Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής: Για τις απολύσεις στη Recordati

Δημοσιεύτηκε στις

Πριν από λίγες μέρες, η εταιρεία Recordati προχώρησε σε μαζικές απολύσεις συναδέλφων από την Ιατρική Ενημέρωση. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, πως οι «αναδιαρθρώσεις» και οι  «νέες  δομές» τα οποία επικαλούνται οι εταιρείες και στον κλάδο του Φαρμάκου όχι μόνο δεν  προστατεύουν τα συμφέροντα  των εργαζομένων αλλά  γίνονται και  πρόσχημα για να χτυπηθούν εργασιακά δικαιώματα και πρώτα από όλα το δικαίωμα στην δουλειά.

Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για τους εργοδότες που προχωρούν σε ομαδικές απολύσεις (άσχετα πως τις «βαφτίζουν») που οδηγούν δεκάδες συναδέλφους και τις οικογένειες τους στην ανεργία, σε μια περίοδο που ακόμα και οι εργαζόμενοι δεν βγάζουν το μήνα, με την ακρίβεια σε όλα τα βασικά αγαθά. Συναδέλφους  που με την δική τους δουλειά η εταιρείες έβγαλαν τόσα κέρδη και τώρα με τις «αναδιαρθρώσεις» πετιούνται στον δρόμο.

Καμία ενισχυμένη αποζημίωση η άλλο μέτρο δεν μπορεί να αλλάξει τον εργασιακό θάνατο τόσων εργαζομένων, που θα προστεθούν στις χιλιάδες του κλάδου που απολύθηκαν με παρόμοια επιχειρήματα και πρακτικές από πολυεθνικές και εγχώριες εταιρείες.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, πως πίσω από την βιτρίνα των (αυτοαποκαλούμενων)  ανθρωποκεντρικών εταιριών οι εργοδότες  παίρνουν τις αποφάσεις  τους  για τις «νέες δομές»  κ.α χωρίς να υπολογίζουν  το δικαίωμα στην δουλειά  των εργαζομένων. Σε όλα αυτά αξιοποιούν και  το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής

Το Συνδικάτο καταγγέλλει αυτές τις αντεργατικές πρακτικές. Μοναδική διέξοδος είναι η συσπείρωση στο ταξικό συνδικάτο, στην Ομοσπονδία και το ΠΑΜΕ. Μοναδική μας δύναμη είναι η ενότητά μας. Μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε φρένο στον αντεργατικό κατήφορο, μόνο έτσι μπορούμε να υπερασπιστούμε την δουλειά και την αξιοπρέπειά μας.

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...