Σωματείο Εργαζομένων Tasty Foods Α.Β.Γ.Ε.: Στηρίζουμε την απεργία των σωματείου και των εργαζομένων της ΦΑΓΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΔΣ του σωματείου Tasty Foods, καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι στην Pepsico Hellas, στηρίζουμε την 48ωρη απεργία του σωματείου και των εργαζομένων της ΦΑΓΕ για υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι εργοδότες στον κλάδο τροφίμων και ποτών, με δεκάδες δισεκατομμύρια κέρδη, τζίρους και εξαγωγικές δραστηριότητες, αποφεύγουν να υπογράψουν επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και με συγκροτημένα δικαιώματα γιατί θέλουν τους εργαζόμενους εγκλωβισμένους χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με ατομικές συμβάσεις, ευάλωτους στις ορέξεις της εργοδοσίας. Η κοινή τους πολιτική μόνο τυχαία δεν είναι, γίνεται εις βάρος των εργαζομένων, με μόνο σκοπό την αύξηση των κερδών τους και την ολοένα και περισσότερο μείωση των κεκτημένων δικαιωμάτων μας. Για αυτό, εκτός απο τις διεκδικήσεις στο δικό μας εργασιακό χώρο, θα πρέπει να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των συναδέλφων μας και στα υπόλοιπα εργοστάσια και χώρους δουλειάς.

Συναδέλφισσες-φοι στην Pepsico Hellas, εδώ και δύο μήνες η εργοδοσία με διάφορες δικαιολογίες, αποφεύγει να γίνει συνάντηση με το ΔΣ του σωματείου για το πλαίσιο αιτημάτων που έχουμε καταθέσει για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Το επόμενο διάστημα, το ΔΣ του σωματείου ανεξάρτητα με αυτήν την τακτική της εργοδοσίας, θα εντείνει τη δράση και την πίεσή του για υπογραφή σύμβασης εργασίας, που έχει να υπογραφεί εδώ και 14 χρόνια.

Παλεύουμε όλοι οι εργαζόμενοι συλλογικά με τα σωματεία μας για καλύτερους μισθούς, συνθήκες εργασίας και πιο πολλά δικαιώματα!

Διεκδικούμε καλύτερη ζωή και ένα μέλλον όπως μας αξίζει, για εμάς και τα παιδιά μας!

ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ!

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...