Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας: Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις εργαζομένων στο κτηματολόγιο

Δημοσιεύτηκε στις

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ,ΠΕΜΠΤΗ 20/6/2024,ΣΤΗΣ 12ΠΜ.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει τις 2 απολύσεις εργαζομένων από την εργολαβική εταιρεία “Αρχειοθήκη ΑΕ”, που είχε υπογράψει σύμβαση έργου με το Κτηματολόγιο.

Οι εργαζόμενοι απασχολούνταν  ως υπάλληλοι ψηφιοποίησης και είχαν προσληφθεί με 6μηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου (5νθήμερο).

 Οι ευθύνες βαραίνουν τόσο την εργολαβική εταιρεία, που αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο όλων των αστικών κυβερνήσεων, προσλαμβάνει εργαζόμενους  για όσο και όποτε θέλει, με ολιγόμηνες συμβάσεις εργασίας (που επί της ουσίας ανακυκλώνουν την ανεργία),πενιχρούς μισθούς και τσακισμένα δικαιώματα, αλλά και το Κτηματολόγιο και άλλες δημόσιες δομές που ξεπουλάνε σε εργολάβους  υπηρεσίες.

Επιπλέον η εργοδοσία και οι εγκάθετοί της, μέσα από ένα πλαίσιο κανονισμών, έχουν μετατρέψει σε άβατο και σύγχρονα κάτεργα τους χώρους δουλειάς που ακόμα και στοιχειώδεις ανάγκες και δικαιώματα (όπως φαγητό στο διάλειμμα ή στο τέλος της εργασίας, το να περάσει και να παραδώσει κάποιος κάτι επείγον για θέματα υγείας στον εργαζόμενο, το να ζητήσει ένας εργαζόμενος 2 μέρες άδεια που δικαιούται κ.α.) να θεωρούνται “επιλήψιμα” και να αποτελούν αιτία επιπλήξεων και απόλυσης!

Επίσης μας προκαλεί εντύπωση και γεννά πολλά ερωτηματικά για ποιο λόγο η εργοδοσία επέλεξε να εξαντλήσει την αυστηρότητά της, συγκεκριμένα, στους 2 εργαζόμενους!

Αυτή την κατάσταση βιώνουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, με το “μπαμπούλα” της εργοδοσίας και την πίεση πάνω από τα κεφάλια τους, με την εντατικοποίηση της δουλειάς να έχει χτυπήσει κόκκινο, με την ελαστική ευέλικτη εργασία και τη ζωή-λάστιχο (4ωρα-6ωρα),με τις τσακισμένες ΣΣΕ και τους πενιχρούς μισθούς που πλέον, με αυτό το τεράστιο κύμα ανατιμήσεων και την ακρίβεια σε είδη πλατιάς κατανάλωσης, ρεύμα, ενοίκιο, δε φθάνουν ούτε για τα βασικά.

Μονόδρομο αποτελεί η συλλογική και οργανωμένη πάλη μέσα από τα σωματεία μας, βάζοντας εμπόδια στα σχέδια της εργοδοσίας, αντιμετωπίζοντας απολύσεις, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία της περιοχής να δηλώσουν την ταξική τους αλληλεγγύη και να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 20/6/2024,στης 12πμ,έξω από το κτίριο του Κτηματολογίου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας.

-Την καταβολή όλων των δεδουλευμένων μέχρι σήμερα.

-Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...