει ήδη μέτρα!

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

Δεν είναι κανονικότητα το 2024 να μην μπορούμε να καθίσουμε μέσα στα σπίτια μας, να μην μπορούμε να διαβάσουμε για την εξεταστική μας, συνάδελφοι μας με προβλήματα υγείας να αγωνιούν για το πως θα περάσουν οι μέρες.

Κανένας μας δεν πρέπει να συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση! Μέσα από τους Συλλόγους μας είναι η ανάγκη να δυναμώσει η διεκδίκηση για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας.

Συνεχίζουμε ορίζοντας σχέδιο δράσης και ενημέρωσης. Κάθε συνάδελφος μας να μάθει για την ενημέρωση που έχουμε από τους αρμόδιους φορείς και να δυναμώσει η συζήτηση ανάμεσα στους Οικοτρόφους για το πως θα συνεχιστεί ο αγώνας.

Προχωράμε με εξορμήσεις σε όλες τις εστίες και κινητοποιήσεις στις Διοικήσεις των Ιδρυμάτων!

 

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...