Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Καταγγελία για κάμερες σε ΒΙΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ Πειραιά

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Καταγγέλλουμε την διεύθυνση της ΒΙΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ στον Πειραιά, για την εγκατάσταση καμερών παρακολούθησης στον χώρο εργασίας. Κάμερες οι οποίες δεν είναι ξεκάθαρο τι καταγράφουν και με ποιο σκεπτικό τοποθετήθηκαν στα σημεία στα οποία έχουν εγκατασταθεί, με κίνδυνο την παραβίαση της ασφάλειας και του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων και των ασθενών. Η εργοδοσία προβάλλει προσχήματα, ότι αυτή η κίνηση έχει να κάνει με την προστασία των μηχανημάτων και των ταμείων της επιχείρησης και για την ασφάλεια των εργαζομένων από επιθετικούς ασθενείς…

Αλλά, το νοιάξιμο της εργοδοσίας για τους εργαζόμενους είναι τέτοιο που η εγκατάσταση των καμερών πραγματοποιήθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση και διαβούλευση με αυτούς, καθώς δεν προβλέπεται αυτή η δυνατότητα για την επιχείρηση στις συμβάσεις εργασίας. Ενέργειες σαν κι αυτήν προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα των εργαζομένων. Το Συνδικάτο μας έχει ήδη προβεί σε επικοινωνία με την διεύθυνση της εταιρείας απαιτώντας την απεγκατάσταση των καμερών που έχει προκαλέσει την δικαιολογημένη αναστάτωση των συναδέλφων μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η καλλιέργεια κλίματος παρακολούθησης, το ”κάνω ότι θέλω των εργοδοτών” στηρίζονται από αντιλαϊκές πολιτικές κυβερνήσεων και Ε.Ε., από αντεργατικούς νόμους που τσακίζουν δικαιώματα. Μας βυθίζουν στη φτώχεια και την εκμετάλλευση, την ώρα που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών Ομίλων. Τα κέρδη του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας θεριεύουν με την στήριξη των Ταμείων μας, της δικής μας τσέπης και με την ταυτόχρονη διάλυση του ΕΣΥ. Προσπαθούν να θωρακίσουν τα κέρδη τους εντείνοντας την εκμετάλλευση της δικής μας δουλειάς και φορτώνοντας τα βάρη και την ευθύνη πάλι σε εμάς.

Δεν αφήνουμε κανένα δικαίωμα μας να χτυπηθεί

  • Παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού για Υγεία, σε ένα σύγχρονο, ποιοτικό, αποκλειστικά, δημόσιο και δωρεάν σύστημα χωρίς την λογική “Κόστος-Οφελος”
  • Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς, σύγχρονο ωράριο και όρους δουλειάς.
  • Αγωνιζόμαστε να ακυρωθεί η εργοδοτική αυθαιρεσία, το κλίμα τρομοκρατίας, και η αστυνόμευση σε όλους τους χώρους δουλειάς – Να απεγκατασταθούν τώρα οι κάμερες στους εσωτερικούς χώρους !!

Καμία μόνη – Κανένας μόνος

Οργανωνόμαστε στο Σωματείο μας

Συμμετέχουμε – Διεκδικούμε – Παλεύουμε

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...